Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Οικογενειακές συνήθειες για να μείνουν

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να φέρει ακόμη πιο κοντά τα μέλη μίας οικογένειας, αυτό είναι οι μικρές, καθημερινές στιγμές που μοιράζονται μεταξύ τους.

Οικογενειακές συνήθειες για να μείνουν

Οικογενειακές συνήθειες για να μείνουν

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να φέρει ακόμη πιο κοντά τα μέλη μίας οικογένειας, αυτό είναι οι μικρές, καθημερινές «ιεροτελεστίες» που μοιράζονται μεταξύ τους. Η καθιερωμένη πρωινή συνάντηση γύρω από το τραπέζι για το πρώτο γεύμα της ημέρας, το ατελείωτο παιχνίδι στο σαλόνι πριν πάμε για ύπνο, τα χουχουλιάρικα απογεύματα του Σαββάτου με επιτραπέζια ή σπιτικό ποπ κόρν και αγαπημένες ταινίες. Ακριβώς επειδή οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαιρετικά απαιτητικοί, τόσοι εμείς οι γονείς όσο και τα μικρά μας, δυσκολευόμαστε πολύ να συγχρονιστούμε. Παρόλα αυτά, υιοθετώντας και παραμένοντας συνεπείς σε μερικές καθημερινές, οικογενειακές συνήθειες, όχι μόνο θα έχουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας, αλλά να βελτιώσουμε και την ποιότητας ζωής μας!

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από αυτές τις συνήθειες, οι οποίες σκοπό έχουν να μας εμπνεύσουν, ώστε να τις προσαρμόσουμε όπως εμείς θέλουμε στη δική μας ρουτίνα.

Κάνουμε το φαγητό... οικογενειακή υπόθεση

Μπορεί εμείς οι γονείς να είμαστε εκείνοι που έχουμε αναλάβει εξ ολοκλήρου την προετοιμασία του φαγητού, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν ζητήσουμε τη βοήθεια των παιδιών στο μαγείρεμα, εκείνα θα ξετρελαθούν και για εμάς η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο διασκεδαστική! Έτσι, όχι μόνο θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε στα παιδιά την αξία της θρεπτικής διατροφής, αλλά και τη σημασία της συμμετοχής και της συνεργασίας, για κάτι που στο τέλος θα απολαύσουμε όλοι μαζί! Με άλλα λόγια, διαλέγουμε παρέα μία συνταγή, βάζουμε μπρος τη φαντασία μας και τα δυνατά μας... οικογενειακώς, για να χαρίσουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους ένα πραγματικά αξέχαστο γεύμα!

Οικογενειακές συνήθειες για να μείνουν

Βάζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές στο αθόρυβο

Το σπίτι είναι το οικογενειακό μας «βασίλειο», το καταφύγιο στο οποίο καταλήγουμε έπειτα από μία απαιτητική ημέρα για να χαλαρώσουμε από τις επαγγελματικές και σχολικές υποχρεώσεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να καθορίσουμε κάποιες συγκεκριμένες ώρες, ιδανικότερα πριν πάμε για ύπνο, όπου οι συσκευές όλων μας θα συγκεντρώνονται στον πάγκο της κουζίνας ή απλά θα μπαίνουν στο αθόρυβο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου χωρίς περισπασμούς.

Μοιραζόμαστε ένα οργανωμένο περιβάλλον

Όλοι γνωρίζουμε πως τα παιδιά είναι ο «καθρέφτης» των γονιών τους. Αυτό σημαίνει πως μέσα από τις δικές μας καθημερινές συνήθειες, μπορούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά δεξιότητες που θα τα ωφελήσουν στο μέλλον. Μία από αυτές είναι φυσικά η οργάνωση. Όσο πιο νωρίς μάθουν τα μικρά μας να τακτοποιούν και να σέβονται το προσωπικό τους περιβάλλον, τόσο πιο εύκολο θα είναι να οργανώσουν κι άλλους, σημαντικότερους τομείς στη ζωή τους. Ξεκινώντας με απλά «βήματα», όπως είναι το δίπλωμα των ρούχων ή το στρώσιμο του κρεβατιού, σε βάθος χρόνου όλη η οικογένεια θα απολαμβάνει έναν φιλόξενο και ευχάριστο χώρο, που όλοι έχουν μεριμνήσει για αυτόν.

Γιορτάζουμε κάθε μικρή «νίκη»

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε την κατάλληλη, επίσημη περίσταση για να γιορτάσουμε. Άλλωστε, όταν έχουμε ο ένας τον άλλο στο πλάι μας, η κάθε μέρα είναι γιορτή! Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να επισημαίνουμε τη σημαντικότητα που έχουν τα μικρά κατορθώματα του καθένα, όπως ο καλός βαθμός στο δύσκολο διαγώνισμα της Ιστορίας ή μια σημαντική επιτυχία της μαμάς στο γραφείο. Έτσι, όλα τα μέλη της οικογένειας ενθαρρύνουν και μοιράζονται ο ένας τη χαρά του άλλου, ενώ εξαλείφονται συναισθήματα ανταγωνισμού που παρουσιάζονται συνήθως σε αδέρφια μικρής ηλικίας.

Οικογενειακές συνήθειες για να μείνουν

Η οικογένειά μας είναι το καταφύγιό μας, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας και αξίζει κάθε μας προσπάθεια ώστε να είναι όσο πιο δυνατή και ενωμένη γίνεται!

Νοιάζομαι tip: Κάθε μικρή, οικογενειακή στιγμή, συνήθως συνοδεύεται από την αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών! Είναι κι αυτή μια οικογενειακή συνήθεια που αξίζει να κρατήσετε!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!