Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Να κάνουμε ένα κουτάβι «δώρο» στα παιδιά;

Ένα κουτάβι θα αλλάξει την καθημερινότητα όλης της οικογένειας & ιδιαίτερα των παιδιών. 

Να κάνουμε ένα κουτάβι «δώρο» στα παιδιά;

Ένα κουτάβι «δώρο» στα παιδιά, ένα νέο μέλος στην οικογένεια

Τα γενέθλια του μικρού πλησιάζουν κι εσείς σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα να υποχωρήσετε στα… απανωτά του αιτήματα: «Μαμά, θέλω κι εγώ ένα σκυλάκι να μου κάνει παρέα»! Η μαμά έλεγε συνεχώς «όχι», όμως το παιδί μεγαλώνει και τώρα εξετάζετε το ενδεχόμενο να κάνετε το μεγάλο βήμα.

Η προσθήκη ενός νέου μέλους στο σπίτι δεν είναι καθόλου απλή ή εύκολη υπόθεση. Είναι σημαντικό όλα τα μέλη να το έχουν συζητήσει εκ των προτέρων και να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, αφού θα μοιραστούν τη φροντίδα και την ένταξή του στην καθημερινότητά τους. Όπως ένα μωρό χρειάζεται χρόνο και υπομονή, έτσι συμβαίνει και με τα κουτάβια, ειδικά τον πρώτο καιρό που όλα είναι καινούργια και για τις δύο πλευρές. Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να προηγηθεί αρχικά μία υπεύθυνη συνεννόηση μεταξύ των γονιών, πριν αποφασίσετε να ανοίξετε την οικογενειακή σας «αγκαλιά» σε ένα κατοικίδιο.

Να κάνουμε ένα κουτάβι «δώρο» στα παιδιά;

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια

Ακόμη και αν έχετε τη διάθεση να ενσωματώσετε έναν σκύλο στην καθημερινότητά σας, σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να γίνει με τη μορφή «δώρου». Ο σκύλος είναι ένα ζωντανό πλάσμα με συναισθήματα και καλό θα ήταν να μην δημιουργηθεί η παρερμηνεία (ειδικά από το παιδί) πως πρόκειται για ένα ακόμη «δώρο» γενεθλίων, όπως λόγου χάρη είναι ένα λούτρινο αρκουδάκι, με το οποίο απασχολούμαστε όποτε εμείς θέλουμε και όταν βαριόμαστε, παύει να μας ενδιαφέρει. Από τη στιγμή που θα μπει στη ζωή σας, αναπόφευκτα θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ακριβώς επειδή η υιοθέτηση ενός κουταβιού είναι μία υπόθεση που απαιτεί τεράστια υπευθυνότητα, είναι σημαντικό το παιδί να συμμετέχει σε αυτή εξίσου με εσάς.

Ναι, αλλά πώς;

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να προηγηθεί της άφιξης του κουταβιού στο σπίτι, μία υπεύθυνη κουβέντα με το παιδί. Θα του πείτε πως σκεφτήκατε αρκετά την επιθυμία του και πως συμφωνείτε να αποκτήσετε έναν τετράποδο φίλο, ενώ ταυτόχρονα θα επισημάνετε στο παιδί τις υποχρεώσεις που θα κληθεί να αναλάβει. Σαφώς ένα μεγαλύτερο μέρος αυτών των υποχρεώσεων θα πέσει επάνω σας, όμως είναι απαραίτητο το παιδί να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο στη φροντίδα του σκύλου, είτε αλλάζοντας καθημερινά το νερό του, αναπληρώνοντας το κυπελάκι με το φαγητό του και ακολουθώντας τη μαμά ή τον μπαμπά στα καθιερωμένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.

Να κάνουμε ένα κουτάβι «δώρο» στα παιδιά;

Τέλος, πριν πάρετε τη βιαστική απόφαση να επισκεφθείτε το κοντινότερο pet shop που υπάρχει στην περιοχή σας, αναζητήστε κάποιον φιλοζωικό οργανισμό, αγγελίες ή φιλικά πρόσωπα που χαρίζουν κουτάβια. Με αυτόν τον τρόπο και το παιδί θα αποκτήσει τον τετράποδο «συνοδοιπόρο» που πάντα ονειρευόταν, αλλά και ένα αδέσποτο ζώο θα βρει επιτέλους ένα ζεστό καταφύγιο και μία οικογένεια.

Νοιάζομαι tip: Τα Friskies θα σας βοηθήσουν να τρέφετε το νέο κουτάβι με τα σωστά συστατικά για την υγιή του ανάπτυξη, ενώ ο νέος σας φίλος θα τα λατρέψει!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!