Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
DIY: Φτιάξε παιχνίδια για τη γάτα σου

Όσοι έχουμε γάτα για συγκάτοικο, γνωρίζουμε από «πρώτο» χέρι πόσο γοητευτικά πλάσματα είναι. DIY Φτιάξε εύκολα & γρήγορα παιχνίδια για τη γάτα σου.

DIY: Φτιάξε εύκολα & γρήγορα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τη γάτα σου

DIY: Φτιάξε εύκολα & γρήγορα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τη γάτα σου

Όσοι από εμάς έχουμε μία γάτα για συγκάτοικο, γνωρίζουμε από «πρώτο» χέρι πόσο έξυπνα, παράξενα και γοητευτικά πλάσματα είναι. Η ψυχολογία τους μπορεί να αλλάξει αστραπιαία και ενώ μας κάνουν νάζια και χάδια με την ουρά τους, μέσα σε μία στιγμή, προβάλλουν τα νύχια τους, μας δαγκώνουν, γίνονται επιθετικές, κυρίαρχες ή απλώς απαθείς και απρόσιτες. Μερικές φορές μάλιστα, όταν είναι στις «κλειστές» τους και αγνοούν επιδεικτικά την παρουσία μας μέσα στο σπίτι, είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρουμε να κερδίσουμε την προσοχή ή την παρέα τους.

Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να είμαστε ευρηματικοί με τους τρόπους που προσπαθούμε να τους πούμε πως «Νοιάζομαι για εσένα ακόμη και αν εσύ με… σνομπάρεις». Να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και να αναζητούμε διαρκώς νέα κόλπα, τα οποία θα τις δελεάσουν και θα τις παρακινήσουν να μοιραστούν τον χρόνο τους μαζί μας. Αν αναρωτιέστε πώς θα το καταφέρουμε, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρεις ευφάνταστες ιδέες παιχνιδιών, που μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και οι οποίες είναι βέβαιο πως θα φέρουν στην επιφάνεια την πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του κατοικίδιου μας!

Πολύχρωμες μπαλίτσες για ατελείωτο παιχνίδι

Σε περίπτωση που υπάρχουν στα συρτάρια μας κάλτσες ή μάλλινα γάντια που δεν χρειαζόμαστε πλέον, μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε, δημιουργώντας πολύχρωμες μπαλίτσες και ευφάνταστα παιχνίδια για τη γάτα μας! Πρόκειται για μία πολύ απλή και οικονομική κατασκευή, αφού τα μόνα υλικά που χρειάζεται να διαθέτουμε είναι παλιά υφάσματα, χαρτί, πλαστικές ή χάρτινες σακούλες για γέμιση, μία βελόνα μεσαίου μεγέθους και μία χοντρή κλωστή ή νήμα. Αφού γεμίσουμε, λοιπόν, τις παλιές κάλτσες ή τα γάντια με τη γέμιση που επιλέξαμε, θα κλείσουμε την τρύπα κάνοντας προσεκτικές, σφικτές βελονιές, τη μία πολύ κοντά στην άλλη. Είναι σημαντικό η γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε, να παράγει έναν «τραγανό» ήχο παρόμοιο με αυτόν που των ξερών φύλλων του δέντρου όταν πατιούνται, έναν ήχο που θα είναι ευχάριστος στη γάτα και θα την κάνει να λατρέψει το παιχνίδι που της φτιάξαμε.

DIY: Φτιάξε εύκολα & γρήγορα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τη γάτα σου

Το κυνήγι της κρυμμένης λιχουδιάς

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να κρατήσουμε απασχολημένη τη γάτα μας, είναι το κυνήγι της κρυμμένης λιχουδιάς, μέσω του οποίου μπορεί να εξασκήσει τις αισθήσεις της και να εξελίξει το ένστικτό της στο κυνήγι. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως οι γάτες είναι από τους πιο ικανούς θηρευτές του ζωικού βασιλείου! Για να κατασκευάσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα χρειαστούμε ένα ευρύχωρο κουτί παπουτσιών και μερικούς κυλίνδρους διαφορετικού ύψους από χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας μία κολλά σιλικόνης θα τοποθετήσουμε τους κυλίνδρους κάθετα μέσα στο κουτί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του. Τέλος, θα κρύψουμε στο εσωτερικό των κυλίνδρων λίγες κροκέτες ξηράς τροφής Purina® ONE και θα περιμένουμε μέχρι η γάτα μας να ανακαλύψει όλους τους λαχταριστούς «θησαυρούς» που υπάρχουν!

Ένα διασκεδαστικό γατόσπιτο από χάρτινες κούτες

Οι γάτες είναι ζώα που έχουν αυξημένη την αίσθηση της αυτονομίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τους είναι απαραίτητο να έχουν ένα «κρησφύγετο» μέσα στο σπίτι, έναν χώρο που θα τον θεωρούν αποκλειστικά και μόνο δικό τους. Παρότι στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πολλά και διαφορετικά μοντέλα γατόσπιτων, τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν ως ένα μέρος ξεκούρασης για το κατοικίδιό μας και υστερούν στο κομμάτι του παιχνιδιού. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βάλουμε μπρος τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, κατασκευάζοντας για τη γάτα μας ένα διασκεδαστικό playhouse από χαρτόνι; Για να το πραγματοποιήσουμε, θα χρειαστούμε φαρδιές, ψηλές, χάρτινες κούτες τις οποίες μπορούμε να ενώσουμε με ειδική χαρτοταινία ή με ένα καρφωτικό χειρός. Χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι θα δημιουργήσουμε πόρτες και παράθυρα, ενώ εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε στην κορυφή σπάγκους, από τους οποίους θα κρέμονται χρωματιστά φτερά, χνουδωτά ή υφασμάτινα μπαλάκια, κόμποι και μεταλλικά κουδουνάκια.

DIY: Φτιάξε εύκολα & γρήγορα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τη γάτα σου

Νοιάζομαι tip: Οι παραπάνω ιδέες είναι απλώς ενδεικτικές και σκοπό έχουν να μας εμπνεύσουν να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κατασκευές για τα λατρεμένα μας κατοικίδια!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!