Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Διασκεδάστε με δραστηριότητες στο σπίτι

Δείτε εδώ ιδέες για να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας τα χειμωνιάτικα βράδια που είστε στο σπίτι.

Διασκεδάστε με δραστηριότητες στο σπίτι

Διασκεδάστε με δραστηριότητες στο σπίτι

Όλη η οικογένεια μαζεμένη στο σπίτι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε; Είναι μερικές φορές που αυτό που ευχόμαστε, γίνεται πραγματικότητα και… δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε! Ο χρόνος στο σπίτι με την οικογένεια είναι πολύτιμος και καλό είναι να τον αξιοποιούμε όσο πιο σωστά μπορούμε. Ουσιαστικά, τα ενδεχόμενα είναι δύο: Είτε θα περνάμε τον χρόνο μας εντελώς μονότονα, καθώς ο καθένας θα ασχολείται με το κινητό, το τάμπλετ ή το βιβλίο του είτε… απολύτως διασκεδαστικά γιατί θα περάσουμε φανταστικά, κάνοντας πράγματα όλοι μαζί! Ας δούμε παρακάτω μερικές ιδέες για να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ μένουμε στο σπίτι.

Παίζουμε επιτραπέζια

Μπορεί να πει κανείς ότι είναι το προφανές, όμως πότε είναι η τελευταία φορά που παίξατε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την οικογένειά σας; Ας τα ξαναβάλουμε λοιπόν στο «πρόγραμμα», λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν μας τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες της «παρέας»: Άλλο επιτραπέζιο ταιριάζει με την υπομονή ενός τρίχρονου κι άλλο μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός τετράχρονου. Αφιερώστε χρόνο, βρείτε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο και διασκεδάστε όλοι μαζί. Προσπαθήστε να καθιερώσετε μία συγκεκριμένη ώρα ως «ώρα επιτραπέζιου» και προσπαθήστε να τηρήσετε το πρόγραμμα!

Διασκεδάστε με δραστηριότητες στο σπίτι

Κάνουμε πάρτι – καραόκε

Σε ποιον δεν αρέσει να τραγουδάει; Και πότε δεν ξεπερνάμε εντελώς τις ντροπές και την όποια συστολή, παρά όταν είμαστε με την οικογένειά μας; Βάλτε τραγούδια, πάρτε το μικρόφωνο και κάντε το δικό σας πάρτι – καραόκε στο σπίτι. Τραγουδήστε όλοι μαζί, χορέψτε, χειροκροτήστε την προσπάθεια και… ξεφαντώστε δίχως αύριο!

Παίζουμε θέατρο

Τι σημαίνει «παίζουμε θέατρο» στο σπίτι; Σημαίνει πως ανοίγουμε τις ντουλάπες της μαμάς και του μπαμπά ή κατεβάζουμε από το πατάρι παλιές αποκριάτικες στολές και μεταμφιεζόμαστε σε όποιον χαρακτήρα θέλουμε: Άλλος κάνει την Κοκκινοσκουφίτσα κι άλλος τον λύκο, άλλος τη Σταχτοπούτα, άλλος τον Παπουτσωμένο Γάτο, άλλος τον πυροσβέστη και δημιουργούμε την ιστορία που μας αρέσει, με όλες τις πιθανές παραλλαγές. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε λίγο «μασκάρεμα»;

Μαγειρεύουμε

Αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν το μαγείρεμα, δείξτε τη διαδικασία αυτή και στα παιδιά σας. Μπορεί να μην μοιραστούν αυτό το πάθος μαζί σας, αλλά σίγουρα θα το διασκεδάσουν. Στο Νοιάζομαι μπορείτε να βρείτε υπέροχες συνταγές για να φτιάξετε με τα παιδιά σας, τα οποία θα έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά και θα τα γνωρίσουν πριν αυτά φτάσουν στο πιάτο τους. Θα κερδίσετε το ενδιαφέρον τους και θα περάσετε υπέροχα – ειδικά τη στιγμή που όλοι μαζί θα καθίσετε στο τραπέζι και θα απολαύσετε τους κόπους σας!

Διασκεδάστε με δραστηριότητες στο σπίτι

Βλέπουμε ταινία

Μια διασκεδαστική παιδική ταινία μπορεί να είναι πάρα πολύ διασκεδαστική και για τους γονείς. Ειδικά οι σύγχρονες παραγωγές των στούντιο, έχουν -θα μπορούσαμε να πούμε- ίσες αναφορές στους ενήλικες με αυτές προς τα παιδιά. Παρακολουθώντας μαζί με τα παιδιά σας μια τέτοια ταινία, δημιουργείτε μαζί τους ένα κοινό σημείο αναφοράς, μια κοινή εμπειρία, την οποία θα εξελίσσετε σε πολλούς και διάφορους τομείς με το πέρασμα του χρόνου: Συζητώντας για την ταινία και το νόημά της, επιλέγοντας ένα δώρο ή το θέμα του πάρτι γενεθλίων, διαλέγοντας… μαγιό για το καλοκαίρι – και η λίστα είναι ατέλειωτη!

Βάλτε το κέφι και τη φαντασία σας να δουλέψουν και απολαύστε τις πιο δημιουργικές και διασκεδαστικές ημέρες με την οικογένεια στο σπίτι!

Νοιάζομαι Tip: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνετε την ώρα του παιχνιδιού με τα παιδιά ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας μερικά από τα αγαπημένα τους σνακ για να την συνοδεύσουν!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!