Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε στα παιδιά έναν καινούριο, υπέροχο κόσμο παιχνιδιού: Το «βασίλειο της κουζίνας»! 

Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

Όλες οι μητέρες δίχρονων παιδιών τα έχουν βρει πολλές φορές «σκούρα», αναζητώντας «κάτι» να τα απασχολήσουν. Μπορεί το δωμάτιο να είναι γεμάτο παιχνίδια, όμως το παιδάκι μας δεν το συγκινούν πια, εκτός κι αν καθίσουμε κι εμείς μαζί του να παίξουμε. Ήρθε η ώρα να του ανοίξουμε έναν καινούριο, υπέροχο κόσμο: Το «βασίλειο της κουζίνας»! Δεκάδες καινούρια υλικά για να ανακαλύψει και ακόμα περισσότεροι τρόποι να τα συνδυάσει… Είναι απολύτως σίγουρο πως το μικρό μας θα διασκεδάσει, θα το απολαύσει και θα περάσουμε κι εμείς πολύ καλά μαζί του. Υπάρχει βέβαια μια προϋπόθεση: Να μην μας… φοβίζει το χάος που θα ακολουθήσει – γι’ αυτό άλλωστε έχουν εφευρεθεί οι ηλεκτρικές σκούπες!

1. Αλεύρι

Είναι το υλικό που θα μαγέψει τα παιδιά και που τα γοητεύει σε όλες τις ηλικίες. Το πόσο χαίρονται να το πιάνουν με τα χεράκια τους και να το πετούν στον αέρα, δεν περιγράφεται με λόγια. Η ικανοποίηση μεγαλώνει όταν αρχίζουμε να πασαλείβουμε μυτούλες και μαγουλάκια, ενώ η έκπληξη γιγαντώνεται όταν πέσει το νερό και το αλεύρι… μεταμορφωθεί σε ζυμάρι! Μα, είναι μαγεία που εκτυλίσσεται μπροστά τους! Πόσα ξέρεις, βρε μαμά! Αν «το έχετε» με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αξιοποιείστε τον χρόνο σας για να φτιάξετε μαζί κουλούρια και να τα πλάσετε σε όλα τα σχήματα ή μια πίτσα, ή ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Η χαρά του παιδιού θα είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν απολαύσει αυτό που έφτιαξε με τα χεράκια του!

Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

2. Μακαρόνια

Είναι το αγαπημένο τους φαγητό και τώρα έχουν την ευκαιρία να το «εκμεταλλευτούν» και στην… ωμή του εκδοχή. Τα μακαρόνια, που βγαίνουν σε τόσα διαφορετικά σχήματα, είναι ιδανικά για παιχνίδι. Περνάμε τα μικρότερα μέσα από τα μεγαλύτερα, φτιάχνουμε σχήματα και τα κολλάμε σε χαρτόνια, παίρνουμε το σουρωτήρι, το γυρνάμε ανάποδα και μέσα από τις τρυπούλες του περνάμε τα λεπτά μακαρόνια για να το κάνουμε να μοιάζει με σκαντζόχοιρο και τόσα ακόμα που θα σκεφτούμε να κάνουμε επί τόπου και στα οποία θα μας καθοδηγήσει το ίδιο το παιδί.

Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

3. Όσπρια

Τώρα πάμε στο ακριβώς αντίθετο – τα όσπρια, τα οποία συνήθως αρνούνται να φάνε τα παιδιά. Είναι η ευκαιρία τους να γνωρίσουν πόσο διασκεδαστικές μπορεί να είναι οι μικροσκοπικές φακές, τα ρεβίθια που είναι στρογγυλά και κυλάνε σαν μπαλίτσες, τα κάτασπρα φασόλια που μοιάζουν με τα βοτσαλάκια της αγαπημένης τους παραλίας. Αφήστε το μικρό να ανακατέψει όλα τα όσπρια με τα χεράκια του και μετά σε ξεχωριστά μπολάκια, να τα ταξινομήσει. Δημιουργήστε μια εικόνα, σαν τρισδιάστατο καδράκι, όπου όλα τα συστατικά είναι φτιαγμένα από όσπρια: Ο άνθρωπος από φακές, το βουνό από φασόλια και η άμμος από ρεβίθια. Πάρτε τις νερομπογιές και ζωγραφίστε ένα – ένα τα φασόλια, σε διαφορετικά χρώματα. Οι επιλογές και πάλι είναι αμέτρητες και το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και φαντασία!

Κουζίνα & Παιδιά: 3 υλικά για διασκέδαση

Ώρες ατέλειωτης διασκέδασης με το παιδί μας, στην κουζίνα του σπιτιού μας με τα πιο απλά υλικά που διαθέτουμε!

Νοιάζομαι Tip: Για να… περιορίσετε το χάος, φορέστε και οι δύο αδιάβροχες ποδιές, ενώ αν είναι εύκολο, στρώστε πάνω από το χαλί ένα κομμάτι μουσαμά ή έστω ένα σεντόνι – θα κάνει το καθάρισμα πολύ πιο εύκολο!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!