ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
1 ματσάκι λαχανίδα (Kale)
1 κολοκύθι
2 «πράσινα» ψωμάκια burger (δείτε συνταγή παρακάτω) ή απλά ψωμάκια μπέργκερ
1 κρεμμύδι
4 φέτες χαλούμι ή οποιοδήποτε άλλο κατσικίσιο τυρί σε φέτες
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 κ.σ. άλειμμα από κουκιά (δείτε συνταγή παρακάτω) ή έτοιμο χούμους με πράσινα μυρωδικά (π.χ. κόλιανδρο)
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
450 γρ. μαγιά (για ψωμάκια burger)
300 γρ. φρέσκο σπανάκι (για ψωμάκια burger)
300 ml χλιαρό νερό (για ψωμάκια burger)
1 κ.σ. γάλα καρύδας (για ψωμάκια burger)
15 γρ. σουσάμι (για ψωμάκια burger)
150 γρ. κουκιά (για το άλειμμα)
100 γρ. ρεβίθια (για το άλειμμα)
1 σκελίδα σκόρδο (για το άλειμμα)
1 κ.σ. γιαούρτι (για το άλειμμα)
Λίγα κλωναράκια μέντα (για το άλειμμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Εάν θέλετε να ετοιμάσετε εσείς τα ψωμάκια μπέργκερ – Για 7 ψωμάκια, θα χρειαστείτε: 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για λευκό ψωμί με μαγιά (450 γρ.), 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 275 ml χλιαρό νερό, 1 κ.σ. γάλα καρύδας για άλειμμα, σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ºC. Μαγειρεύετε το σπανάκι με λίγο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Το ξεπλένετε με κρύο νερό και το στραγγίζετε και στη συνέχεια το πολτοποιείτε στο μούλτι. Αναμειγνύετε τον πουρέ σπανάκι με το μείγμα για ψωμί και προσθέτετε νερό και ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Χωρίζετε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια στο κέντρο της παλάμης σας. Τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε ελαφρά με το γάλα καρύδας και πασπαλίζετε με σουσάμι και/ή παπαρουνόσπορο. Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Για να ξέρετε ότι έχουν ψηθεί καλά, θα πρέπει να κάνουν ένα κούφιο ήχο όταν τα χτυπάτε από την κάτω πλευρά.
Για το χειροποίητο άλειμμα (προαιρετικό): Ζεματίζετε 150 γρ. κουκιά (κατεψυγμένα) για 1 λεπτό σε νερό που βράζει. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα καθαρίζετε. Στο μούλτι, πολτοποιείτε τον καρπό από τα κουκιά με 100 γρ. ρεβίθια, 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο, μερικά φύλλα μέντας και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Κόβετε το κολοκύθι σε μακριές φέτες και τo ψήνετε. Ψήνετε τα ψωμάκια που τα έχετε ανοίξει στη μέση σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζετε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνετε στην άκρη.
Ψήνετε τις φέτες από το χαλούμι σε λίγο λάδι. Τις αφήνετε στην άκρη και τις διατηρείτε ζεστές. Αγνοήστε αυτό το βήμα εάν χρησιμοποιείτε απλό κατσικίσιο τυρί σε φέτες.
Ψήνετε τα Sensational Burger σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Απλώνετε μια πλούσια στρώση από το άλειμμα με κουκιά στα ψωμάκια. Βάζετε το ψητό κολοκύθι, τα μπιφτέκια, το χαλούμι, τα τηγανητά κρεμμύδια και τη λαχανίδα (kale).
Προσθέτετε μια κουταλιά μαγιονέζα και κέτσαπ και ολοκληρώνετε τοποθετώντας το πάνω μέρος από τα ψωμάκια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
599 Κcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
40.7g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
23.9g
ΛΙΠΑΡΑ
35.1g