Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Φθινόπωρο & Σπίτι: Αλλαγές για ανανέωση

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με απλές αλλαγές που ανανεώνουν το σπίτι και μας αλλάζουν τη διάθεση.

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, ανανεώνοντας εύκολα & οικονομικά το σπίτι

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, ανανεώνοντας εύκολα & οικονομικά το σπίτι

Πολλές φορές ο Σεπτέμβριος «σηματοδοτεί» την αρχή μίας νέας εποχής. Αφήνοντας πίσω την ανεμελιά και τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, καλωσορίζουμε με «μπαταρίες» γεμάτες το φθινόπωρο που ανοίγεται μπροστά μας. Θέτουμε νέους στόχους για τους μήνες που θα ακολουθήσουν, αναδιαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας σύμφωνα με αυτούς, τολμάμε αλλαγές στην εμφάνισή μας και είμαστε… πιο έτοιμοι από ποτέ, να πραγματοποιήσουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Για να το καταφέρουμε αυτό βέβαια, είναι καλό και το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε να μας δίνει ώθηση να πάμε παρακάτω. Εφόσον επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε μία… ολική αναδιαμόρφωση, ας ξεκινήσουμε πρώτα από τους χώρους του σπιτιού μας, το περιβάλλον με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή και αναμφίβολα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας. Διότι «νοιάζομαι για το σπίτι μου», σημαίνει νοιάζομαι για μία πιο ήρεμη καθημερινότητα.

Παρακάτω υπάρχουν συγκεντρωμένες μερικές εύκολες και οικονομικές αλλαγές, τις οποίες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε άμεσα και «υπόσχονται» να φέρουν έναν αέρα αναζωογόνησης στον προσωπικό μας χώρο!

Δημιουργούμε μία ζεστή και cozy ατμόσφαιρα

Είναι σημαντικό το εσωτερικό του σπιτιού μας, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο είναι διακοσμημένο, να αποπνέει την αίσθηση της εποχής που διανύουμε, χωρίς όμως να χρειαστεί να ξοδευτούμε πολύ. Όσον αφορά στο φθινόπωρο, μπορούμε να επενδύσουμε σε ζεστά, γήινα χρώματα που παραπέμπουν στις αποχρώσεις των ξεραμένων φύλλων ή να διακοσμήσουμε με μερικά από αυτά το σαλόνι μας, κάνοντάς το ακόμη πιο cozy και φιλόξενο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φθινόπωρο είναι η εποχή που απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οπότε καλό θα ήταν να το διαμορφώσουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μας ανοίγει την όρεξη για… ατελείωτο «άραγμα» και χουχούλιασμα! Τοποθετώντας φλις κουβέρτες στο μπράτσο της πολυθρόνας ή του καναπέ, επιπλέον μαξιλάρια στα έπιπλα και το πάτωμα, μια πιατέλα γεμάτη κεράσματα και μερικά κεριά στο coffee table, αυτόματα οι φίλοι μας θα ξέρουν πως τους σκεφτόμαστε και νοιαζόμαστε για αυτούς, ενώ θα αισθάνονται εξίσου άνετα, σαν στο σπίτι τους!

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, ανανεώνοντας εύκολα & οικονομικά το σπίτι

«Ντύνουμε» το σπίτι με μοναδικές υφές και φθινοπωρινά χρώματα

Ένας ακόμη τρόπος να προετοιμάσουμε το σπίτι μας για τους επόμενους μήνες, είναι «ντύνοντας» τα πατώματα ή τις επιφάνειες με κουρελούδες, χαλιά, ριχτάρια, καλύμματα και τραπεζομάντιλα, που με τις φθινοπωρινές αποχρώσεις τους θα εμπλουτίσουν με «πινελιές» θαλπωρής τα δωμάτια του σπιτιού. Για μία ακόμη χρονιά, οι χοντρές πλέξεις, τo χνούδι και η γούνα σε παστέλ αποχρώσεις, θα έχουν την τιμητική τους. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν τα χρώματα που θα συμπεριλάβουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού να είναι εμπνευσμένα από μία συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, ενώ αυτά που προτείνουν ανεπιφύλακτα οι δημοφιλέστεροι interior designers για το φετινό φθινόπωρο, είναι το orange rust και το sugar almond, το λεμονί, το μπουργκουντί και φυσικά όπως κάθε χρόνο, όλες τις διακυμάνσεις του καφέ.

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, ανανεώνοντας εύκολα & οικονομικά το σπίτι

Εστιάζουμε περισσότερο στον φωτισμό του χώρου

Μία μικρή αλλαγή η οποία θα κάνει πολύ πιο φθινοπωρινή την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, είναι η διαμόρφωση του φωτισμού. Ήδη από τα μέσα του μήνα, η μέρα έχει αρχίσει να μικραίνει, οπότε είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τεχνητές πηγές που θα «πλημμυρίσουν» με φως τους χώρους του σπιτιού, χωρίς όμως να μας κουράζουν. Αλλάζοντας μερικές από τις λευκές λάμπες με κάποιες που διαθέτουν έναν πιο κίτρινο τόνο, αυτόματα ο χώρος μας θα αποκτήσει μία πιο ζεστή και ρομαντική αίσθηση. Επιπλέον, σειρές από λαμπάκια σε διάφορα χρώματα και σχήματα, μία σύνθεση από αρωματικά κεριά στο τραπέζι του σαλονιού, καθώς και τα φωτιστικά δαπέδου, είναι οι οικονομικές προσθήκες που δεν ταλαιπωρούν τα μάτια και φωτίζουν επαρκώς τον χώρο μας.

Νοιάζομαι tip: Για να τρατάρουμε τους φίλους μας, μπορούμε να γεμίσουμε την πιατέλα ή το μπολ που διακοσμεί το τραπεζάκι του σαλονιού με λαχταριστά κουφετάκια Smarties που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είτε μπορούν να τα φάνε ή να κάνουν δημιουργίες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!