Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Χειροτεχνίες διακοπών για το σπίτι

Δώσε μία καλοκαιρινή νότα στο χώρο σου με χειροτεχνίες & αναμνηστικά των διακοπών που μπορείς να φέρεις μαζί σου!

Χειροτεχνίες των διακοπών που θα φέρουμε μαζί μας στο σπίτι

Χειροτεχνίες των διακοπών που θα φέρουμε μαζί μας στο σπίτι

Επιστρέφοντας στο σπίτι από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι βαλίτσες μας είναι φορτωμένες αναμνήσεις, εικόνες, γέλια, θάλασσα, αλλά και… άμμο, πετρούλες ή μικρά συμβολικά αντικείμενα που μας κάνουν ήδη να αναπολούμε το μέρος που βρισκόμασταν. Βότσαλα, κοχύλια, φύλλα κι άλλα αντικείμενα της φύσης μπορούν να μετατραπούν στα δικά μας προσωπικά σουβενίρ, που θα μας υπενθυμίζουν πάντα πόσο όμορφα είχαμε περάσει «τότε», αλλά και θα ομορφύνουν τον χώρο μας με μια καλοκαιρινή πινελιά. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές εύκολες ιδέες για χειροτεχνίες που μπορούμε να τολμήσουμε στις διακοπές, ακόμα και παρέα με τα παιδιά μας, ώστε να «φέρουμε μαζί μας το καλοκαίρι», στο σπίτι!

Χειροτεχνίες των διακοπών που θα φέρουμε μαζί μας στο σπίτι

Ένα βάζο γεμάτο καλοκαιρινά… μπάνια

Σε περίπτωση που θέλουμε να συμπυκνώσουμε διαφορετικές αναμνήσεις σε ένα μόνο αναμνηστικό, τότε το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα γυάλινο, διάφανο βάζο με το καπάκι του, παρόμοιο με αυτά που αποθηκεύουμε τα όσπρια. Κάθε μέρα που θα περνάει θα προσθέτουμε και μία στρώση από άμμο, βότσαλα, φύκια, χαλίκι, ανάλογα με την παραλία που έχουμε επισκεφθεί. Στο τέλος των διακοπών, θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μαζί μας κάτι από τον τόπο που επισκεφθήκαμε και να δώσουμε με αυτό μία πιο καλοκαιρινή «νότα» στον προσωπικό μας χώρο.

Μαγνητάκια από πολύχρωμα βότσαλα

Τα απογεύματα που χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι του δωματίου απολαμβάνοντας τη θέα, είναι η ιδανική ώρα να ξεδιπλώσουμε τη δημιουργικότητά μας, πάνω στα βότσαλα που συγκεντρώσαμε από το μπάνιο μας στη θάλασσα! Τι κι αν τα καταστήματα τουριστικών ειδών είναι γεμάτα από πρωτότυπα σουβενίρ, κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας! Ακριβώς για αυτό, δεν ξεχνάμε να βάλουμε στις αποσκευές μας ένα κουτί χρωματιστούς μαρκαδόρους, ακρυλικά χρώματα και πινέλα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ντύσουν με φαντασία και απίθανα χρώματα όσα βότσαλα, παράξενες πετρούλες και ξύλα συλλέξουμε από την παραλία. Επιπλέον, γυρίζοντας σπίτι μπορούμε να αναζητήσουμε μαγνήτες σε καταστήματα ειδών χειροτεχνίας, ώστε να μετατρέψουμε τα βότσαλα σε διακοσμητικά μαγνητάκια τόσο για εμάς, όσο και για να τα κάνουμε δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Χειροτεχνίες των διακοπών που θα φέρουμε μαζί μας στο σπίτι

Θαλασσινά και άκρως καλοκαιρινά αξεσουάρ

Για εμάς που έχουμε κουτιά γεμάτα θαλάσσιους θησαυρούς, όπως κοχύλια, αστερίες, όστρακα, τσόφλια αχινών, η ιδέα να τα μετατρέψουμε σε αξεσουάρ μαλλιών ή κοσμήματα, είναι η ενασχόληση που θα κάνει ακόμη πιο δημιουργικά τα μεσημέρια του καλοκαιριού κάτω από την ομπρέλα! Εκτός από τις κλασικές κατασκευές, όπως ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι από κοχύλια, φέτος μπορούμε να πάμε την τέχνη μας ένα βήμα παρακάτω, στολίζοντας τα συνηθισμένα αξεσουάρ μαλλιών, όπως χοντρές στέκες, bobby pins, μονόχρωμες μπαρέτες, με τα μοναδικά… λάφυρα που συγκεντρώσαμε από την παραλία!

Ένα κολλάζ που χωράει τα πάντα

Όσο για τα πιο μικρά ή «ασήμαντα» αναμνηστικά των διακοπών μας, όπως είναι τα εισιτήρια του πλοίου, των μουσείων ή ακόμα και οι χάρτες από τα μέρη που επισκεφθήκαμε, υπάρχει ακόμα και γι’ αυτά μια καλλιτεχνική πρόταση. Μπορούν να γίνουν ένα ευφάνταστο κολλάζ που θα «ντύσει» με τη μέθοδο papier mache, κάποιο διακοσμητικό κουτί για το σπίτι για παράδειγμα, ή μπορεί να γίνει μια μικρή κορνίζα, ή απλώς μια «καλοκαιρινή» διακόσμηση για το ψυγείο του σπιτιού μας. Είναι βέβαιο πως τα παιδιά θα ευχαριστηθούν να κόβουν και να κολλούν όσα «χαρτάκια» κι αν τους δώσουμε!

Νοιάζομαι Tip: Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη κι από το ένα βήμα περνάμε στο άλλο, χαρίζοντας στον «χειμωνιάτικο» εαυτό μας λίγο από τον αέρα της θάλασσας και τη μυρωδιά του καλοκαιριού, με μικρά «έργα τέχνης» που θα μας μείνουν για πάντα!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!