ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ VEGAN BALLS & ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

4 servings Serving
60 MIN Duration
Μέτρια Difficulty

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΚΑΝ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζετε τα μακαρόνια.
Παράλληλα ψήνετε τα Vegan Balls στο φούρνο ή στο τηγάνι με βάση τις οδηγίες που έχει πάνω η συσκευασία.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Αφού τα μακαρόνια είναι έτοιμα, κρατάτε το νεράκι, στο οποίο έβρασαν, για να το χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα και βάζετε στα μακαρόνια το vegan βούτυρο.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα.
Προσθέτετε λίγο αλάτι για να βγάλει τα υγρά του.
Συνεχίζετε με τον ντοματοπολτό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και προσθέτετε δύο κονσέρβες με νερό από τα μακαρόνια.
Ανακατεύετε καλά, και αφού πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και καπακώνετε.
Ελέγχετε συχνά και περίπου 35-45 λεπτά μετά, η κόκκινη σάλτσα σας είναι έτοιμη. Προσθέτετε το βασιλικό, το σκόρδο, τη μελάσα, αλάτι κι πιπέρι. Δοκιμάζετε να δείτε αν σας αρέσει και αναλόγως προσθέτετε μπαχαρικά.
Προσθέτετε στα μακαρόνια σάλτσα και κρατάτε τους περισσότερους κεφτέδες για να τους βάλετε σαν topping στο πιάτο, αλλιώς τα ανακατεύετε όλα μαζί μέσα στο τηγάνι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια
953Kcal
Λιπαρά
15g
Κορεσμένα λιπαρά
3g
Υδατάνθρακες
138g
Σάκχαρα
22g
Εδώδιμες Ίνες
18g
Πρωτεΐνες
62g
Αλάτι
2,3g

 

Χριστίνα Ζουπάνου – Vegan Food & Lifestyle Blogger @aveganfoodie_

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

45 MIN Duration
Μέτρια Difficulty
30 MIN Duration
Εύκολη Difficulty
25 MIN Duration
Μέτρια Difficulty
15 MIN Duration
Εύκολη Difficulty
20 MIN Duration
Εύκολη Difficulty
30 MIN Duration
Μέτρια Difficulty
15 MIN Duration
Εύκολη Difficulty