Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

Καλεσμένοι, ημερομηνία, μενού, λίστες μουσικής, διακόσμηση και όλα αυτά που πρέπει να ξέρουμε για να διοργανώσουμε το πιο πετυχημένο αποκριάτικο πάρτι!

Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

Οι Απόκριες είναι η ιδανική εποχή για μεταμφιέσεις, πάρτι και ξεφάντωμα, όμως κάθε φορά υπάρχει κάτι, που μας «χαλάει» τη διάθεση: Η πολυκοσμία, η προχειρότητα που συναντάμε εκείνες τις ημέρες όταν βγαίνουμε έξω, ο συνωστισμός στα πολυδιαφημισμένα αποκριάτικα πάρτι και τα τσιμπούσια της Τσικνοπέμπτης… Πάντα κάτι θα βρεθεί για να πούμε όσο πιο κατηγορηματικά μπορούμε πως αυτό ήταν, «τέλος» οι Απόκριες για εμάς. Όμως, αντί να στερούμαστε με αυτόν τον τρόπο κάτι που πραγματικά μας αρέσει, ας το απολαύσουμε με τους δικούς μας όρους: Πώς αλλιώς, από το να διοργανώσουμε εμείς ένα αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι μας! Μπορεί, εκ πρώτης όψεως, ένα πάρτι στο σπίτι και δη ένα αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι να μας… τρομάζει, καθότι συνεπάγεται μια σχετική ταλαιπωρία τόσο στην προετοιμασία, όσο και στο καθάρισμα. Όμως, ο κόπος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται και κατά επιπλέον, πραγματικά αξίζει για μια βραδιά απόλυτης διασκέδασης με τους φίλους μας.  

Ας δούμε αναλυτικότερα κάποια σημαντικά βήματα που θα μας βοηθήσουν να διοργανώσουμε στο σπίτι μας, το πιο πετυχημένο αποκριάτικο πάρτι: 

1. Αποφασίζουμε τη λίστα των καλεσμένων 

Ο αριθμός των ατόμων που θα έρθουν στο πάρτι μας και η σύνθεσή τους, κρίνουν πάρα πολλά. Από την προετοιμασία στο φαγητό και το ποτό που πρέπει να κάνουμε, μέχρι τελικά, την ίδια την επιτυχία του πάρτι. Θέλουμε να καλέσουμε την «παρέα», δηλαδή καμιά δεκαριά φίλους που γνωρίζονται μεταξύ τους, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε; Θέλουμε να το διευρύνουμε και να «ενώσουμε» δύο διαφορετικές παρέες, που μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα αποκριάτικο πάρτι, ενώ δεν μπορούν κάπου αλλού; Αυτή είναι η ευκαιρία μας να συγκεντρώσουμε όλους τους φίλους μας και να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί. Καλό είναι να μην ξεφύγουμε στον αριθμό των καλεσμένων μας, 20-25 άτομα είναι ένας ιδανικός αριθμός.  

2. Αποφασίζουμε την ημερομηνία του πάρτι όσο πιο νωρίς γίνεται 

Είναι δύσκολο να μαζέψει κάποιος 25 άτομα ένα Σαββατόβραδο, χωρίς να τους έχει ενημερώσει εγκαίρως. Το πιθανότερο είναι να προκύψουν «ανειλημμένες υποχρεώσεις» που θα οδηγήσουν το πάρτι μας σε φιάσκο – κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση.  

Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

3. Προετοιμάζουμε το μενού εγκαίρως 

Προσοχή στον τομέα του φαγητού. Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη «μάζωξη» φίλων, αλλά για ένα αποκριάτικο πάρτι, που σημαίνει πως δεν χρειάζονται υπερβολικές ποσότητες. Θα σκεφτούμε ενδιαφέροντα finger foods που θα στολίσουν τις πιατέλες του μπουφέ και θα ανανεωθούν ίσως μια – δυο φορές, καθώς το πάρτι θα κρατήσει αρκετές ώρες. Στην κατηγορία «Συνταγές» του Νοιάζομαι θα βρούμε ενδιαφέρουσες ιδέες για να εντυπωσιάσουμε με τα πιάτα μας τους πάντες. 

Αποκριάτικα Γλυκά/Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

4. Προετοιμάζουμε λίστες μουσικής και εφοδιαζόμαστε με ηχεία 

Αν έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε dj για τη βραδιά, η «δουλειά» μας τελειώνει εδώ. Αν θέλουμε όμως να περιορίσουμε τα έξοδα, μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες μουσικής, με αποκριάτικα τραγούδια και όχι μόνο και απλώς όταν τελειώνει η μία να βάζουμε την άλλη να παίζει. Στην περίπτωση που τα ηχεία που έχουμε στο σπίτι είναι ικανά να στηρίξουν το πάρτι μας, είμαστε εντάξει, εάν όχι όμως, θα πρέπει να νοικιάσουμε εξοπλισμό από σχετικά καταστήματα, που εύκολα θα βρούμε ακόμα και μέσω διαδικτύου. 

5. Κάνουμε το «κάτι παραπάνω» στη διακόσμηση 

Ναι, θα έχουμε κομφετί και σερπαντίνες – δεν υπάρχουν Απόκριες χωρίς αυτά και ας βγάζουμε κομφετί από το σπίτι μήνες μετά. Θα στολίσουμε όμως λίγο ακόμα το σπίτι για να του δώσουμε ένα έντονο χρώμα, αποκριάτικο, που θα προϊδεάσει τους καλεσμένους μας για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει: Μπαλόνια, μάσκες, γιρλάντες, φωτάκια μπορούν να δώσουν στο χώρο ό,τι ακριβώς χρειάζεται. 

Κονφετί σκορπισμένα στο πάτωμα/Το καλύτερο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!