ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
2 γλυκοπατάτες
1 χούφτα ρόκα
100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
200 γρ. κουκιά ή αρακάς (κατεψυγμένα)
¼ μικρό κόκκινο λάχανο
100 γρ. κινόα
1 βάζο ρεβίθια (200 γρ. καθαρό στραγγισμένο βάρος)
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (με κύμινο, κουρκουμά, τζίντζερ κ.ά.)
100 γρ. ντομάτες
μαύρο σουσάμι
2 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο
1 λεμόνι
Πιπέρι
Αλάτι
2 κ.σ. χούμους
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 ºC. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θρυμματισμένους σπόρους μάραθου.
Ζεματίζετε τα κουκιά για 1 λεπτό. Τα ξεβγάζετε με κρύο νερό και τα ξεφλουδίζετε (με το νύχι σας, σπρώχνετε προς τα έξω τον πράσινο καρπό). Κόβετε το κόκκινο λάχανο σε λεπτές λωρίδες και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και χυμό από λεμόνι.
Ξεπλένετε την κινόα και τη βράζετε σε 200 ml νερό μέχρι να το απορροφήσει.
Τηγανίζετε με τη μέθοδο του stir-fry τα ρεβίθια σε λίγο λάδι για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών και τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
Ψήνετε τα Sensational Burger σε ένα τηγάνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση. Μοιράζετε την κινόα και το μαρούλι σε μπολ. Προσθέτετε τη γλυκοπατάτα, το κόκκινο λάχανο, τα ρεβίθια, τα κουκιά και μια γεμάτη κουταλιά χούμους. Κόβετε τα μπιφτέκια σε λωρίδες και τα σερβίρετε από πάνω. Γαρνίρετε με σουσάμι, ρόδι και ραντίζετε με λεμόνι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
822 Κcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
98.3g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
31.66g
ΛΙΠΑΡΑ
31.66g