Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Μαγειρική στο σπίτι το Φθινόπωρο

Ο Νοέμβριος σηματοδοτεί μια νέα εποχή,η διάθεσή μας αλλάζει και μεγαλώνει η όρεξη για νέες ιδέες μαγειρικής στο σπίτι τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου.

Ανακάλυψε νέες ιδέες  για μαγειρική στο σπίτι με κέφι το φθινόπωρο.

Ανακάλυψε νέες ιδέες  για μαγειρική στο σπίτι με κέφι το φθινόπωρο.

Ο Νοέμβριος σηματοδοτεί μια νέα εποχή – κι ας είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου… Ο καιρός ψυχραίνει, η διάθεσή μας αλλάζει, μαζευόμαστε στο σπίτι ακόμα περισσότερο και συνήθως φοράμε τα πιο χοντρά μπουφάν και χειμωνιάτικα ρούχα μας. Η αλλαγή στην ντουλάπα μας έχει ήδη γίνει και είναι η ώρα για την αλλαγή στην κουζίνα μας: Η κουζίνα του Νοεμβρίου άλλωστε είναι αγαπημένη και παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικότατα το γιατί.

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Είναι η εποχή που τα μήλα, σκουροκόκκινα και γυαλιστερά γεμίζουν τις φρουτιέρες μας. Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, που μας δίνει πολύτιμα συστατικά για την υγεία μας, τρώγεται με χίλιους δύο τρόπους: Είτε μόνο του, είτε σε μηλόπιτα, είτε σε αλμυρά πιάτα της κουζίνας του Νοέμβρη: Το χοιρινό με μήλα στον φούρνο είναι αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια. Άλλα φρούτα που βρίσκουμε ολόφρεσκα τον Νοέμβριο είναι τα κυδώνια, τα ακτινίδια, αλλά και οι κλημεντίνες, τα γλυκά μανταρίνια που δεν έχουν κουκούτσια και τα τρώμε όλοι μας καθημερινά, στο γραφείο, στο σχολείο, στον δρόμο, στη βόλτα και παντού!

Ανακάλυψε νέες ιδέες  για μαγειρική στο σπίτι με κέφι το φθινόπωρο.

Ρόδι και πορτοκάλι για πρωτότυπες γεύσεις

Από τα φρούτα του Νοεμβρίου, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει επίσης στα ρόδια και τα πορτοκάλια. Τα χρησιμοποιούμε εξίσου σκέτα ως φρούτα, για χυμούς, αλλά και σε συνταγές γλυκών ή αλμυρών γεύσεων, με τεράστια ποικιλία εναλλαγών. Εμπλουτίζουμε τη σαλάτα μας με ρόδι ή δοκιμάζουμε παραλλαγές με πορτοκάλι, δίνουμε νοστιμιά στα ψητά μας με μαρινάρισμα από χυμούς των δύο φρούτων και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι και τα δύο περιέχουν βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας με τον καλύτερο τρόπο, εν όψει των κρυολογημάτων και των εποχικών ιώσεων του χειμώνα.

Πίτες και παραδοσιακά πιάτα

Τον Νοέμβριο έρχονται επίσης στο τραπέζι μας και κυριαρχούν οι πίτες με τα ολόφρεσκα λαχανικά: Το σπανάκι και το πράσο έχουν την τιμητική τους, όπως και οι πορτοκαλί, μεγάλες κολοκύθες που κάνουν και για αλμυρό και για γλυκό, το μπρόκολο, το παντζάρι και το κουνουπίδι. Επιστρέφουμε στην παράδοση, ανοίγουμε φύλλο και ετοιμάζουμε τις πιο νόστιμες πίτες του Νοέμβρη, με αγάπη και μεράκι – όπως οι γιαγιάδες μας. Ανατρέχουμε στο βιβλίο με τις παλιές μας συνταγές ή ανακαλύπτουμε νέες προτάσεις από τις Συνταγές του Νοιάζομαι και δημιουργούμε… έργα τέχνης στην κουζίνα μας!

Σούπες και ψητά

Κρύο, καιρός για… σούπα! Μια ζεστή σούπα είναι ιδανικό πιάτο για τα κρύα βράδια του Νοέμβρη που επιστρέφουμε στο σπίτι και αποζητάμε μια γευστική απόλαυση: Μια κοτόσουπα ή μια μανιταρόσουπα με Maggi είναι η ιδανική επιλογή για ένα νοστιμότατο πιάτο που θα μας χορτάσει και θα μας ζεστάνει. Αν μάλιστα η πείνα μας είναι… πάνω από το συνηθισμένο, μπορούμε με επιπλέον υλικά της αρεσκείας μας, να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα! Επίσης είμαστε σε «αναμονή» διότι τον Νοέμβριο κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα κάστανα και η αγαπημένη μας σούπα με γλυκοπατάτα και κάστανο, αποκτά ακόμα περισσότερη νοστιμιά.

Ανακάλυψε νέες ιδέες  για μαγειρική στο σπίτι με κέφι το φθινόπωρο.

Πρωταγωνιστεί η σοκολάτα

Ο Νοέμβριος όμως μας αρέσει για έναν ακόμη λόγο: Διότι είναι η ώρα που η σοκολάτα αναλαμβάνει τα ηνία και πρωταγωνιστεί σε όλες τις γλυκιές μας γεύσεις: Είτε με την αγαπημένη μας σοκολάτα Crunch, είτε σε ρόφημα, την αγαπάμε πολύ. Εκεί όμως που πραγματικά απολαμβάνουμε τη γεύση της σοκολάτας σε συνδυασμό με την ενασχόληση με την κουζίνα, είναι όταν ετοιμάζουμε ένα από τα νοστιμότατα σοκολατένια γλυκά: Κορμός, μωσαϊκό, τάρτες, σοκολατόπιτες και τούρτες, είναι η ώρα της σοκολάτας και την απολαμβάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Ανακάλυψε νέες ιδέες  για μαγειρική στο σπίτι με κέφι το φθινόπωρο.

Φαντασία, δημιουργικότητα και… όρεξη για να ετοιμάσουμε και αυτόν τον Νοέμβριο τα πιο νόστιμα πιάτα της σεζόν. Τα υλικά της φύσης, αλλά και η διάθεσή μας, μας βοηθούν να απογειώσουμε την κουζίνα του Νοεμβρίου, όπως μόνο εμείς μπορούμε!

Νοιάζομαι tip: Με τα πορτοκάλια του Νοέμβρη μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και σπιτική μαρμελάδα για το πρωινό των παιδιών – και όχι μόνο!

 

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!