ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
50 γρ. vegan τυρί
1 ώριμο σύκο
2 κ.σ. χούμους
50 γρ. φύλλα σπανάκι και μερικά φύλλα μαρούλι σγουρό
1 μικρό μαρούλι σγουρό
1 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο
2 vegan «πράσινα» ψωμάκια μπέργκερ (ή δείτε συνταγή παρακάτω)
450 γρ. μαγιά (για ψωμάκια burger)
275 ml χλιαρό νερό (για ψωμάκια burger)
1 κ.σ. γάλα καρύδας (για ψωμάκια burger)
1 κ.σ. σουσάμι (για ψωμάκια burger)
300 γραμ. φρέσκο σπανάκι (για ψωμάκια burger)
1 κ.σ. vegan μαγιονέζα (για σως)
2 κ.σ. vegan γιαούρτι (για σως)
Λίγη μέντα (για σως)
1 σκελίδα σκόρδο (για σως)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Εάν θέλετε να ετοιμάσετε εσείς τα ψωμάκια burger – Για 7 ψωμάκια, θα χρειαστείτε: 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για λευκό ψωμί με μαγιά (450 γρ.), 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 275 ml χλιαρό νερό, 1 κ.σ. γάλα καρύδας για άλειμμα, σουσάμι και/ή παπαρουνόσπορο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ºC. Μαγειρεύετε το σπανάκι με λίγο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Το ξεπλένετε με κρύο νερό και το στραγγίζετε και στη συνέχεια το πολτοποιείτε στο μούλτι. Αναμειγνύετε τον πουρέ σπανάκι με το μείγμα για ψωμί και προσθέτετε νερό και ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Χωρίζετε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια στο κέντρο της παλάμης σας. Τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε ελαφρά με το γάλα καρύδας και πασπαλίζετε με σουσάμι και/ή παπαρουνόσπορο. Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Για να ξέρετε ότι έχουν ψηθεί καλά, θα πρέπει να κάνουν ένα κούφιο ήχο όταν τα χτυπάτε από την κάτω πλευρά.
Κόβετε τα κολοκύθια και το vegan τυρί σε φέτες και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά σε ένα καυτό τηγάνι-γκριλιέρα και από τις δύο πλευρές. Κόβετε και το σύκο σε φέτες.
Κόβετε τα ψωμάκια για τα burgers κατά μήκος και ψήνετε και το πάνω και το κάτω μέρος τους μέχρι να χρυσίσουν.
Ψήνετε τα burgers σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τοποθετείτε φέτες από το vegan τυρί πάνω τους όσο είναι ζεστά.
Αλείφετε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια με χούμους. Προσθέτετε φύλλα από σπανάκι και από πάνω σερβίρετε το burger με το τυρί. Γαρνίρετε με φέτες από το σύκο και λίγο μαρούλι σγουρό.
Για τη σως: Αναμειγνύετε 2 κ.σ. vegan γιαούρτι με 1 κ.σ. vegan μαγιονέζα. Προσθέτετε μία μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και μερικά φύλλα μέντας. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Βάζετε μια κουταλιά από τη σως vegan γιαουρτιού πάνω στα μπιφτέκια, γαρνίρετε με λίγο ρόδι και ολοκληρώνετε τα burgers τοποθετώντας το ψωμάκι από πάνω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
568 Κcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
51.3g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
21.4g
ΛΙΠΑΡΑ
25.7g