Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
6 tips για να κοιμίσετε το μωρό σας

Είστε νέοι γονείς και το μωράκι σας δεν έχει συνηθίσει ακόμη σε συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου; Σας έχουμε 6 tips για να κοιμήσετε το μωρό σας!

Μωρό που κοιμάται με ένα αρκουδάκι αγκαλιά

6 tips για να κοιμίσετε το μωρό σας

1. Αρκετή ζέστη

Αυτό που μπορεί να ξυπνήσει ένα μωρό μόλις αποχωριστεί τη ζεστασιά των χεριών σας είναι η ενοχλητική αίσθηση κρύου που μπορεί να υπάρχει στα σεντονάκια του κρεβατιού του. Γι’ αυτό, ζεστάνετε μία πετσέτα καλά και ακουμπήστε την στα σεντόνια για περίπου 10’. Λίγο πριν τον ύπνο αφαιρέστε την και η μετάβαση από τα χέρια σας στο κρεβάτι θα είναι πιο γλυκιά!

2. Καλό ξεσκόνισμα

Η μύτη των μικρών μωρών είναι αρκετά ευαίσθητη και μπορεί να αποκτήσει φλεγμονές εύκολα, με αποτέλεσμα να έχει βουλωμένη μυτούλα και αυτό να το ενοχλεί στην αναπνοή. Φροντίστε, λοιπόν, να σκουπίζετε και ξεσκονίζετε τακτικά και πριν τον ύπνο να αφαιρέσετε από το δωμάτιο κουκλάκια που μπορεί να προσελκύσουν σκόνη.

3. Μπαμπάς- Μαμά εναλλάξ

Είναι πολύ σημαντική εναλλαγή του μπαμπά και της μαμάς στην προετοιμασία του ύπνου να είναι σχεδόν καθημερινή. Όταν π.χ. πάντα κοιμίζει το μωρό η μαμά, εάν κάποια μέρα είναι απασχολημένη και δε μπορέσει να το κάνει, θα είναι δύσκολο για το μωρό να συνηθίσει τον μπαμπά. Άλλωστε, εάν κάποιος από τους δύο γονείς δουλεύει αρκετές ώρες, η ώρα του ύπνου είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γίνει ισχυρότερη η σχέση του με το μωρό.

Μωρό που κοιμάται/ 6 tips για να κοιμίσετε το μωρό σας

4. Ενασχόληση

Όταν έχετε μία γεμάτη ημέρα το βράδυ δεν πέφτετε πολύ πιο εύκολα για ύπνο; Το ίδιο ισχύει και για το μωρό σας. Βρείτε δραστηριότητες να το απασχολήσετε μέσα στην ημέρα και έτσι θα είναι αρκετά κουρασμένο, ώστε να κοιμηθεί πιο γρήγορα στην ώρα του.

5. Ευρηματικότητα

Εάν έχετε ήδη ένα παιδί το οποίο αποκοιμιέται με συγκεκριμένο τρόπο, αυτό δε σημαίνει ότι και στο δεύτερο παιδάκι σας θα πιάσει ο ίδιος τρόπος. Ούτε ότι, αν μία νύχτα λειτούργησε μία τεχνική, θα λειτουργήσει και την επόμενη. Θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές και  να αλλάζετε τη ρουτίνα όταν δοκιμασμένες μέθοδοι παύουν να είναι αποτελεσματικές.

6. Είναι η σωστή ώρα;

Μήπως βάζετε το μωρό σας πολύ νωρίς για ύπνο; Μήπως πολύ αργά; Δοκιμάστε να μετακινήσετε την ώρα ύπνου μισή ώρα πριν ή μισή μετά από το συνηθισμένο και καταλήξτε στο κατάλληλο για το μωρό σας.

#NestleNoiazomaiΤip: Επειδή σας Νοιαζόμαστε έχουμε δημιουργήσει για τις ανάγκες του μωρού σας μια σειρά βρεφικών τροφών Nestlé που είναι εμπλουτισμένες με σίδηρο κι άλλα θρεπτικά συστατικά!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!