Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Παιδιά & διακοπές: επιστροφή στο σπίτι

Tips για να κάνεις την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές όσο λιγότερο επώδυνη. 

Παιδιά και επιστροφή στο σπίτι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Παιδιά και επιστροφή στο σπίτι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Κακά τα ψέματα, όσο μακρόπνοη ή ξεκούραστη και αν είναι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, ποτέ δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι να επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι και την κανονική ροή της καθημερινότητας, ειδικότερα όταν αυτή περιλαμβάνει μαθήματα στο σχολείο ή ένα απαιτητικό ωράριο στο γραφείο. Ωστόσο, όσο και να μην θέλουμε να σκεφτόμαστε την ημέρα του γυρισμού, καλό θα ήταν να τη σχεδιάσουμε πριν μπούμε στο αυτοκίνητο ή το καράβι και βάλουμε «πλώρη» για τον προορισμό των διακοπών μας.

Αν αναρωτιέστε πώς θα το κάνουμε αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που υπόσχονται να κάνουν πολύ πιο… ανώδυνη και εύκολη την επιστροφή μας από τις διακοπές του καλοκαιριού. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα κλείσουμε ξεκούραστα και αισιόδοξα την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, αλλά θα πάρουμε και την ώθηση που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε με φόρα και όρεξη στο πρόγραμμά μας.

  1. Υπολογίζουμε μία ημέρα προσαρμογής

Σίγουρα είναι άκρως δελεαστικό να «ρουφήξουμε» έως και το τελευταίο λεπτό της άδειας, επιστρέφοντας από τον προορισμό μας το αμέσως προηγούμενο βράδυ πριν πάμε στο γραφείο, όμως είναι βέβαιο πως το αμέσως επόμενο πρωί που θα έρθουμε αντιμέτωποι με την… πραγματικότητα, θα το μετανιώνουμε. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να λήξουμε τις διακοπές μας λίγο νωρίτερα, έχοντας το περιθώριο μίας ή δύο ημερών, ώστε να βρούμε τον ρυθμό μας και να προσαρμοστούμε πριν γυρίσουμε στις υποχρεώσεις και τα deadlines.

  1. Αναδιαμορφώνουμε τον ύπνο

Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας είναι εκείνα που δυσκολεύονται συνήθως να επαναπρογραμματίσουν τον ύπνο τους, επιστρέφοντας από τις διακοπές. Έχοντας συνηθίσει να πέφτουν για ύπνο το ίδιο αργά με εμάς, ξαφνικά τους φαίνεται περίεργο και διαμαρτύρονται που θέλουμε να είναι στο κρεβάτι αρκετά πριν το ρολόι δείξει 22.00. Για να μην έχουμε, λοιπόν, παράπονα και γκρίνιες επιστρέφοντας στη βάση μας, μπορούμε να «κουρδίσουμε» ξανά το ρολόι των μικρών, διαμορφώνοντας για τις τελευταίες μέρες των διακοπών ένα πρόγραμμα ύπνου που δεν θα έχει μεγάλη απόκλιση από αυτό που ακολουθούν συνήθως.

Παιδιά και επιστροφή στο σπίτι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

   3. Ένας καθαρός και ξεκούραστος χώρος

Σίγουρα μέσα στην αναμπουμπούλα για την επερχόμενη αναχώρηση προς τον προορισμό των διακοπών, το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να αφήσουμε πίσω ένα σπίτι που θα λάμπει από καθαριότητα. Κι όμως, γυρίζοντας πίσω στη βάση μας 7, 10 ή 15 ημέρες μετά, θα ανταμειφθούμε για τον κόπο που κάναμε να καθαρίσουμε τον χώρο μας έστω και την τελευταία στιγμή, απολαμβάνοντας ένα αναζωογονητικό power nap σε καθαρά σεντόνια, πριν αρχίσουμε να ξεπακετάρουμε τις αποσκευές μας, πάντα με τη βοήθεια των μικρών μας.

Παιδιά και επιστροφή στο σπίτι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

   4. Προετοιμάζουμε τα μικρά μας

Όσο δύσκολο είναι για εμάς να πιστέψουμε πως το καλοκαίρι τελείωσε, άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, είναι για τα μικρά μας. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο χέρι μας είναι να διευκολύνουμε τα παιδιά, ώστε να προσαρμοστούν γρηγορότερα, θυμίζοντάς τους τα αγαπημένα πρόσωπα, τους φίλους από τη γειτονιά και τα συναρπαστικά πράγματα που μας περιμένουν πίσω στο σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν θα «βλέπουν» την ώρα, να διηγηθούν στους φίλους τους και τα υπόλοιπα μέλη την οικογένειας, τις περιπέτειες που ζήσαμε παρέα στις διακοπές!

Νοιάζομαι Tip: Όσο πιο διασκεδαστική είναι η διαδρομή της επιστροφής για τα μικρά μας, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να ξεχαστούν. Σαφώς, προσθέτοντας στα σνακ του ταξιδιού μία από τις αγαπημένες τους λιχουδιές, όλα θα γίνουν πολύ ευκολότερα!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!