Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Χριστούγεννα στο σπίτι & Γιορτινό τραπέζι

Τα Χριστούγεννα στο σπίτι & το γιορτινό τραπέζι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Χριστούγεννα στο σπίτι: Γιορτινό τραπέζι και αγαπημένες συνήθειες.

Χριστούγεννα στο σπίτι: Γιορτινό τραπέζι και αγαπημένες συνήθειες.

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που αγαπάμε να περνάμε στο σπίτι μας. Πιο όμορφο και «ζεστό» από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, μας δίνει ακόμα ένα λόγο για να μείνουμε σπίτι μας αυτές τις γιορτές. Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα λαμπιόνια που το φωτίζουν και στολίζουν τα πορτοπαράθυρά μας, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τους χαρούμενους χιονάνθρωπους, τα ξωτικά, τους Άγιους Βασίληδες, τα παιχνίδια κάτω από το δέντρο και η φάτνη που δίνει το δικό της χρώμα στο χώρο φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα μαγική, στην οποία θέλουμε να είμαστε μέρος κάθε στιγμή!

Χριστούγεννα στο σπίτι είναι τα… αυθεντικά Χριστούγεννα και παρακάτω θα αναπτύξουμε τους λόγους!

Το γιορτινό τραπέζι

Είναι ο «βασιλιάς» των οικογενειακών τραπεζιών όλης της χρονιάς. Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων συγκεντρώνει όχι μόνο γεύσεις και απολαύσεις, αλλά και όλη την οικογενειακή αγάπη μας. Μικροί και μεγάλοι φοράμε τα καλά μας και καθόμαστε να απολαύσουμε όλες τις γεύσεις που απλώνονται μπροστά μας. Φέτος ειδικά, βρίσκουμε από τις Συνταγές του Νοιάζομαι ευφάνταστα πιάτα που θα δώσουν έναν ακόμα πιο εορταστικό τόνο στο γιορτινό μας τραπέζι. Το γεγονός επίσης ότι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ξεκινάει το μεσημέρι και διαρκεί ώρες πολλές, είναι ένα ακόμα επιχείρημα για να μη βγούμε από το σπίτι μας καθόλου εκείνη την ημέρα!

Χριστούγεννα στο σπίτι: Γιορτινό τραπέζι και αγαπημένες συνήθειες.

Η προετοιμασία

Για να φτάσουμε στην ημέρα των Χριστουγέννων και για να τη γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έχει γίνει προηγουμένως η απαραίτητη προετοιμασία – την οποία επίσης ευχαριστιόμαστε πολύ! Το μαγείρεμα έχει φυσικά την τιμητική του, όμως εκτός αυτού, προετοιμασία γίνεται και για τη διακόσμηση του τραπεζιού: Ποιο δίπλωμα χαρτοπετσέτας θα επιλέξουμε φέτος; Ποιο χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό αντικείμενο θα δώσει στο τραπέζι μας μια έξτρα λάμψη; Κόκκινο ή λευκό τραπεζομάντηλο, γαλοπούλα ή άλλο κρέας για κυρίως, ένα σωρό «προβληματισμοί» που αφορούν στο σπίτι μας τα Χριστούγεννα και που μας κάνουν να αρχίζουμε τη διασκέδαση πολύ καιρό πριν από την ημέρα της γιορτής!

Η παρέα

Η παρέα στο σπίτι τα Χριστούγεννα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο. Μπορεί φέτος ο αριθμός της παρέας μας να είναι περιορισμένος, αλλά σημασία έχει ότι είτε πρόκειται για οικογένεια είτε για φίλους, είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα το διασκεδάσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι κομψοί, το κλίμα εορταστικό, η διάθεση στα ύψη. Γέλια και πειράγματα, συζητήσεις… όλων των επιπέδων, ενημέρωση για τις εξελίξεις σε όλα τα πεδία, επιτραπέζια παιχνίδια, παντομίμες, οι απαραίτητες λιχουδιές στο τραπέζι και η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε… Πουθενά αλλού δε διασκεδάζουμε τόσο με τους αγαπημένους μας όπως όταν περνάμε τα Χριστούγεννα στο σπίτι! Είναι εξάλλου ο καλύτερος τρόπος για πει κάποιος «Νοιάζομαι» στους ανθρώπους που αγαπάει, ανοίγοντας το σπίτι του αυτή την τόσο εορταστική ημέρα!

Χριστούγεννα στο σπίτι: Γιορτινό τραπέζι και αγαπημένες συνήθειες.

Η ταινία

Χριστούγεννα χωρίς ταινία; Δύσκολο ακόμα και να το φανταστούμε. Διότι όταν το γιορτινό τραπέζι μαζευτεί, η παρέα εξουθενωθεί από τα γέλια και τις φωνές, τα φώτα χαμηλώσουν και μια γλυκιά κούραση αρχίσει να μας γεμίζει, τότε είναι η ώρα για την κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία, που όλοι έχουν δει – κάποιοι έχουν μάθει και τους διαλόγους απέξω – και όλοι απολαμβάνουν να ξαναδούν. «Μόνος στο σπίτι», «Love Actually», «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», είναι μερικοί μόνο και εντελώς ενδεικτικοί τίτλοι από ταινίες που όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει ανήμερα Χριστούγεννα. Ποια να διαλέξουμε για φέτος, άραγε;

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα

Τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων είναι για να τα απολαμβάνουμε στο σπίτι. Ακόμα κι αν δεν τα έχουμε φτιάξει στο σπίτι, δεν υπάρχει τρόπος να τα ευχαριστηθούμε περισσότερο. Οι «χιονάτοι» κουραμπιέδες και τα μελωμένα μελομακάρονα είναι οι χριστουγεννιάτικες γεύσεις που λατρεύουμε άπαντες, ακόμα και αν γίνονται η αφορμή για… χριστουγεννιάτικους καβγάδες από τους εκατέρωθεν φανατικούς τους φίλους. Το δίλημμα «μελομακάρονο ή κουραμπιές» όμως, εμάς δε μας εκφράζει διόλου!

Νοιάζομαι tip: Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι γεμάτο αγάπη και φροντίδα. Φέτος φροντίζουμε τους κοντινούς μας γιορτάζοντας σε στενό κύκλο και μένοντας ασφαλείς!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!