Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Οικογένεια και δραστηριότητες στο σπίτι

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την άνεση, τη ζεστασιά & τη θαλπωρή που μας παρέχουν οι δραστηριότητες με την οικογένεια μας στο σπίτι. Διάβασε παραπάνω.

Δραστηριότητες στο σπίτι που φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας.

Δραστηριότητες στο σπίτι που φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας.

Όσο και αν μας χαροποιούν οι βόλτες, οι μακρινές ή κοντινές αποδράσεις, οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με την άνεση, τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που μας παρέχουν οι σπιτικές οικογενειακές στιγμές. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και οι καιρικές συνθήκες περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις εξόδους μας, δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε την παρέα των μικρών μας και εκείνα τη δική μας!

Αντλώντας έμπνευση από παιδικές αναμνήσεις που έχουμε συγκρατήσει από τους δικούς μας γονείς και λαμβάνοντας υπόψιν τα ενδιαφέροντα των παιδιών μας, διαμορφώνουμε συνεργατικά μικρές οικογενειακές «ιεροτελεστίες», οι οποίες μας δίνουν διασκεδαστικές αφορμές να έρθουμε πιο κοντά, να κάνουμε πιο συναρπαστική την καθημερινότητα και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

Όπως κάθε οικογένεια έχει έναν δικό της κώδικα επικοινωνίας, το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τη διασκέδαση των μελών της. Παρόλα αυτά ανέκαθεν, ακόμη και όταν εμείς ήμασταν στην ηλικία των δικών μας παιδιών, υπήρχαν μερικές «σπιτικές» απολαύσεις που θεωρούνταν ξεκάθαρα... οικογενειακή υπόθεση και τέσσερις από αυτές έχουμε συγκεντρώσει στην λίστα που ακολουθεί παρακάτω.

Οικογενειακές Κυριακές γύρω από το ίδιο τραπέζι

Οι εντατικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, οι σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και τα αυστηρά ωράρια του γραφείου, δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να μαζευόμαστε κάθε μεσημέρι ή βράδυ γύρω από το ίδιο τραπέζι, όπως έκαναν οι παλαιότερες γενιές. Αυτός είναι και ο λόγος που η Κυριακή έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στο μυαλό μας, ως μία ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια και το καλό φαγητό. Μία μέρα που το σπίτι μοσχομυρίζει παράδοση, το γεύμα «κλείνει» ακόμη πιο γευστικά με σπιτικό γλυκό που φτιάξαμε όλοι μαζί και πάλι όλη η οικογένεια μαζί ετοιμάζει το τραπέζι – και το μαζεύει μετά! Γιατί οι οικογενειακές Κυριακές που μας βρίσκουν όλους γύρω από το ίδιο τραπέζι, δεν είναι απλώς μία συνήθεια που κατάφερε να επικρατήσει μέσα στα χρόνια, αλλά μία υπενθύμιση πως «Νοιάζομαι για τους δικούς μου ανθρώπους» και είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα, όταν διαθέτουμε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο.

Το μαγείρεμα γίνεται μία οικογενειακή υπόθεση

Ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εποχές που η γυναίκα του σπιτιού αναλάμβανε κατ’ αποκλειστικότητα την προετοιμασία του γεύματος για όλους τους υπόλοιπους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Σε βάθος χρόνου, το μαγείρεμα έχει εξελιχθεί σε μία απολαυστική οικογενειακή υπόθεση, που συμμετέχουμε ενεργά μικροί και μεγάλοι. Με άλλα λόγια, διαλέγουμε μαζί τα πιάτα που θα συμπεριληφθούν στο γεύμα μας – όχι μόνο το κυριακάτικο, κάνουμε προσθήκες και αφαιρέσεις στις συνταγές σύμφωνα με τα γούστα μας, συγκεντρώνουμε και ετοιμάζουμε παρέα τα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να συστήσουμε στα μικρά μας τα οφέλη μίας ισορροπημένης διατροφής και την «πολύτιμη» αξία ενός σπιτικού γεύματος φτιαγμένο από τα χεράκια μας, ενώ η παρουσία τους στην κουζίνα και η βοήθεια που μας προσφέρουν, κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστική μία καθημερινή διαδικασία όπως το μαγείρεμα.

Δραστηριότητες στο σπίτι που φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας.

Κινηματογραφικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους

Τι χρειάζεται για να «απογειωθεί» μια χειμωνιάτικη βραδιά που μας βρίσκει όλους μαζεμένους στο σπίτι; Ατελείωτο χουχούλιασμα στον καναπέ, ένα μεγάλο μπολ γεμάτο από φρεσκοψημένο σπιτικό ποπ κορν, λαχταριστές λιχουδιές όπως η αγαπημένη μας σοκολάτα γάλακτος με τραγανή γκοφρέτα KitKat, γευστικά χειμερινά ροφήματα, μία κουβέρτα φλις για κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ στην οθόνη κάνουν… παρέλαση οι αγαπημένοι μας ήρωες κινουμένων σχεδίων -και όχι μόνο! Τέτοιες οικογενειακές στιγμές, όπως μία σπιτική προβολή, είναι μία δυνατή απόδειξη και ένα σημαντικό μάθημα για τους μικρότερους της παρέας, πως δεν χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσουμε καλά, αρκεί να έχουμε στο πλάι μας τους δικούς μας ανθρώπους και μερικές διαχρονικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους στην ταινιοθήκη μας!

Δραστηριότητες στο σπίτι που φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας.

Η περιποίηση του κήπου, της αυλής, του μπαλκονιού

Ομολογουμένως, οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να περάσουμε τον χρόνο μας. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την περιποίηση του κήπου και των φυτών που έχουμε στην αυλή ή το μπαλκόνι μας! Δεν έχει σημασία εάν διαθέτουμε έναν κήπο μεγάλο ή μερικές γλάστρες που ομορφαίνουν τους εξωτερικούς χώρους τους σπιτιού μας, σημασία έχει πως η κηπουρική ανέκαθεν ήταν μία ευχάριστη δραστηριότητα που φέρνει κοντά τα μέλη της οικογένειας. Ο χρόνος που περνάμε φροντίζοντας τα φυτά μας, είναι μία ευκαιρία να χαρούμε τις ηλιόλουστες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα, χωρίς να εγκαταλείψουμε την άνεση του σπιτιού μας. Να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών για τη φύση αλλά και το ενδιαφέρον τους για έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής, ενώ συγχρόνως απολαμβάνουμε κοινό ποιοτικό χρόνο, κάνοντας κάτι δημιουργικό και ωφέλιμο για το περιβάλλον!

Δραστηριότητες στο σπίτι που φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας.

Νοιάζομαι Tip: Στο διαδίκτυο υπάρχουν ιδέες για food play δραστηριότητες στην κουζίνα που θα κάνουν για τα μικρά μας, το μαγείρεμα... παιχνιδάκι!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!