Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Παραδοσιακός ή μοντέρνος στολισμός;

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας στιλ, το γούστο μας και την προσωπικότητά μας.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Παραδοσιακός ή μοντέρνος στολισμός;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Παραδοσιακός ή μοντέρνος στολισμός;

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια παράδοση από το εξωτερικό που έχει ενσωματωθεί πιο πολύ από όλες τις άλλες στην ελληνική κοινωνία. Σε όλα τα σπίτια στολίζεται λίγο πριν τις γιορτές και μεταμορφώνει όχι μόνο τον χώρο, αλλά και την ατμόσφαιρα. Τα λαμπιόνια που το φωτίζουν το κάνουν να μοιάζει ονειρεμένο και όλοι μας, μικροί και μεγαλύτεροι, το περιμένουμε για να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών. Ο στολισμός του φυσικά δεν είναι πάντα ίδιος. Άλλοι προτιμούν πιο παραδοσιακά χρώματα, άλλοι συνηθίζουν να ακολουθούν τις τάσεις της σεζόν. Σε άλλους αρέσει να είναι σε τόνους κόκκινου, πράσινου ίσως και χρυσού, κάποιοι άλλοι λατρεύουν τους πειραματισμούς και όλους τους διαφορετικούς συνδυασμούς.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας στιλ, το γούστο μας και την προσωπικότητά μας. Πολλές φορές ο στολισμός του σχετίζεται και με το πώς είμαστε και πώς περνάμε αυτόν τον καιρό. Φυσικά έχει να κάνει και με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου που το φιλοξενεί, καθώς δύσκολα θα συναντήσουμε σε ένα σπίτι με κλασική επίπλωση ένα υπερ-μοντέρνο στολισμό, ή και το αντίθετο. Ας σταθούμε λίγο πιο αναλυτικά στις δύο βασικές τάσεις για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εξετάζοντας πώς εξυπηρετείται ο καθένας από αυτούς.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μας αρέσουν οι ζεστές αποχρώσεις και δεν μπορούμε να φανταστούμε Χριστούγεννα χωρίς να τα συνδέσουμε με το κόκκινο χρώμα. Φυσικά το δέντρο μας είναι πράσινο, είτε φυσικό είτε όχι και συνήθως είναι τόσο μεγάλο, όσο αντέχει το ταβάνι μας! Το μεγαλοπρεπές πράσινο δέντρο γεμίζει τον χώρο και από εκεί και πέρα έχουμε δύο επιλογές. Είτε επιλέγουμε πολυχρωμία και ποικιλία στα στολίδια, είτε το στολίζουμε πιο μονοθεματικά, με μπάλες και κορδέλες ίδιου χρώματος - το πολύ μέχρι δύο διαφορετικά χρώματα, το πολύ μέχρι τρία διαφορετικά μεγέθη. Τα λαμπιόνια στην πρώτη περίπτωση μπορεί να είναι τα γνωστά πολύχρωμα, στη δεύτερη όμως είναι πάντα λευκά. Στην πρώτη περίπτωση επίσης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας στολίζεται όχι μόνο από μπάλες, αλλά από κάθε λογής παιχνίδια που έχουμε συγκεντρώσει, από το παλιό της γιαγιάς μας, μέχρι το καινούριο αγαπημένο του παιδιού μας.

Το μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια και θέλουμε φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, να μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες περιοδικού διακόσμησης. Αρκεί να αφήσουμε τη σκέψη μας να ξεφύγει και να δημιουργήσουμε γιορτινές εικόνες με την αχαλίνωτη φαντασία μας. Η τάση φέτος είναι να τοποθετούμε υφασμάτινες γιρλάντες κάθετα στο δέντρο, να ξεκινούν δηλαδή από την κορυφή και να φτάνουν στη βάση. Όσο για το χρώμα; Οι μεταλλικές αποχρώσεις, το ασημί, το γκρι και το βαθύ μπλε κερδίζουν στα σημεία. Ακόμα μία τάση είναι το «όμπρε δέντρο», αυτό δηλαδή που ξεκινάει με ένα χρώμα στην κορυφή, συνήθως το λευκό και καταλήγει σε ένα άλλο στη βάση, συνήθως το μπλε, με διάφορες αποχρώσεις ανάμεσα. Φυσικά ένα μοντέρνο δέντρο δεν είναι απαραίτητο να είναι πράσινο, καθώς συνήθως επιλέγεται το λευκό για τέτοιου είδους διακόσμηση, ενώ παραμένουν στη μόδα και τα χρωματιστά δέντρα.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!