Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Τι μπορεί να ενοχλεί το σκύλο σου;

Μήπως κάποια από όσα κάνεις το εκνευρίζουν ή το ενοχλούν και -φυσικά- δεν μπορεί να σου τα πει; Μάθε τι μπορεί να ενοχλεί το σκύλο σου.

Τι μπορεί να ενοχλεί το σκύλο σου;

Τι μπορεί να ενοχλεί το σκύλο σου;

Ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας και συχνά το νιώθεις και του φέρεσαι σαν να είναι ένα μικρό παιδί. Όμως ο σκύλος δεν είναι για πάντα κουτάβι, μεγαλώνει, ενηλικιώνεται και διεκδικεί τον σεβασμό και την εκτίμησή σου. Οι συνεχείς φωνές και οι προστακτικές δεν έχουν συνεπώς το αποτέλεσμα που έχουν σε ένα μικρό παιδί, αλλά μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα, αν θίγουν συστηματικά τον εγωισμό του και το προσβάλλουν. Και αν του εξηγείς σε «άπταιστα ελληνικά» λεπτομερώς τι έκανε λάθος... μην περιμένεις να καταλάβει! Μπορεί η ομιλία να είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, οι σκύλοι όμως καταλαβαίνουν μόνο το βασικό συναίσθημα των λόγων σου κι όχι όλα όσα του λες...

1. Το «πνίγεις» στα χάδια;

Είναι φυσικό να θες να δείξεις την τρυφερότητά σου, όμως αν τον αγκαλιάζεις όλη την ώρα... δεν θα το εκτιμήσει. Θα ήταν καλό να θυμάσαι ότι το κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του διαθέσεις και κυρίως ότι δεν είναι λούτρινο! Για τον σκύλο η αγκαλιά σου μπορεί να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια άσκησης κυριαρχίας από μέρους σου, την οποία μπορεί να ανεχτεί με υπομονή, μπορεί όμως και να νιώσει απειλή, φόβο και απέχθεια και να αντιδράσει επιθετικά. Ο σεβασμός στις επιθυμίες του είναι ο καλύτερος τρόπος να του δείξεις την αγάπη σου και η βάση για μια καλή μακροχρόνια σχέση με τον αγαπημένο σου φίλο!

2. Επικοινώνησε με συναίσθημα και διακριτικότητα

Τα ζώα λειτουργούν με το ένστικτο και ξέρουν να διαβάζουν συναισθήματα και διαθέσεις. «Παράθυρο» στα συναισθήματά μας είναι τα μάτια, για αυτό και μόλις ένα βλέμμα είναι το πρώτο βήμα της σχέσης του ανθρώπου με τον σκύλο. Θυμήσου τον «Μικρό Πρίγκιπα», πώς εξημέρωσε την αλεπού... ένα βήμα τη φορά. Ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου είναι ο σεβασμός στο χώρο του.

#NestleNoiazomaiΤip: Ο σκύλος επικοινωνεί με το ένστικτό του και αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα από όσα του λες. Αν θέλεις να του δείξεις την αγάπη σου είναι καλύτερο να το κάνεις με τις κινήσεις σου, εκφράζοντας θετικά συναισθήματα και αφιερώνοντάς του χρόνο για παιχνίδι και βόλτα.

 

Τι μπορεί να ενοχλεί το σκύλο σου;

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!