Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
DIY παιχνίδια για στιγμές με τα παιδιά

Τα παιδιά ενθουσιάζονται και με τα πιο απλά πράγματα. Φτιάξτε όλοι μαζί παιχνίδια με διαθέσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι!

DIY παιχνίδια για στιγμές με τα παιδιά

3 DIY παιχνίδια για δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά σου! 

Για να ενθουσιαστούν τα παιδιά σας, δε χρειάζεται απαραίτητα να επισκεφθείτε ένα κατάστημα παιχνιδιών και να τους αγοράσετε τα πιο ακριβά παιχνίδια… Τα παιδιά ενθουσιάζονται και με τα πιο απλά πράγματα, οπότε είναι και πολύ εύκολο να φτιάξετε όλοι μαζί παιχνίδια με διαθέσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι! 

 

Ποδοσφαιράκι 

Θα χρειαστείτε: 

1 κουτί παπουτσιών 

4 ξυλάκια μεσαίου μεγέθους 

10 μανταλάκια  

2 μικρά μπαλάκια  

 

Εκτέλεση: 

Παίρνετε τα ξυλάκια και με ένα μαρκαδοράκι και σχεδιάζετε 3 κύκλους σε ίση απόσταση μεταξύ τους και από τις δύο πλευρές του κουτιού. Στη συνέχεια με ένα κοπίδι τρυπάτε τους κύκλους και περνάτε από μέσα τα ξυλάκια ώστε να τοποθετηθούν σε ίση απόσταση.  

Μόλις περάσετε τα ξυλάκια στο κουτί, τοποθετήστε στα ξυλάκια που είναι πιο κοντά στην άκρη του κουτιού 2 μανταλάκια και στα δύο που βρίσκονται αντικριστά στη μέση από 3 μανταλάκια.  

Με το κοπίδι θα ανοίξετε και μία τρύπα στις δύο μικρές πλευρές του κουτιού για τέρμα ώστε να φεύγουν τα μπαλάκια. 

Με ένα σπρέι βαφής για όλες τις επιφάνειες μπορείτε να βάψετε όλο το παιχνίδι! 

 

Stress balls  

Θα χρειαστείτε: 

Μπαλονάκια που γεμίζουν με νερό 

Αλεύρι 

Οδοντόκρεμα 

Ανεξίτηλο μαρκαδόρο 

 

Εκτέλεση: 

Παίρνετε τα μπαλονάκια, τα γεμίζετε με αλεύρι ή οδοντόκρεμα και δένετε τις άκρες τους. Έπειτα με το μαρκαδόρο μπορείτε να ζωγραφίσετε φατσούλες πάνω στις stress balls που έχετε φτιάξει. 

 

Παιχνίδι με κρίκους 

Θα χρειαστείτε: 

Πλαστικά πιάτα μιας χρήσης 

1 χαρτόνι από χαρτί κουζίνας 

Ακρυλικές μπογιές σε διάφορα χρώματα 

Κόλλα  

 

Εκτέλεση: 

Βάφετε τα πιάτα σε διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια με ένα κοπίδι κόβετε το εσωτερικό του πιάτου κυκλικά έτσι ώστε να πάρει το σχήμα κρίκου. Παίρνετε το χαρτόνι και το κολλάτε όρθιο πάνω σε ένα πλαστικό πιάτο για να φτιάξετε τη βάση και είστε έτοιμοι για παιχνίδι! 

 

Διάφορα πρόσωπα 

Θα χρειαστείτε: 

3 μεγάλους κρίκους που να ανοίγουν  

Χαρτιά Α4 

Περφορατέρ 

Μαρκαδόρους 

 

Εκτέλεση:  

Κόβετε τα χαρτιά Α4 (όσα θέλετε) σε 3 ισομερή κομμάτια. Στη συνέχεια με το περφορατέρ –αυτό το μηχάνημα που κάνει τρύπες στα χαρτιά- κάνετε από μία τρύπα στο κάθε χαρτί και περάστε κάθε στοίβα χαρτιών στους κρίκους ώστε να γίνει σαν βιβλιαράκι. Στην πάνω στοίβα ζωγραφίστε διάφορα μάτια, στη μεσαία διάφορες μύτες και στην κάτω διάφορα στόματα, με τα χαρτιά εναλλάξ. Έτσι θα έχετε διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά που ζωγραφίζετε!  

 

Νοιάζομαι tip: Μπορούμε ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε το περιτύλιγμα από το αγαπημένο σνακ που «κεράσαμε» τα μικρά μας όσο δημιουργούσαμε μαζί τους φανταστικά νέα πράγματα! 

DIY παιχνίδια για στιγμές με τα παιδιά

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!