Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Κλείνουμε οθόνη & βγαίνουμε μπαλκόνι

Ήρθε η ώρα για να «απεξαρτηθούμε» από τις έξυπνες συσκευές και να απολαύσουμε την πραγματικότητα γύρω μας. 

Κλείνουμε τις οθόνες και βγαίνουμε στις αυλές και στα μπαλκόνια

Κλείνουμε οθόνη & βγαίνουμε μπαλκόνι

Όλο και συχνότερες είναι οι προειδοποιήσεις των ειδικών για την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από τις «έξυπνες» συσκευές – ιδίως τα smartphones και τα tablets. Καθένας μας μπορεί να παραδεχθεί πως το σερφάρισμα στα social media μέσω του κινητού απορροφά σημαντικό χρόνο της ημέρας του, ενώ και η περιήγηση στο διαδίκτυο, που μπορεί να γίνει με μεγάλη ευκολία ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω του κινητού, επίσης διεκδικεί μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας. Ο πλούτος της πληροφορίας και οι ατελείωτες επιλογές που μας παρέχει σήμερα το διαδίκτυο είναι το μεγάλο δέλεαρ και δεν είναι για κανέναν εύκολο να το απαρνηθεί – δεν είναι άλλωστε αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να διατηρούμε και στον τομέα αυτό μια ικανοποιητική ισορροπία, ώστε ούτε να νιώθουμε ότι στερούμαστε κάτι, ούτε και να «χάνουμε» άλλες πτυχές της ζωής μας.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, η χρήση κινητών και τάμπλετ έχει εκτοξευθεί. Έγιναν, εκτός όλων των άλλων χρήσεών τους, ο σύνδεσμός μας με τους αγαπημένους μας, ο τρόπος να επικοινωνήσουμε με φίλους και γνωστούς κι έτσι η σχέση μας μαζί τους έγινε ακόμα πιο στενή, ακόμα πιο «δεσμευτική». Αυτός όμως είναι ένας λόγος παραπάνω, ώστε να θέσουμε ένα όριο στη χρήση τους, να βρούμε αυτή την πολυπόθητη ισορροπία και, καθώς ανοίγει ο καιρός, η ατμόσφαιρα έχει ζεστάνει και η τάση μας για «έξω» γίνεται όλο και μεγαλύτερη, να κλείσουμε τις οθόνες και να βγούμε στις αυλές και στα μπαλκόνια μας! Αν τόσο καιρό το μπλακονάκι του σπιτιού μας ήταν μόνο για να… απλώνουμε τα ρούχα, καιρός να αναθεωρήσουμε. Αν τόσο καιρό δεν είχαμε ασχοληθεί με τη φροντίδα των φυτών μας, καιρός να το κάνουμε. Αν ποτέ δεν είχαμε βρει χρόνο να περιποιηθούμε τα κάγκελα του μπαλκονιού, αυτή είναι μια πολύ ωραία σωματική εργασία για να ασχοληθούμε, τόσο κοπιαστική, όσο και δημιουργική.

Κλείνουμε τις οθόνες και βγαίνουμε στις αυλές και στα μπαλκόνια

Μεταμορφώνοντας το μπαλκόνι

Το μπαλκόνι του σπιτιού μας, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, μπορεί να γίνει ένας ισότιμος χώρος με τα υπόλοιπα δωμάτια. Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε όπως μας αρέσει και όπως μας εξυπηρετεί, ώστε να μην χάσει τη χρηστικότητά του, αλλά να αποκτήσει κι άλλες ιδιότητες, πιο… απολαυστικές. Αρκεί να βάλουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας «μπροστά» και να δοκιμάσουμε συνδυασμούς αντικειμένων, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Καλό είναι να ξεκινήσουμε με ένα φρεσκάρισμα του χώρου, ώστε να μοιάζει σαν καινούριος. Αν αυτό απαιτεί τρίψιμο και βάψιμο στα κάγκελα, ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να ξεδιπλώσουμε την πιο καλλιτεχνική μας πλευρά! Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς και ακολουθούμε τα σωστά βήματα ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και, εφόσον ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τον δικό μας χώρο, δεν φοβόμαστε να πειραματιστούμε με χρώματα και τεχνικές. Εκτός από τα κάγκελα, ίσως χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα και ο τοίχος του σπιτιού ή οι μπαλκονόπορτες ή ακόμα και το δάπεδο – όλες οι δουλειές πρέπει να γίνουν σχολαστικά και με πολύ φροντίδα.

Δεύτερο βήμα στη μεταμόρφωση του μπαλκονιού μας είναι η διακόσμησή του. Εδώ φυσικά δίνουμε μεγάλη έμφαση στο μέγεθος του χώρου και βάσει αυτού θα κινηθούμε. Για παράδειγμα, ένα μεσαίου μεγέθους μπαλκόνι διαμερίσματος, συνήθως έχει χώρο για ένα τραπεζάκι με καρέκλες, ώστε να μπορούμε να βγαίνουμε και να απολαμβάνουμε εκεί ακόμα και τον πρωινό μας καφέ τα ζεστά καλοκαιρινά πρωινά! Ένα πολύ μικρό μπαλκονάκι, χωράει πιθανώς μια καρέκλα ώστε να μπορούμε να καθόμαστε και να χαιρόμαστε το δροσερό αεράκι που μας χαϊδεύει το πρόσωπο… Όσοι πιο τυχεροί από εμάς διαθέτουν μεγάλο μπαλκόνι ή αυλή, μπορούν να κάνουν… χίλια πράγματα: Τοποθετούμε γλάστρες με λουλούδια και εξασκούμαστε στην κηπουρική – ένα οικονομικό και σούπερ ενισχυτικό χόμπι για όποιον το ακολουθεί, τοποθετούμε μία τραπεζαρία εξωτερικού χώρου και απολαμβάνουμε εκεί έξω όλα τα καλοκαιρινά μας γεύματα, δημιουργούμε μια γωνιά που θα λειτουργεί ως χώρος παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά και τόσα άλλα!

Κλείνουμε τις οθόνες και βγαίνουμε στις αυλές και στα μπαλκόνια

Η μεγάλη και κρίσιμη απόφαση είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα: Να κλείσουμε τις οθόνες και να βγούμε στις αυλές και τα μπαλκόνια μας. Μια μικρή αλλαγή κάθε φορά θα φέρει το αποτέλεσμα που αναζητάμε και τότε… δεν θα θέλουμε να μπούμε μέσα με τίποτα!

Νοιάζομαι tip: Δεν ξεχνάμε να «στολίσουμε» τα μπαλκόνια μας με αντικείμενα που ταιριάζουν στην αισθητική μας: Μαξιλάρια, φωτάκια, φαναράκια, ακόμα και διάφορα υφάσματα δίνουν στον χώρο την αίσθηση άνεσης και οικειότητας που τον κάνουν ακόμα πιο θελκτικό για όλους.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!