Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
3 Δραστηριότητες παρέα με το σκύλο μας

Βρες νέους τρόπους για να περάσεις χρόνο με το σκύλο σου «στον καθαρό αέρα». 

Βόλτα με τον σκύλο μας: 3 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί

Βόλτα με τον σκύλο μας: 3 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί

Συνήθως ο Σεπτέμβρης μοιάζει με… καλοκαιρινό μήνα, παρά τα πρωτοβρόχια που κάνουν την εμφάνισή τους. Ακόμα και τότε όμως, δεν πτοούμαστε, αντίθετα εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να περάσουμε επιπλέον χρόνο με το σκύλο μας, έξω, «στον καθαρό αέρα». Πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο και πιάσουν τα κρύα κι οι κακοκαιρίες που μας περιορίζουν στο σπίτι, προλαβαίνουμε να απολαύσουμε βόλτες στη φύση και την πόλη, ατελείωτο παιχνίδι στο πάρκο, το βουνό, την παραλία. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ευφάνταστες ιδέες, για να χορτάσουμε την παρέα του τετράποδου φίλου μας και εκείνος τη δική μας, πριν καλωσορίσουμε μαζί το φθινόπωρο! Νοιάζομαι για τον τετράποδο φίλο μου 24/7 και του παρέχω τη ζωή που του αξίζει!

Απολαμβάνουμε παρέα μία εξόρμηση στη θάλασσα

Τι κι αν έχει μπει ο Σεπτέμβρης; Εμείς ακόμη μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο μας, αναζητώντας μία από τις πλησιέστερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες όπου μπορούμε και οι δύο να απολαύσουμε ανέμελοι το μπάνιο μας. Ακόμη και στην περίπτωση που ο τετράποδος φίλος μας δεν είναι σε θέση να κολυμπήσει, θα ευχαριστηθεί ατελείωτο παιχνίδι στην άμμο, κυνηγητό και ξάπλες κάτω από τον ήλιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να προσθέσουμε στην τσάντα θαλάσσης μερικά από τα παιχνίδια του και ένα μπολάκι από το οποίο θα πίνει νερό ενόσω βρισκόμαστε στην παραλία, ενώ καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας και μία ομπρέλα για τις στιγμές που θα αναζητήσει μία σκιά. Πριν ξεκινήσουμε την εξόρμησή μας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ανακαλύπτοντας όλες τις παραλίες της Αττικής που έχουν κατοχυρωθεί νομικά ως «pet friendly» και έπειτα είμαστε έτοιμοι για δροσιστικά μακροβούτια με φόντο το απέραντο γαλάζιο! Διότι νοιάζομαι για το κατοικίδιό μου, αλλά νοιάζομαι και για τους συνανθρώπους μου!

Βόλτα με τον σκύλο μας: 3 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί

Πραγματοποιούμε μία διασκεδαστική πεζοπορία

Εάν ο σκύλος μας λατρεύει τις ατελείωτες βόλτες και την εξερεύνηση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να τολμήσουμε μαζί μία πεζοπορία στην καταπράσινη φύση! Ωστόσο, η πεζοπορία δεν είναι το ίδιο ασφαλής με μία συνηθισμένη βόλτα στη γειτονιά ή το πάρκο, συνεπώς χρειάζεται να έχουμε εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα πριν ξεκινήσουμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είμαστε σίγουροι πως ο σκύλος μας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία μακρινή πεζοπορία, οπότε μία επίσκεψη στον κτηνίατρο λίγες ημέρες πριν, είναι αναγκαία, καθώς εκείνος είναι ο καταλληλότερος να εμπιστευτούμε για το τι χρειάζεται να πάρουμε μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση, ένα snack και το κυπελάκι για το νερό του, δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από το σακίδιό μας.

Κάνουμε εξάσκηση στο αγαπημένο μας κόλπο

Ένα από τα πρώτα κόλπα που μαθαίνουμε στους τετράποδους φίλους μας, είναι το «φετς» (fetch) ή αλλιώς, το παιχνίδι της ρίψης και της επιστροφής. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που επιτρέπει στον σκύλο να διοχετεύσει την ενέργειά του και να εξελίξει τις κυνηγετικές του ικανότητες. Για να παίξουμε «φετς», πετάμε μακριά ένα αντικείμενο (ένα ξύλο ή ένα παιχνίδι του σκύλου) και έπειτα ο σκύλος τρέχει για να μας το φέρει πίσω. Σκοπός δεν είναι μόνο να μας επιστρέψει το αντικείμενο, αλλά να το αφήσει από τα δόντια του, να μας το δώσει και έπειτα εμείς να το επιβραβεύσουμε με ένα γλυκό χάδι ή και μία λιχουδιά. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε το αίσθημα της εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ μας, του δείχνουμε πόσο τον νοιαζόμαστε και ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά. Καλό θα ήταν να πραγματοποιήσουμε την εξάσκηση σε έναν μεγάλο και ανοιχτό χώρο με αρκετή άπλα, ώστε ο σκύλος να μπορεί να τρέξει απρόσκοπτος. Τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε την εξάσκηση με ένα πικ νικ που θα περιλαμβάνει και το φαγητό και το νεράκι του τετράποδου φίλου μας;

Βόλτα με τον σκύλο μας: 3 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί

Νοιάζομαι tip: Ο αγαπημένος μας φίλος διασκεδάζει όσο κι εμείς όταν βρισκόμαστε έξω, για αυτό και είναι καλό να το έχουμε μαζί μας όσο πιο συχνά μπορούμε στις διάφορες εξορμήσεις μας!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!