Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι

Πώς το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι θα είναι καλύτερο από ποτέ; 10 βήματα για την απόλυτη επιτυχία των γιορτών.

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι: Ο δεκάλογος της επιτυχίας!

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι: Ο δεκάλογος της επιτυχίας!

Για πολλούς από εμάς η… πεμπτουσία των Χριστουγέννων εστιάζεται στο χριστουγεννιάτικο γεύμα! Είναι το πιο πλούσιο του χρόνου και συνδυάζει τις γεύσεις, τη θαλπωρή του σπιτιού, το οικογενειακό κλίμα και την αγάπη, με την πιο ζεστή διακόσμηση. Κι ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα λαμπιόνια, οι γιρλάντες, τα στεφάνια και τα γκι, δίνουν τον τόνο στο περιβάλλον του σπιτιού, το χριστουγεννιάτικο μενού απογειώνει πραγματικά την εμπειρία! Πριν φτάσουμε στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γεμάτο λαχταριστά πιάτα και γευστικότατες προτάσεις μας – και ειδικά φέτος είμαστε αποφασισμένοι να απολαύσουμε την πιο γεμάτη εμπειρία όλης μας της ζωής. Διότι, το χριστουγεννιάτικο γεύμα κρύβει τα δικά του «μυστικά», τα οποία εάν συνδυαστούν όλα μαζί, μάς δίνουν τη «συνταγή» που χρειαζόμαστε για την απόλυτη επιτυχία!

Ας δούμε λοιπόν το «χρυσό» δεκάλογο, που θα μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε φέτος το καλύτερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της ζωής μας:

#1 Ο αριθμός δε «μετράει»: Μιλάμε φυσικά για τον αριθμό των καλεσμένων, από τον οποίο θα εξαρτηθεί και η ποσότητα του φαγητού που θα ετοιμάσουμε. Κάνουμε τη λίστα μας, έχοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, αλλά και το εξής: Επειδή φέτος ο αριθμός των καλεσμένων μας θα είναι μικρός, δεν σημαίνει ότι θα ετοιμάσουμε λιγότερα φαγητά, αλλά μικρότερες ποσότητες. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποικιλία δηλαδή, αλλά στην ποσότητα.

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι: Ο δεκάλογος της επιτυχίας!

#2 Η προετοιμασία είναι το «κλειδί»: Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου μενού, τόσο πιο οργανωμένο θα στήσουμε όλο το εγχείρημα. Έτσι θα το απολαύσουμε εξίσου με τους καλεσμένους μας και κυρίως – πιο ξεκούραστα!

#3 Έρευνα – έρευνα – έρευνα: Θα ερευνήσουμε νέες γεύσεις, θα αναζητήσουμε νέες ιδέες, θα προσεγγίσουμε δοκιμασμένες γευστικές εμπειρίες «διαφορετικά». Αν θέλουμε οπωσδήποτε να έχουμε γαλοπούλα στο τραπέζι μας, μπορούμε να αναζητήσουμε εγκαίρως συνταγές πρωτότυπες, ώστε να μην μοιάζει το τραπέζι μας με το περσινό. Στις Συνταγές του Νοιάζομαι θα βρούμε ιδέες για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να εκπλήξουμε τους πάντες!

#4 Έγκαιρες αγορές: Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κακά τα ψέματα, δεν έχει να κάνει μόνο με το μενού. Έχει να κάνει με το ντεκόρ, με το ωραίο τραπεζομάντηλο, με τις πρωτότυπα διπλωμένες χαρτοπετσέτες, τα κεράκια που θα διαλέξουμε για το ντεκόρ και την ευφάνταστη γιρλάντα που βρήκαμε στην αγορά εδώ και πόσο καιρό – διότι αν φροντίσουμε για τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας αρκετά πριν την τελευταία στιγμή, τότε θα βρούμε ό,τι ψάχνουμε και ό,τι ονειρευόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι: Ο δεκάλογος της επιτυχίας!

#5 Η λίστα των καλεσμένων: Φέτος θα είναι κι αυτή «ξεχωριστή». Η στενή οικογένεια θα καθίσει γύρω από το τραπέζι για το χριστουγεννιάτικο γεύμα και αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε όλοι μαζί καλά, με τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αξέχαστη εορταστική εμπειρία!

#6 Το χριστουγεννιάτικο μενού: Ναι είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας και πρέπει να δώσουμε βάση. Μολύβι και χαρτί για να σημειώνουμε τις ιδέες μας και να μην ξεχάσουμε τίποτα – ούτε το γλυκό – και τρία δεδομένα για να λάβουμε υπόψιν: Πρώτον, τους καλεσμένους μας και τα γούστα τους, δεύτερον τις μαγειρικές μας ικανότητες και τρίτον το μπάτζετ μας.

#7 Οργάνωση και υπομονή: Δύο αρετές που θα μας βοηθήσουν να ετοιμάσουμε τα πάντα σωστά, με το λιγότερο κόπο και κυρίως με το λιγότερο άγχος. Διότι με το να οργανώσουμε εγκαίρως όσα έχουμε να κάνουμε μέχρι το χριστουγεννιάτικο γεύμα, θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα; Αγοράζουμε τα υλικά ψυγείου που θα χρειαστούμε αρκετές ημέρες νωρίτερα και τα διατηρούμε φρέσκα κι έτοιμα για χρήση ανά πάσα στιγμή!

#8 Μια έκπληξη για τον καθένα: Υπερβολή, μπορεί να σκεφτούν κάποιοι, αφού ως οικοδεσπότες θα προσφέρουμε σε όλους πλούσιο φαγητό. Όμως ένα μικρό, συμβολικό δωράκι που θα μείνει και ως αναμνηστικό αυτών των ξεχωριστών Χριστουγέννων, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο σπίτι: Ο δεκάλογος της επιτυχίας!

#9 Ποικιλία και φαντασία: Η ποικιλία είναι η λέξη – κλειδί για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Εάν υπάρχει ποικιλία πιάτων στο τραπέζι, όλοι θα βρουν κάτι να τους αρέσει και θα το ευχαριστηθούν. Η φαντασία μας μπορεί να βοηθήσει σε παραλλαγές νόστιμων πιάτων που ξέρουμε καλά και αγαπάμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα «ξεχωριστό», «εορταστικό» αποτέλεσμα.

#10 Η γιορτή των παιδιών: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μικρά παιδάκια που φυσικά και θα έχουν τη θέση τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Καλό είναι, επειδή συνήθως δεν προτιμούν τις περίπλοκες γεύσεις που εμάς μας ξετρελαίνουν, να έχουμε ανάμεσα στα πιάτα μας και μια – δυο «απλές» επιλογές για τα μικρά παιδιά.

Νοιάζομαι tip: Στις Γλυκιές Συνταγές του Νοιάζομαι βρίσκουμε τεράστια ποικιλία χριστουγεννιάτικων γλυκών, για να καταπλήξουμε τους καλεσμένους μας!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!