Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
5 Παιχνίδια να Παίξεις με το Σκύλο σου

Βρες νέους τρόπους παιχνιδιού και διασκέδασης με το σκύλο σου!

5 Παιχνίδια να Παίξεις με το Σκύλο σου

Βρες νέους τρόπους παιχνιδιού και διασκέδασης με το σκύλο σου

Το να βρίσκεις ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους παιχνιδιού με το σκύλο σου, είναι από τις καλύτερες πλευρές του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου.

Τα καλύτερα παιχνίδια για τους σκύλους, δεν προσφέρουν μόνο φυσική δραστηριότητα αλλά και εγκεφαλική εγρήγορση. Παρακάτω θα βρεις πέντε παιχνίδια για να κρατήσεις το σκύλο σου ενθουσιώδη, συγκεντρωμένο στην δραστηριότητα αλλά και σε εγρήγορση.

 

1."Κυνήγησε το Θήραμα"

Το παιχνίδι "Κυνήγησε το Θήραμα" δίνει τη δυνατότητα στον σκύλο σου να χρησιμοποιήσει το έμφυτο κυνηγετικό του ένστικτο με έναν τρόπο που να μη γίνεται καταστροφικός. Του δίνει επίσης την ευκαιρία να εξασκηθεί στον έλεγχο των αυτόματων αντιδράσεων του με το να αφήσει κάτω το αντικείμενο, όταν του δώσεις την αντίστοιχη εντολή.

Χρησιμοποίησε ένα "σχοινί εκπαίδευσης", που θα αποτελείται από ένα σταθερό κομμάτι που θα κρατάς εσύ, σαν λαβή και ένα σκοινί που στην άκρη του θα έχει δεμένο έναν κώνο, κόμπο, μπάλα, παιχνίδι κτλ. Είναι προτιμότερο να το σύρεις αργά μπροστά από το σκύλο και να  σταματάς περιστασιακά, από το να το κουνάς πολύ. Με την αργή κίνηση ο σκύλος μαθαίνει να συγκεντρώνεται.

Άφησε το σκύλο να πιάσει το δεμένο αντικείμενο μία στο τόσο σαν επιβράβευση. Αν δεν νικήσει ποτέ, τότε ίσως να αποθαρρυνθεί και να χάσει το ενδιαφέρον του.

2. "Κρύψε τη Λιχουδιά" ή "Κρυφτό"

Το παιχνίδι "Κρύψε τη Λιχουδιά" είναι ένα εξαιρετικό νοητικό παιχνίδι για τους σκύλους, αφού τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες τους για επίλυση προβλημάτων. Κρύψε μία λιχουδιά σε ένα μέρος που είναι δύσκολο να την βρει και άφησε κάποια  ίχνη μυρωδιάς, τρίβοντας τη λιχουδιά σε κάποια σημεία, στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει μέχρι την κρυψώνα.

Χρησιμοποίησε λέξεις όπως "Ζέστη" ή "Κρύο" όσο το σκυλάκι σου πλησιάζει ή απομακρύνεται από τη λιχουδιά. Όταν αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου από ήρεμο τόνο στη λέξη "Κρύο" σε ενθουσιώδη τόνο στη λέξη "Ζέστη", βοηθάς τον σκύλο σου να αναπτύξει τις δυνατότητες ακοής και απόκρισης.

Όπως το "Κρύψε τη Λιχουδιά" έτσι και το "Κρυφτό" καλλιεργεί την δεξιότητα όσφρησης για τον εντοπισμό οσμών. Επιπλέον, τους δίνει την ευκαιρία να εξασκηθούν σε εντολές όπως το "Μείνε" ή το "'Έλα".

Προσπάθησε να κάνεις το σκύλο σου να μείνει όσο εσύ κρύβεσαι. Όταν θα είσαι στην κρυψώνα σου, πες του να έρθει και δώσε του μεγάλη επιβράβευση όταν τελικά σε βρει. Αν ακόμα δεν γνωρίζει την εντολή "Μείνε", βρες κάτι να του αποσπάσει την προσοχή όσο εσύ θα κρυφτείς για να τον φωνάξεις.

3. "Πιάσε την μπάλα"

Το "Πιάσε την μπάλα" είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τους δραστήριους σκύλους. Τους προσφέρει φυσική δραστηριότητα και καλύπτει το φυσικό τους ένστικτο για τρέξιμο.

Μία πιο εξελιγμένη εναλλακτική στο παραδοσιακό "Πιάσε την μπάλα" είναι το Frisbee, το οποίο είναι λίγο πιο δύσκολο να το πιάσουν σε σχέση με την μπάλα. Το να κρατήσεις το ενδιαφέρον και τη συγκέντρωση του σκύλου σου στο παιχνίδι αυτό εξαρτάται από το ύψος, την απόσταση και την κατεύθυνση των βολών σου.

4. Tug of War (Διελκυστίνδα)

Το Tug of War δεν είναι μόνο ένα καλό υπαίθριο παιχνίδι - είναι κατάλληλο για να παίξεις και σε εσωτερικό χώρο με το σκύλο σου. Όχι μόνο έχει πλάκα και απαιτεί τη συμμετοχή του σκύλου σου - η κίνηση που κάνει για να τραβήξει ,του προσφέρει  επίσης μια καλή σωματική άσκηση.

Για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον και την διασκέδασή του, άφησε τον περιστασιακά να κερδίζει. Μη ξεχνάς όμως, να τον εξασκείς σε εντολές όπως "Άσ' το".

5. Παιχνίδια Agility (Ευκινησίας)

Για την απόλυτη πνευματική και φυσική διέγερση του σκύλου σου, δοκίμασε τα παιχνίδια Agility. Μπορούν να κουράσουν το σκύλο περισσότερο και από ότι θα τον κούραζε ένας μακρύς περίπατος.

Δημιούργησε  ένα εμπόδιο στο μπαλκόνι σου, στην αυλή σου, ή σε έναν διάδρομο στο σπίτι με κάποιο αντικείμενο. Μπορείς να βάλεις κουτιά για να πηδήσει από πάνω ή κώνους για να περάσει ανάμεσα.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να τον κάνεις να πηδήξει μέσα από ένα χούλα χουπ. Όταν ο σκύλος σου καταλάβει τι πρέπει να κάνει αντάμειψε τον με πολλά μπράβο και τρυφερότητα.

 

Απόφυγε την υπερδιέγερση

Τα παιχνίδια, είτε στον εξωτερικό είτε στον εσωτερικό χώρο είναι ευεργετικά για το σκύλο μας, αλλά οτιδήποτε είναι πολύ επιθετικό ή διαρκεί πολλή ώρα μπορεί να τον οδηγήσει σε υπερδιέγερση.  Λήξε το παιχνίδι  όσο εσύ και ο σκύλος ακόμα περνάτε καλά. Αυτό τον αφήνει ενθουσιασμένο για την επόμενη φορά που θα παίξετε, αντί να είναι εξαντλημένος και αποθαρρημένος.

Το να παίζεις τέτοια παιχνίδια με τον χνουδωτό φίλο σου, τον κρατάει δραστήριο  και σε πνευματική εγρήγορση, αλλά πιο πολύ από όλα, του δίνει χαρά. Εάν χρειάζεσαι λιχουδιές για παιχνίδια όπως το "Κρύψτε τη Λιχουδιά" ή για επιβράβευση, βρες τις λιχουδιές που ο σκύλος σου θα λατρέψει.

5 Παιχνίδια να Παίξεις με το Σκύλο σου

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!