Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert

Δείτε πως θα φτιάξετε σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη.

45 λεπτά
Μέτρια
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κ.γ. καφέ στιγμής
  • 375 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (χωρισμένη στα 130 γρ. και 70 γρ.)
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο χωρισμένο στη μέση
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ 65% Κακάο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 κρόκος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C βαθμούς.Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι τον καφέ με το νερό και αφήστε το στην άκρη.Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι τα 70 γρ. λευκή ζάχαρη με την καστανή και το μισό κακάο.    
  2. Σε ένα τρίτο μεγαλύτερο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν αφού τα έχετε περάσει απο σίτα. Σε ένα τηγάνι , σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Αποσύρετε το από τη φωτιά με το που λιώσει, και ρίξτε μέσα το υπόλοιπο κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε με ένα σύρμα καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Προσοχή να μην είναι καυτό το λιωμένο βούτυρο γιατί το κακάο καίγεται εύκολα και μυρίζει. Μεταφέρτε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.    
  3. Ρίξτε μέσα στο μπολ το γάλα, το αλάτι, τις βανίλιες, τον κρόκο αβγού και τα 130 γρ. ζάχαρη που έχουν μείνει. Συνεχίστε να ανακατεύετε καλά με το σύρμα.    Ρίξτε και το αλεύρι σε δύο δόσεις περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη για να ρίξετε τη δεύτερη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για να γίνει ένα ωραίο μίγμα.    
  4. Βάλτε αυτή τη ζύμη στον πάτο μιας φόρμας για κέικ διαστάσεων 36x13 εκ. Από πάνω με ένα κουτάλι πασπαλίστε με το μίγμα από τις δυο ειδών ζάχαρες και το κακάο. Πάνω από αυτό ρίξτε προσεκτικά το νερό με τον καφέ.    
  5. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο με προσοχή να μην χύσετε τα νερά.    
  6. Ψήστε για 45 λεπτά και όχι παραπάνω, είναι σημαντικό να κρυώσει το γλυκό για μισή ώρα πριν το σερβίρετε.    
  7. Αυτό που γίνεται είναι η ζύμη να ανεβαίνει πάνω και κάτω να μένει μια κρέμα σοκολάτας. Ιδιαίτερο και νόστιμο ιδίως με λίγο παγωτό!        
     
Μοιράσου τη συνταγή
Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τα υλικά σας!
Υπολογισμός μετατροπής

Εύκολες συνταγές

Γρήγορα γλυκά με Nestlé Dessert σε περίπτωση που βιάζεστε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σοκολατένιο!
Μάθε πως η Nestlé
στηρίζει την παραγωγή κακάο
Μάθε περισσότερα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!