ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
1 κρεμμύδι
6 ραπανάκια
1 λάιμ
1 χούφτα ρόκα
1 χούφτα φύλλα παντζάρι σαλάτα ή πράσινο μαρούλι
½ μαραθόριζα (φινόκιο)
½ μήλο
3 κ.σ. μαγιονέζα
2 «ροζ» ψωμάκια μπέργκερ (δείτε συνταγή του σεφ παρακάτω) ή απλά ψωμάκια μπέργκερ
2 κ.σ. άλειμμα παντζαριού (δείτε συνταγή του σεφ παρακάτω) ή έτοιμο χούμους από παντζάρι
αλάτι
πιπέρι
κέτσαπ
Λίγα κλωνάρια εστραγκόν
450 γρ. μαγιά (για ψωμάκια burger)
25 γρ. βούτυρο (για ψωμάκια burger)
10 γρ. παντζάρι σε σκόνη (για ψωμάκια burger)
1 αβγό (για ψωμάκια burger)
300 ml χλιαρό νερό (για ψωμάκια burger)
15 γρ. σουσάμι (για ψωμάκια burger)
2 παντζάρια, βρασμένα (για σως)
100 γρ. ρεβίθια (για σως)
1 κ.γ. ταχίνι (για σως, προαιρετικό)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Εάν θέλετε να ετοιμάσετε εσείς τα ψωμάκια μπέργκερ – Για 7 ψωμάκια, θα χρειαστείτε: 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για λευκό ψωμί με μαγιά (450 γρ.), 10 γρ. παντζάρι σε σκόνη, 25 γρ. βούτυρο, 300 ml χλιαρό νερό, 1 αβγό, σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 ºC. Αναμειγνύετε τη σκόνη παντζαριού με το μείγμα για ψωμί και προσθέτετε νερό και βούτυρο. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Χωρίζετε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια στο κέντρο της παλάμης σας. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει. Τα αλείφετε με νερό ή ελαφρά χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και/ή παπαρουνόσπορο. Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα ψήνετε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Για να ξέρετε ότι έχουν ψηθεί καλά, θα πρέπει να κάνουν ένα κούφιο ήχο όταν τα χτυπάτε από την κάτω πλευρά.
Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες. Τα μαρινάρετε και τα δύο σε χυμό από λάιμ.
Ετοιμάζετε τη σαλάτα από μαραθόριζα (φινόκιο): ψιλοκόβετε ή τρίβετε στον τρίφτη το βολβό της μαραθόριζας (φινόκιο): και το μήλο και τα αναμειγνύετε με μια κουταλιά μαγιονέζα και το πράσινο μέρος της μαραθόριζας (φινόκιο): ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Αναμειγνύετε την υπόλοιπη μαγιονέζα με ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Ψήνετε τα ψωμάκια που τα έχετε ανοίξει στη μέση σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Απλώνετε μια πλούσια στρώση από το άλειμμα παντζαριού στα ψωμάκια. Προσθέτετε τα φύλλα παντζαριού και τη μαγιονέζα με το εστραγκόν.
Ψήνετε τα Sensational Burger σε ένα τηγάνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Συμπληρώνετε με τη σαλάτα μαραθόριζας (φινόκιο) τα κρεμμύδια, τα ραπανάκια και τη ρόκα. Βάζετε μια κουταλιά κέτσαπ και έξτρα μαγιονέζα με εστραγκόν και ολοκληρώνετε τα burgers τοποθετώντας το πάνω μισό από τα ψωμάκια.
Για το άλειμμα παντζαριού: Πολτοποιείτε 2 βρασμένα παντζάρια με 100 γραμ. ρεβίθια και λίγο λάδι μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και χυμό από λεμόνι. Ένα θέλετε, μπορείτε να βάλετε και μια κ.γ. ταχίνι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
458 Κcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
47.6g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
19.7g
ΛΙΠΑΡΑ
18.7g