Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Κάντε το μπαλκόνι χώρο παιχνιδιού

Βρες εύκολους τρόπους για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σε ένα διασκεδαστικό χώρο παιχνιδιού για όλη την οικογένεια.

Κάντε το μπαλκόνι χώρο παιχνιδιού

Κάντε το μπαλκόνι χώρο παιχνιδιού

Η καλύτερη εποχή για να φροντίσουμε το μπαλκόνι μας είναι η άνοιξη. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ασχοληθούμε με το σπίτι μας και να δημιουργήσουμε όλα εκείνα που φανταζόμαστε αλλά ακόμα δεν έχουμε προλάβει να πραγματοποιήσουμε! Το θέμα είναι πως όσο ο καιρός φτιάχνει και οι μέρες μεγαλώνουν, θέλουμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο έξω, τόσο εμείς, όσο κυρίως, τα παιδιά μας. Μια πολύ ωραία ιδέα, που θα αρέσει στα μικρά μας πολύ και θα μας βοηθήσει και εμάς να τα απασχολούμε δημιουργικά, είναι να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σε… «playroom», δηλαδή σε χώρο παιχνιδιού!

Αντί να έχουμε τα παιχνίδια τους σε ένα συγκεκριμένο χώρο εντός σπιτιού, τα βγάζουμε έξω – αυτό είναι το βασικό concept και δεν μπορεί να ξεκινήσει διαφορετικά, από το να φροντίσουμε ο χώρος να γίνει ασφαλής για τα παιδιά μας – ανάλογα και με την ηλικία τους. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ειδικό πλέγμα για τα κάγκελα, ενώ πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι δεν αφήνουμε ποτέ μόνο του στο μπαλκόνι ένα παιδί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ειδικά προστατευτικά – που ίσως έχουμε ήδη βέβαια – σε αιχμηρές γωνίες, ώστε να εκμηδενίσουμε κατά το δυνατόν τους πιθανούς κινδύνους και προσπαθούμε να «επιθεωρήσουμε» πολύ καλά τον χώρο, ώστε να καλύψουμε ότι μας φαίνεται δυνητικά επικίνδυνο για το μικρό.

Κάντε το μπαλκόνι χώρο παιχνιδιού

Ξεκινώντας με αυτά τα πρώτα βήματα, έχουμε τη σωστή βάση για να προχωρήσουμε στο πιο δημιουργικό μέρος της ιδέας μας. Διαλέγουμε κατά προτίμηση μια γωνία του μπαλκονιού και αρχίζουμε από εκεί το «χτίσιμο» του χώρου παιχνιδιού των παιδιών μας. Καλό είναι να τοποθετήσουμε στο δάπεδο – σε ένα μέρος του – το ειδικό παζλ από αφρολέξ που λειτουργεί ως χαλί ή ακόμα και ένα πραγματικό μικρό χαλάκι που θα γίνει… εξωτερικού χώρου, ώστε να δώσουμε χρώμα και να έχουμε μια έξτρα ασφάλεια για τις… πτώσεις. Εκεί μπορούμε να βάλουμε το τραπεζάκι του παιδιού και όλα τα σχετικά σύνεργα: Ζωγραφική, πλαστελίνη, χειροτεχνίες, μεταφέρονται όλα εκεί! Μπορούν να ακολουθήσουν έξω στο μπαλκόνι κάποια από τα κουτιά με τα παιχνίδια: Αυτοκινητάκια, κούκλες, τουβλάκια, μπορούν να βγουν έξω, στο νέο μας «playroom». Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τον χώρο ακόμα περισσότερο, μπορούμε να φτιάξουμε με το παιδί μας μια «σκηνή» - ή αν έχουμε ήδη, μπορούμε να τη μεταφέρουμε έξω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδάκι μας ενθουσιάζεται με τα πιο απλά πράγματα – ακόμα κι ένα σεντόνι στερεωμένο σε καρέκλες, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει «η πιο φανταστική» σκηνή που είδε ποτέ!

Επίσης μπορούμε πάντα με την παρέα του μικρού μας, να φροντίσουμε τις γλάστρες του μπαλκονιού. Η κηπουρική αρέσει πάντοτε στα παιδιά, ενώ παράλληλα θα περάσουμε το μήνυμα της φροντίδας των φυτών, τώρα που θα… συμβιώνουν στο μπαλκόνι μαζί του. Ακόμα μια… ενδιαφέρουσα ασχολία για το μπαλκόνι, είναι το παιχνίδι με τις κιμωλίες. Ορίζουμε έναν συγκεκριμένο χώρο στον τοίχο και δίνουμε στο παιδί κιμωλίες, ώστε να ξετυλίξει το ταλέντο του σε αυτού του είδους την καλλιτεχνία. Όσο ο καιρός περνά και το καλοκαίρι με τις ζέστες του πλησιάζει, στο μπαλκόνι θα πάρουν θέση και άλλα παιχνίδια – ειδικά αυτά με το νερό που πάντα, μα πάντα, ξετρελαίνουν τα παιδιά.

Κάντε το μπαλκόνι χώρο παιχνιδιού

Στο μπαλκόνι του σπιτιού μας δημιουργούμε για τα παιδιά μας έναν υπέροχο νέο χώρο για να παίξουν, να δημιουργήσουν, να φανταστούν και να εξερευνήσουν. Πόσο πιο ευχάριστα περνάει και η δική μας ώρα όταν είμαστε έξω στο μπαλκόνι και απολαμβάνουμε τον καφέ μας, βλέποντας δίπλα το παιδάκι μας να απολαμβάνει κι αυτό το παιχνίδι του!

Νοιάζομαι tip: Όσο «ανοίγει» ο καιρός, το μπαλκόνι μας μπορεί να γίνει και ο χώρος που το παιδάκι μας απολαμβάνει τα δημητριακά για το πρωινό του!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!