Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Γιόγκα στο σπίτι μαζί με το παιδί σας

Βρείτε 3 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας που θα σας προσφέρουν εκγύμναση και διασκέδαση μαζί! 

Γιόγκα στο σπίτι μαζί με το παιδί σας

Δοκιμάστε γιόγκα στο σπίτι μαζί με το παιδί σας! 

 

Ψάχνετε μία νέα συναρπαστική δραστηριότητα για να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας, την οποία θα μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας; Δοκιμάστε γιόγκα στην άνεση του σπιτιού σας! Παρακάτω θα βρείτε 3 απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε παρέα και θα σας προσφέρουν εκγύμναση και διασκέδαση μαζί! 

 

Στάση Ανατολή/ Δύση Ηλίου 

Στη γιόγκα κινούμαστε καθώς αναπνέουμε. Για παράδειγμα, τεντωθείτε εισπνεύστε και χαλαρώστε την αναπνοή σας. Η στάση Ανατολή αποτελεί μία καλή προθέρμανση για κάθε δραστηριότητα.  

Βήμα 1ο  Σταθείτε όρθιοι. Πάρτε 3 με 5 βαθιές αναπνοές. 

Βήμα 2ο  Στη επόμενη εισπνοή, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Πιέστε τα πόδια σας στο έδαφος και τεντώστε καλά τη σπονδυλική σας στήλη σαν να προσπαθείτε να πιάσετε τον ουρανό.  

Βήμα 3ο  Κατά την εκπνοή, λυγίστε τον κορμό σας προς τα πόδια, σαν να κάνετε βουτιά στο νερό. Σε πρώτη φάση λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας, για να αποφύγετε το απότομο τέντωμα της πλάτης. Κατά την εισπνοή ανοίξτε τα χέρια σας, σηκώστε τα αργά και τεντώστε τα πάλι προς τον ουρανό. 

Βήμα 4ο  Κάνετε επαναλήψεις των παραπάνω κινήσεων 6 έως 10 φορές.  

Κατά τη διαδικασία των εισπνοών- εκπνοών σκεφτείτε τον λαμπερό ήλιο που αναδύει! 

 

Στάση Δέντρο  

Σταθείτε όρθιοι και ευθεία. Εισπνεύστε και εκπνεύστε και κοιτάξτε ψηλά. Έπειτα επιλέξτε ένα σημείο μπροστά σας και κοιτάξτε το με σταθερή ματιά.  

Βήμα 1ο  Σηκώστε το δεξί σας πόδι και τοποθετήστε το πέλμα στο εσωτερικό μέρος της αριστερής κνήμης, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Αφήστε το αριστερό σας πόδι να είναι δυνατό σαν το κορμό του δέντρου και τεντώστε τα χέρια σας σαν κλαδιά. Εάν χάσετε την ισορροπία σας, χαμογελάστε και επιστρέψτε στη θέση. 

Τη στάση του δέντρου μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με τους φίλους του παιδιού σας. Φανταστείτε ότι είστε όλοι μαζί ένα δάσος. Κόψτε κάποια χάρτινα φύλλα, δώστε τα να τα κρατήσουν και δοκιμάστε να κουνήσετε τα χέρια σας, σα να είστε ένα δέντρο που κουνιέται απ’ τον αέρα!  

 

Στάση Πεταλούδα 

Βήμα 1ο  Καθίστε στο πάτωμα και ενώστε τα πέλματα των ποδιών σας. Κρατήστε τα πόδια ή τους αστραγάλους σας και αφήστε τα γόνατά σας να πέσουν στο πάτωμα. Σταθείτε με την πλάτη ευθεία.  

Βήμα 2ο  Αρχίστε να ανεβοκατεβάζετε ταυτόχρονα και τα δύο γόνατα ρυθμικά πάνω κάτω και κάντε συνολικά 15-30 κινήσεις.  

Φανταστείτε ότι είστε πεταλούδες με όμορφα φτερά που έχετε στη σπονδυλική σας στήλη και δύο κεραίες στο κεφάλι σας. 

 

NestléNoiazomaiTip: Φροντίστε να εδυνατώνεστε σωστά ανάμεσα στις ασκήσεις με αρκετό νερό Κορπή

Γιόγκα στο σπίτι μαζί με το παιδί σας

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!