Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια

Πώς τα Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια μπορούν να γίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικά;

Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια: Απολάυστε τα στο έπακρο.

Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια: Απολάυστε τα στο έπακρο.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και ένας από αυτούς, είναι πως μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε παραπάνω χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτό δεν ισχύει αυστηρά για τα μέλη της στενής μας οικογένειας, αλλά και για τους υπόλοιπους συγγενείς, τον παππού, τη γιαγιά, τους θείους και τους αγαπημένους, κοντινούς μας φίλους.

Παραμένουμε πιστοί στις παραδόσεις

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να μας βρίσκουν ως επί το πλείστον στο σπίτι, όμως όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να περάσουμε τις συγκεκριμένες γιορτές. Παρόλα αυτά, επειδή τα μικρά μας είναι πολύ πιθανό να βαρεθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών, μπορούμε να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, συστήνοντας τους μερικά από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας. Ακριβώς για αυτό και εφόσον το επιθυμούν και τα παιδιά, αντικαθιστούμε το χριστουγεννιάτικο έλατο με ένα μεγάλο χειροποίητο καράβι από χαρτόνι, το οποίο θα το φτιάξουμε όλοι μαζί! Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορούμε να ανακαλύψουμε αμέτρητες ιδέες, ενώ δεν ξεχνάμε στο τέλος να προσθέσουμε και τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που θα το κάνουν ακόμη πιο λαμπερό και εντυπωσιακό. Επιπλέον, δεν παραλείπουμε την παρασκευή των χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, δηλαδή των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων, αλλά και χριστουγεννιάτικων μπισκότων με τα παιδιά, ώστε να περάσουμε δημιουργικό και διασκεδαστικό χρόνο στην κουζίνα.

Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια: Απολάυστε τα στο έπακρο.

Ετοιμάζουμε οικογενειακώς το γιορτινό τραπέζι

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα έχει σκοπό να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετέχουν και καλό θα ήταν να ζητήσουμε τη γνώμη μικρών και μεγάλων για τα πιάτα που θα περιλαμβάνει. Μπορεί το χριστουγεννιάτικο menu να επιβάλλει κάποιες συγκεκριμένες συνταγές, εμείς όμως μπορούμε να φτιάξουμε μία λίστα, προσθέτοντας επιπλέον πιάτα που ταιριάζουν στα γούστα μας και έπειτα να επιλέξουμε όλοι μαζί ποια θα συμπεριλάβουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Όταν θα έχουμε καταλήξει στα επικρατέστερα, θα ετοιμάσουμε τη λίστα με τα ψώνια, θα επισκεφθούμε οικογενειακώς το super market και θα επιστρέψουμε σπίτι για να... αναλάβουμε δράση! Το σημαντικότερό είναι, πως μοιράζοντας την προετοιμασία των συνταγών με τα παιδιά και λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη τους, αυτά θα νιώσουν χρήσιμα και υπεύθυνα, ενώ θα είναι σε θέση να καταλάβουν την πραγματική αξία του φαγητού στη ζωή μας.

Φέρνουμε κοντά και... ψηφιακά τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ευτυχώς, η εποχή μας παρέχει τα μέσα να είμαστε σε επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα κι αν ζουν μακριά και τα κάλαντα είναι μία καλή αφορμή για να αξιοποιήσουμε τα μέσα αυτά και να φέρουμε πιο κοντά όσους αγαπάμε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πραγματοποιήσουμε μία βίντεο κλήση με τον παππού και τη γιαγιά ή να γυρίσουμε ένα ξεχωριστό βίντεο για αυτούς, στο οποίο θα... ξεδιπλώσουμε τις φωνητικές μας ικανότητες, τραγουδώντας όλοι μαζί τα κάλαντα! Έτσι, όχι μόνο θα μεταλαμπαδεύσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων, αλλά θα εκφράσουμε σε κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο ξεχωριστά πως «Νοιάζομαι για εσένα» και σε έχω πάντα στην καρδιά μου!

Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια: Απολάυστε τα στο έπακρο.

Διοργανώνουμε… «κάμπινγκ» στο σαλόνι

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία από τις πιο σημαντικές αφορμές για να τηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, του τόπου μας, αλλά και της οικογένειάς μας συγκεκριμένα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούριες συνήθειες από… αυτή τη στιγμή! Μία πολύ ωραία ιδέα για τα φετινά Χριστούγεννα που θα περάσουμε στο σπίτι με τις οικογένειές μας είναι να διοργανώσουμε βραδιά… κάμπινγκ στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός του ότι είναι απολύτως βέβαιο πως τα παιδιά κάθε ηλικίας θα ξετρελαθούν, μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα: Αρκεί να συγκεντρώσουμε τα αφράτα παπλώματα και τις κουβέρτες μας, να «στρώσουμε» το «υπαίθριο» κρεβάτι της οικογένειας δίπλα στο δέντρο, να κλείσουμε οθόνες και όλα τα φώτα εκτός από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και να διαβάσουμε ιστορίες και παραμύθια, να παίξουμε επιτραπέζια, να διηγηθούμε ιστορίες από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος και έτσι, πολύ απλά, να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με τους αγαπημένους μας.

Νοιάζομαι Tip: Ζεστά ροφήματα, ένα γεμάτο μπολ φρεσκοψημένο ποπ κορν και η λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος με τραγανή γκοφρέτα KitKat 4 finger που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι η ιδανική «συντροφιά» για το «κάμπινγκ» στο σαλόνι μας!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!