Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Συνταγή Χριστουγεννιάτικο Προφιτερόλ Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert

Μια μοναδική συνταγή για προφιτερόλ που θα καταπλήξει στο γιορτινό σας τραπέζι , από τον Άκη Πετρετζίκη!

30 λεπτά
Δύσκολη
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
Συνταγή Χριστουγεννιάτικο Προφιτερόλ Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα σοκολάτας 

  • 170 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο NESTLÉ DESSERT, πολύ ψιλοκομμένη 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 

 

Για την κρέμα της γέμισης με λευκή σοκολάτα 

  • 1 λίτρο γάλα 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 6 κρόκους 
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • 170 γρ. λευκή κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, ψιλοκομμένη  

 

Για τα σου: 

  • 250 ml νερό 
  • 4 γρ. αλάτι 
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 125 γρ. βούτυρο 
  • 130 γρ. αλεύρι 
  • 4-5 αυγά 
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα σοκολάτας: 

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.  
  2. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65%.   
  3. Βάλτε τη μισή κρέμα στο μπολ. 
  4. Αφήστε για ένα λεπτό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατέψτε καλά την κουβερτούρα που θα αρχίσει να λιώνει. 
  5. Προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  6. Αφήστε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.   

 

Για την κρέμα της γέμισης: 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέστε 2 κ.σ. από το γάλα και το κορν φλάουρ και χτυπήστε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.  
  3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού χωρίς να ανακατέψετε και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.   
  4. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος-ζάχαρης ρίξτε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατέψτε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν. 
  5. Αφαιρέστε το ξύσμα πορτοκαλιού με μια τρυπητή κουτάλα. 
  6. Ρίξτε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς.   
  7. Αδειάστε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.  
  8. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα. 
  9. Ελέγξτε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλεύρι. 
  10. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο, το μέλι, την κουβερτούρα και τις βανίλιες, και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.    

 

Για τα σου: 

  1. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. 
  3. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό ξεκινήσει να βράζει αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίξτε μέσα το αλεύρι με το αλάτι.  
  4. Ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά.   
  5. Βάλτε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώστε στο ελάχιστο δυνατό και ανακατέψτε δυνατά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο. 
  6. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και βάλτε τη ζύμη στο μίξερ.  
  7. Σπάστε τα 4 αυγά σε ένα μπολ και κρατήστε τα στην άκρη.   
  8. Δουλέψτε για λίγο τη ζύμη μόνη της για να κρυώσει. Ένα δυο λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο.  
  9. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα. Το πέμπτο το σπάτε με ένα πιρούνι, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε σιγά σιγά αν χρειαστεί όλο. Ο στόχος σας είναι να πάρετε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάτε ένα κομμάτι της.   
  10. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργήστε με αυτό τα σουδάκια σας πάνω σε ένα ταψί. 
  11. Προαιρετικά με ένα πινέλο απλώστε από πάνω χτυπημένο αυγό για να πάρουν ακόμα καλύτερο χρώμα. 
  12. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώστε στους 180°C και ψήστε για περίπου άλλα 15 λεπτά μέχρι να είναι χρυσαφένια απ’έξω.   
  13. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.  
  14. Γεμίστε τα σου με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κορνέ. 
  15. Γαρνίρετε με την κρέμα σοκολάτας. 
  16.  
Μοιράσου τη συνταγή
Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τα υλικά σας!
Υπολογισμός μετατροπής

Εύκολες συνταγές

Γρήγορα γλυκά με Nestlé Dessert σε περίπτωση που βιάζεστε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σοκολατένιο!
Μάθε πως η Nestlé
στηρίζει την παραγωγή κακάο
Μάθε περισσότερα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!