Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Συμβουλές Ομορφιάς για τη Γάτα μας

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να παραμείνει όμορφη αλλά και υγιής σε κάθε φάση της ζωής της. 

Συμβουλές ομορφιάς για τη γάτα μας, τη βασίλισσα του σπιτιού!

Συμβουλές ομορφιάς για τη γάτα μας, τη βασίλισσα του σπιτιού!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γάτες είναι από τα πιο αξιολάτρευτα πλάσματα του ζωικού βασιλείου! Το μεταξένιο τρίχωμά τους, η χαρακτηριστική ροζ μύτη, τα λαμπερά μάτια που γυαλίζουν στο σκοτάδι και τα μουστάκια που θυμίζουν… κεραίες, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν ιδιαίτερα αγαπητές στους ανθρώπους. Ωστόσο, όσοι από εμάς έχουν επιλέξει να μοιραστούν το σπίτι και την καθημερινότητά τους με μία γάτα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να αναδείξουν την μοναδική ομορφιά της, σε κάθε φάση της ζωής της.

Ανεξάρτητα από τη ράτσα της γάτας που έχουμε υιοθετήσει, οι συμβουλές ομορφιάς παραμένουν κοινές για όλες. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να φαίνεται περιποιημένη και καθαρή η τετράποδη φίλη μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στη φροντίδα της. Έτσι, όχι μόνο θα δείχνει όμορφη και υγιής κάθε μέρα, αλλά θα μας δοθεί και η ευκαιρία να της εκφράσουμε έμπρακτα πως «Νοιάζομαι για εσένα» και να δημιουργήσουμε ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις πέντε σημαντικότερες συμβουλές ομορφιάς που αξίζει να ακολουθήσουμε, για να φέρουμε στην επιφάνεια την πιο όμορφη εκδοχή της!

Περιποιούμαστε τακτικά το τρίχωμά της

Το τρίχωμα της γάτας μας είναι στην πραγματικότητα η χνουδωτή «πανοπλία» της, την οποία καλό θα ήταν να φρεσκάρουμε τακτικά: Ειδικά το φθινόπωρο και την άνοιξη, που μαδάει πολύ περισσότερο και χάνει αρκετές από τις τρίχες της, πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοί, καθώς είναι πολύ πιθανό να τις καταπιεί και να σχηματίσουν στο εσωτερικό του οργανισμού της τριχόμπαλες. Εάν η γάτα μας έχει κοντό τρίχωμα, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές γάτες, μπορούμε να τη χτενίζουμε ανά μία εβδομάδα, ενώ εάν έχει μακρύ τρίχωμα, όπως οι γάτες Περσίας, καλό θα ήταν να βουρτσίζουμε τη γούνα της πολύ πιο σχολαστικά και συχνά. Σε κάθε περίπτωση, το βούρτσισμα είναι μία διαδικασία που απολαμβάνουν όλες οι γάτες και ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε τις νεκρές και αδύναμες τρίχες από το τρίχωμά τους.

Δίνουμε σημασία στη διατροφή της

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως όσο πιο υγιής είναι μία γάτα, τόσο πιο όμορφη δείχνει. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ποιότητα του φαγητού που βάζουμε στο πιατάκι της και να επιλέξουμε μία ξηρά τροφή, όπως η σειρά Purina® ONE®, η οποία περιλαμβάνει στη σύστασή της τους διατροφικούς συνδυασμούς και τα ωφέλιμα λειτουργικά βακτήρια, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της γάτας μας, ενισχύουν τη φυσική άμυνά της και θα την κάνουν να… λάμπει από μέσα προς τα έξω!

Συμβουλές ομορφιάς για τη γάτα μας, τη βασίλισσα του σπιτιού!

Κόβουμε προσεκτικά τα νύχια της

Μία πολύ σημαντική συμβουλή ομορφιάς για την φροντίδα της γάτας μας, είναι το καθιερωμένο κόψιμο των νυχιών, μία διαδικασία που δεν της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να την αποφύγει. Παρόλα αυτά, εάν αρχίζουμε να κόβουμε τα νύχια της γάτας μας, ενώ είναι ακόμη σε μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας θα νιώθει πολύ πιο άνετα και θα κάθεται πιο πρόθυμα να της τα κόψουμε. Παρότι στο εμπόριο υπάρχουν ειδικοί νυχοκόπτες (νυχοκόπτες γκιλοτίνα) για γάτες και σκύλους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο νυχοκόπτη που χρησιμοποιούμε για τα δικά μας νύχια ή ένα μικρό ψαλιδάκι, αρκεί να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Δεν πειράζει εάν τα νύχια της γάτας δεν είναι κομμένα ομοιόμορφα, σημασία έχει να μην τραυματίσουμε το ροζ μέρος του νυχιού.

Φροντίζουμε να παραμένει δραστήρια

Η αλήθεια είναι πως οι γάτες φημίζονται για την έντονη καθιστική ζωή τους, ωστόσο είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τους μύες τους ελαστικούς, δυνατούς και υγιείς, όσο «τεμπέλες» και αν είναι! Πώς θα το καταφέρουμε; Δοκιμάζοντας διαρκώς διαφορετικά παιχνίδια, όπως είναι το λέιζερ ή ένα μακρύ κορδόνι, τα οποία θα κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον της για κυνήγι και θα ενισχύουν συγχρόνως τη φυσική της κατάσταση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να διαμορφώσουμε για τη γάτα μας ένα πρόγραμμα προπονήσεων, το οποίο με λίγες ώρες την εβδομάδα, θα κρατάει σταθερή τη φυσική της κατάσταση.

Συμβουλές ομορφιάς για τη γάτα μας, τη βασίλισσα του σπιτιού!

Δεν παραβλέπουμε το μπάνιο της

Μπορεί οι γάτες να έχουν μία πολύ κακή σχέση με το νερό και να καθαρίζονται μόνες τους χρησιμοποιώντας τη τραχιά γλώσσα και το σάλιο τους, παρόλα αυτά το μπάνιο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησής τους. Ακόμη και τις γάτες που είναι οικόσιτες και δεν βγαίνουν από το σπίτι, είναι αναγκαίο να τις κάνουμε μία φορά το μήνα μπάνιο με ζεστό νερό και ειδικό σαμπουάν, το οποίο θα καθαρίσει βαθιά το τρίχωμα τους από μικρόβια και ακαθαρσίες. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε, αλλά είναι απαραίτητο για να παραμείνει μεταξωτή και υγιής η γούνα τους.

Νοιάζομαι Tip: Οι γάτες είναι ζώα που αγαπούν τα χάδια και την περιποίηση, αρκεί να αισθάνονται άνετα και να νιώθουν πως δεν τις υποχρεώνουμε σε μία διαδικασία, αλλά πως την «επιλέγουν» αυτές!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!