Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Διακοπές & Κατοικίδιο: Σωστή οργάνωση

Όσα πρέπει να φροντίσουμε πριν πάμε καλοκαιρινό ταξίδι με τον σκύλο ή τη γάτα μας. 

Διακοπές & Κατοικίδιο: Σωστή οργάνωση

Διακοπές με το κατοικίδιό μας: Πώς θα τις οργανώσουμε σωστά

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, για την οποία ανυπομονούμε κάθε χρόνο, όλο και πλησιάζει! Ο επόμενος προορισμός, η παρέα, το ταξίδι είναι τώρα το… ζητούμενο για να περάσουμε τις πιο ξέγνοιαστες και ηλιόλουστες μέρες του χρόνου. Παρόλα αυτά, όσοι από εμάς έχουν και ένα... τετράποδο μέλος στην οικογένειά τους, θα πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβουμε και αυτό τον παράγοντα στις ετοιμασίες μας.

Αυτό σημαίνει πως, είτε αποφασίσουμε να αφήσουμε το σκυλάκι ή τη γατούλα μας σε κάποιο ειδικά σχεδιασμένο camp φιλοξενίας, είτε να το πάρουμε μαζί μας εκεί που θα παραθερίζουμε, πρέπει να φροντίσουμε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα, καθώς εφόσον προετοιμαστούμε σωστά για παν ενδεχόμενο, είναι βέβαιο πως θα περάσουμε καλά και θα ανυπομονούμε για τις επόμενες διακοπές με το ζωάκι μας!

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, για να διοργανώσουμε τις πρώτες μας οικογενειακές ή «παρεΐστικες» διακοπές, με τον καλύτερο συνοδοιπόρο, δηλαδή τον τετράποδο φίλο μας.

Μία λίστα με τα απαραίτητα

Το πρώτο βήμα πριν αρχίσουμε το πακετάρισμα, είναι να φτιάξουμε μία λίστα με όλα εκείνα που χρειάζεται το κατοικίδιό μας στην καθημερινότητα, άρα και στις διακοπές του. Όσο πιο επιμελείς είμαστε με τη λίστα, τόσο λιγότερες... αναποδιές θα συναντήσουμε στον προορισμό μας. Απαραιτήτως πρέπει να φροντίσουμε για το κουτί μεταφοράς, το λουράκι, το πιάτο του φαγητού, την αγαπημένη του τροφή , τα αγάπημένα του σνακς , ένα δεύτερο κολάρο, το βιβλιάριο υγείας, έναν φακό για τους περιπάτους μας στη νυχτερινή ακρογιαλιά. Εάν έχουμε διαθέσιμο χώρο, μπορούμε να προσθέσουμε τη βούρτσα (ειδικά εάν σκοπεύουμε να κατασκηνώσουμε στη φύση), μία κουβερτούλα και ένα στρωματάκι για να ξαπλώνει το ζωάκι μας.

Διακοπές & Κατοικίδιο: Σωστή οργάνωση

Κάνουμε ένα γρήγορο... check up

Πριν ξεκινήσουμε για τις διακοπές μας, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε από τον κτηνίατρο, πως ο σκύλος ή η γάτα μας, είναι σε θέση να ταξιδέψει και πως δεν υπάρχει κάτι που απειλεί την υγεία του. Εάν το κατοικίδιό μας λαμβάνει κάποια αγωγή, θα πρέπει να εφοδιαστούμε εκ των προτέρων με την ποσότητα φαρμάκων που θα χρειαστεί τις μέρες των διακοπών. Επιπλέον, καλό θα ήταν πριν ταξιδέψουμε, να έχουμε ήδη προσθέσει στη λίστα των επαφών μας, το τηλέφωνο του τοπικού κτηνίατρου, το οποίο θα το έχουμε σε... speed dial, για παν ενδεχόμενο.

Επιλέγοντας το μέρος των διακοπών μας

Μπορεί εμείς να κάνουμε σχέδια για μία χαλαρωτική διαμονή, σε κάποιο υπερπολυτελές παραθαλάσσιο resort, όμως είμαστε σίγουροι πως είναι το κατάλληλο μέρος για τον μαλλιαρό φιλαράκο μας; Ένα τηλεφώνημα στο κατάλυμα ή το camping που σκοπεύουμε να επισκεφθούμε, θα μας λύσει καίριες απορίες σχετικά με τη φιλοξενία ζώων στον χώρο, εάν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση και το βασικότερο, εάν διαθέτουν στις εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τα κατοικίδια μπορούν να παίξουν ελεύθερα.

Ετοιμάζουμε από πριν αποθέματα φαγητού

Όπως συμβαίνει και με το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, έτσι και το πεπτικό σύστημα ενός ζώου, μπορεί να... αποδιοργανωθεί έπειτα από ένα ταξίδι. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να εφοδιάσουμε τις αποσκευές μας με μπόλικη από την τροφή που το κατοικίδιο έχει συνηθίσει και να μην αναζητήσουμε μία εναλλακτική τροφή που δεν γνωρίζουμε, φτάνοντας στον τόπο των διακοπών μας.

Διακοπές & Κατοικίδιο: Σωστή οργάνωση

Προετοιμάζουμε το όχημά μας

Εάν αποφασίσουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο στις διακοπές μας, θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και φιλόξενο για το κατοικίδιό μας. Πριν ξεκινήσουμε για την καλοκαιρινή μας περιπέτεια, ελέγχουμε τις πόρτες βάζοντας παιδική ασφάλεια, ψάχνουμε για μικρές ρωγμές στα τζάμια των παραθύρων και εξοπλίζουμε τα πίσω καθίσματα με κάποιο ειδικό στρώμα ή κάποια ειδικά σχεδιασμένη ζώνη ασφαλείας, που θα προστατεύει το φιλαράκι μας, καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Νοιάζομαι tip: Για να κάνουμε το ταξίδι μας ακόμη πιο απολαυστικό και ήρεμο, δεν ξεχνάμε να έχουμε παντού μαζί μας ένα παιχνιδάκι και ένα σνακ για το ζωάκι μας.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!