Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Σπίτι: Μεταμορφώστε ξεχασμένες γωνίες

Τι μπορεί να γίνει στο σπίτι, σε σημεία που θεωρούσαμε «τυφλά», για να τους δώσουμε μια νέα εικόνα;

Σπίτι: Μεταμορφώστε ξεχασμένες γωνίες

Σπίτι: Μεταμορφώστε ξεχασμένες γωνίες

Οι «μεταμορφώσεις» μάς αρέσουν και λατρεύουμε τις ανακατατάξεις και τις εσωτερικές «μετακομίσεις» στο σπίτι μας, γιατί μας δίνουν έναν αέρα ανανέωσης και νέου ξεκινήματος, που είναι πάντοτε εξαιρετικά αναζωογονητικό. Ας μην κρυβόμαστε άλλωστε, δεν είναι πάντοτε η πρώτη μας επιλογή, η καλύτερη δυνατή. Εξάλλου, περνώντας ο καιρός, βλέπουμε άλλες δυνατότητες και φανταζόμαστε νέες λύσεις για τις ανάγκες που μας «δείχνει» η  καθημερινότητά μας.

Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, να παραμένει άδειο το μικρό χολ της εισόδου; Ο διάδρομος που ενώνει τα υπνοδωμάτια και που για κάποιο λόγο ο αρχιτέκτονας έφτιαξε ιδιαίτερα φαρδύ; Τι μπορεί να γίνει στην «ελεύθερη» γωνία του σαλονιού, ένα σημείο που θεωρούσαμε «τυφλό» γιατί είναι δίπλα στη μπαλκονόπορτα; Κι αν το σπίτι μας διαθέτει μεγάλη, εσωτερική σκάλα, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε το μεγάλο πλατύσκαλο, το χώρο κάτω από τη σκάλα, ή ακριβώς δίπλα στο τελευταίο σκαλί;

Όλα αυτά είναι σημεία μέσα στο σπίτι μας που αφήνουμε αναξιοποίητα και «ξεχασμένα». Αν παρατηρήσουμε πολύ προσεκτικά το σπίτι μας, θα εντοπίσουμε τουλάχιστον ένα με δύο σημεία που ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή και τα οποία αποτελούν το αντικείμενο αυτού εδώ του άρθρου. Αντί να έχουμε «ξεχασμένες γωνιές» στο σπίτι μας θα δημιουργήσουμε ένα χώρο που όλοι θα θέλουν να απολαύσουν! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, να «οραματιστεί» μια νέα εικόνα στο διαθέσιμο χώρο που αποφασίζουμε να μεταμορφώσουμε και σιγά σιγά να κάνουμε αυτή τη φαντασίωση, πραγματικότητα…

Σπίτι: Μεταμορφώστε ξεχασμένες γωνίες

Συνήθως, μια τέτοια «ζηλευτή γωνιά» μέσα στο σπίτι είναι ένας μικρός χώρος, που διαθέτει:

  • μια πολυθρόνα ή ένα άλλου τύπου κάθισμα,
  • ένα τραπεζάκι,
  • ένα φωτιστικό.

Με αυτά τα τρία στοιχεία και κάθε δυνατή τους παραλλαγή, δημιουργείται μια άνετη γωνιά, όπου μπορεί το κάθε μέλος του σπιτιού, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, να διαβάσει ένα βιβλίο, να χαλαρώσει απολαμβάνοντας μια κούπα καφέ, ή ακόμα και να σκρολάρει στο κινητό. Αναλόγως με τον χώρο μας, βρίσκουμε τις παραλλαγές των τριών αυτών στοιχείων που μας ταιριάζουν και φυσικά εμπλουτίζουμε τη γωνιά μας με τις δικές μας πινελιές. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι:

  • Μια σούπερ-απαλή κουβερτούλα που θα λειτουργήσει ως ριχτάρι στο κάθισμα
  • Ένα μικρό χαλάκι – φλοκάτη που θα μπει μπροστά στο κάθισμά μας
  • Ένα γλαστράκι για το τραπεζάκι μας
  • Μια γιρλάντα με φωτάκια, αντί για το φωτιστικό
  • Ένα μαξιλάρι, είτε μικρό είτε πολύ μεγάλο, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και ως δεύτερο κάθισμα στη «γωνιά» μας
  • Ένα υποπόδιο
  • Μια συλλογή από αγαπημένες μας φωτογραφίες σε μια πολυκορνίζα στον τοίχο πίσω μας
Σπίτι: Μεταμορφώστε ξεχασμένες γωνίες

Κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει το χώρο μας ακόμα πιο ξεχωριστό, είναι μια μικρή βιβλιοθήκη ή άλλο έπιπλο, που θα λειτουργήσει και ως «χώρισμα» της άνετης γωνιάς μας, από το υπόλοιπο δωμάτιο. Αν πάλι, έχουμε την τύχη να στήσουμε τη γωνιά μας δίπλα από ένα παράθυρο ή μια τζαμένια μπαλκονόπορτα, τότε το φυσικό φως χαρίζει μια ακόμα πιο γαλήνια αίσθηση, ενώ ευνοεί και την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου – με περισσότερες επιλογές από το «κλασικό» κακτάκι.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!