Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Συμβουλές για τον Κήπο μας το Φθινόπωρο

Ανακάλυψε εδώ συμβουλές για τον κήπο σου το Φθινόπωρο και πως θα τον προετοιμάσεις για την ερχόμενη άνοιξη.

Συμβουλές για έναν ολάνθιστο κήπο το φετινό φθινόπωρο

Συμβουλές για έναν ολάνθιστο κήπο το φετινό φθινόπωρο

Φτάσαμε στον Οκτώβριο και το φθινόπωρο κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε δυνατό τρόπο! Με τα καφετιά, ξερά φύλλα που είναι πεσμένα στο έδαφος, το άρωμα του βρεγμένου χώματος που υπάρχει διάχυτο στην ατμόσφαιρα, τα κλαδιά των δέντρων που «προδίδουν» πως βρισκόμαστε και επίσημα πια, σε μια νέα εποχή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να την καλωσορίσουμε, φροντίζοντας λίγο παραπάνω τον κήπο και τα φυτά μας;

Με άλλα λόγια, τώρα που απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι η ιδανική στιγμή να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τα φυτά μας, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες κινήσεις, για να τα δούμε να ανθοστολίζονται την ερχόμενη άνοιξη. Ανεξάρτητα από το εάν έχουμε κήπο ή απλώς μερικές γλάστρες στη βεράντα μας, παρακάτω υπάρχουν συγκεντρωμένες οι εργασίες που αξίζει να ακολουθήσουμε, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τα φυτά μας.

Καθαρίζουμε καλά τον κήπο μας

Εφόσον διαθέτουμε κήπο στο σπίτι μας, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καθαρίζοντάς τον από τα φύλλα και τα κλαριά που έχουν πέσει από τα δέντρα, καθώς οι στρώσεις που δημιουργούνται, μπορεί να γίνουν φωλιά για επικίνδυνα έντομα που καταστρέφουν τα φυτά μας. Σε περίπτωση που έχουμε γκαζόν, το κουρεύουμε και το λιπαίνουμε, ενώ σταδιακά περιορίζουμε το πότισμά του. Το ίδιο ισχύει και για τις γλάστρες που υπάρχουν στη βεράντα μας. Καλό θα ήταν να πραγματοποιήσουμε ένα προσεκτικό κλάδεμα, απομακρύνοντας ξεραμένα άνθη και φύλλα. Για να μην αφήσουμε αυτόν τον όγκο φύλλων και κλαριών που έχουμε συγκεντρώσει να πάει ανεκμετάλλευτος, μπορούμε να τον τοποθετήσουμε σε μεγάλες σακούλες και να φτιάξουμε δικό μας φυσικό λίπασμα, με τη μέθοδο της κομποστοποίησης. Έτσι, όχι μόνο θα προσφέρουμε στα φυτά μας ένα λίπασμα εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα στηρίξουμε έμπρακτα την «πράσινη» φιλοσοφία «Νοιάζομαι για το περιβάλλον»!

Συμβουλές για έναν ολάνθιστο κήπο το φετινό φθινόπωρο

Επιλέγουμε φυτά σύμφωνα με την εποχή

Οι καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου είναι οι ιδανικές για να τοποθετήσουμε νέα φυτά στον κήπο ή τη βεράντα μας. Η έντονη υγρασία και η σταθερά χαμηλή αλλά ήπια θερμοκρασία, μας επιτρέπουν να «παίξουμε» με ξεχωριστές καλλωπιστικές επιλογές, όπως η φρέζια, το αστράκι, η πικροδάφνη, τα ζουμπούλια και τα χρυσάνθεμα, ενώ τώρα είναι η ιδανική εποχή να επενδύσουμε σε ένα αναρριχώμενο φυτό όπως το ανθεκτικό ρυγχόσπερμο. Όσον αφορά στα φυτά προηγούμενων εποχών, μπορούμε να τα επανατοποθετήσουμε με τη μέθοδο των μοσχευμάτων ή των καταβολάδων, δηλαδή επιλέγοντας γερούς βλαστούς (ύψους 10 εκατ.) από προϋπάρχοντα φυτά και αναφυτεύοντάς τους, δημιουργώντας νέα.

Προετοιμαζόμαστε για την άνοιξη

Για όλους εμάς που επιθυμούμε να απολαύσουμε μια πολύχρωμη άνοιξη γεμάτη μοναδικά άνθη, είναι σημαντικό να φυτέψουμε τους βολβούς έγκαιρα, ώστε να έχουν το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο, να απλωθούν βαθιά στη γη, πριν το έδαφος παγώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες των ερχόμενων μηνών. Καλό θα ήταν να επιλέξουμε ανθεκτικά μονοετή ή διετή άνθη, τα οποία ανθοφορούν χειμώνα και άνοιξη, όπως είναι ο νάρκισσος, ο υάκινθος και οι τουλίπες, τα σκυλάκια και οι μαργαρίτες. Τέλος, μπορούμε να προετοιμάσουμε τον κήπο μας για το επόμενο διάστημα, ανοίγοντας παρτέρια στα σημεία του κήπου και προσθέτοντας κοπριά, ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει βελτιωθεί η ποιότητα του εδάφους που θα φιλοξενήσει τα φυτά μας.

Συμβουλές για έναν ολάνθιστο κήπο το φετινό φθινόπωρο

Κλείνοντας, μην ξεχνάμε πως εκτός από τα φυτά του κήπου ή της βεράντας, υπάρχουν και αυτά του εσωτερικού χώρου, τα οποία χαρίζουν μία ατμόσφαιρα ευεξίας και γαλήνης στο σπίτι μας. Εφόσον, λοιπόν, το επόμενο διάστημα θα περνάμε αρκετό χρόνο… χουχουλιάζοντας στον καναπέ, τι καλύτερο από το να ανανεώσουμε το σαλόνι ή την κουζίνας μας, προσθέτοντας σε μία γωνία, ένα φθινοπωρινό φυτό εσωτερικού χώρου;

Νοιάζομαι Tip: Ο χειμώνας βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε, οπότε καλό θα ήταν να επωφεληθούμε τα τελευταία ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα του μήνα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες που θα προστατεύσουν τον κήπο μας.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!