Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Ραβανί Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας καθώς θα τους σερβίρετε για επιδόρπιο ραβανί με σοκολάτα που θα έχετε ετοιμάσει!

35 λεπτά
Μέτρια
20 ΜΕΡΙΔΕΣ
Ραβανί Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί 

  • 15 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη  
  • 1 ½ γρ. μαστίχα σε σκόνη 
  • 8 μεσαία αυγά  
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη  
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 200 γρ. μαλακό αλεύρι  
  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό 
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • ξύσμα από ½ λεμόνι 
  • 170 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο NESTLE DESSERT, ψιλοκομμένη 

 

Για το σιρόπι 

  • 900 ml νερό 
  • 1000 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 1 φλούδα λεμόνι 
  • 1 στικ κανέλας 
  • 1 κ.σ. μέλι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι 

  1. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν πάρει μια βράση, αφαιρέστε το από τη φωτιά, προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.   

 

Για το ραβανί 

  1. Βουτυρώστε ένα ταψάκι 25Χ30 εκ. και αφήστε το στην άκρη.   
  2. Πάρτε τα 15 γρ. ζάχαρη και τη μαστίχα και σε ένα μπλέντερ ή γουδί χτυπήστε τα μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα.  
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολάκι και αφήστε τα στην άκρη.   
  4. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπήστε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.    
  5. Μόλις αφρατέψει το μείγμα σας, ρίξτε και το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.  
  6. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα με τη τριμμένη μαστίχα και το ξύσμα από το λεμόνι.   
  7. Αφαιρέστε το μείγμα των αυγών από το μίξερ, ρίξτε μέσα λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε ελαφρά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.   
  8. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα με το αλεύρι και το αυγό προσθέστε και την κουβερτούρα, ανακατέψτε και έπειτα αδειάστε το στο ταψί, ισιώνοντάς το από πάνω με τα δάχτυλά σας ή μια κουτάλα.   
  9. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.   
  10. Όταν το ραβανί ψηθεί αφαιρέστε το από τον φούρνο.  
  11. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο και στη συνέχεια σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μια κουτάλα σιγά σιγά για να μην σπάσει το γλυκό και αφήστε το να τραβήξει για μερικές ώρες. 
Μοιράσου τη συνταγή
Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τα υλικά σας!
Υπολογισμός μετατροπής

Εύκολες συνταγές

Γρήγορα γλυκά με Nestlé Dessert σε περίπτωση που βιάζεστε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σοκολατένιο!
Μάθε πως η Nestlé
στηρίζει την παραγωγή κακάο
Μάθε περισσότερα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!