Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Καλοκαιρινή Διασκέδαση στο Σπίτι

Μικρές συμβουλές για να περάσουμε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι στο σπίτι μας. 

Καλοκαιρινή Διασκέδαση Σπίτι: Πώς θα περάσουμε καλά «εντός των τειχών»

Καλοκαιρινή Διασκέδαση Σπίτι: Πώς θα περάσουμε καλά «εντός των τειχών»

Κάθε καλοκαίρι της ζωής μας είναι διαφορετικό και αξέχαστο. Η ξεγνοιασιά, η αίσθηση ελευθερίας, οι δραστηριότητες του καλοκαιριού, μας κάνουν να το θυμόμαστε όλο τον χρόνο και να προσμένουμε να ξανάρθει με μεγάλη ανυπομονησία. Τα καλοκαίρια και οι διακοπές γενικά, συνήθως «ταυτίζονται» με ένα ταξίδι, μακρινό ή κοντινό. Για πολλούς και διάφορους λόγους όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει και πολύ απλά ένα ταξίδι να μην περιλαμβάνεται στα σχέδιά μας: Κάποια καλοκαίρια μας, τα περνάμε στο σπίτι. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το «καλοκαίρι στο σπίτι» δεν θα είναι αξέχαστο, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε καλά - και να το κάνουμε όντως: Το σπίτι μας είναι το «θέρετρο» των διακοπών μας, θα το «φτιάξουμε» ώστε να είναι το καλύτερο που ονειρευτήκαμε ποτέ και να περάσουμε τις πιο διαφορετικές διακοπές που φανταστήκαμε ποτέ!

1. Κάνουμε εσωτερικές «μετακομίσεις»

Το σπίτι μας δεν είναι διαμορφωμένο για να είναι το μέρος που απολαμβάνουμε τις διακοπές μας και κάτι τέτοιο, μπορεί να απαιτεί κάποιες μικροαλλαγές. Για παράδειγμα, περνώντας το καλοκαίρι στο σπίτι, ίσως τα καθημερινά μας γεύματα να μην γίνονται πια στην κουζίνα, αλλά στο μπαλκόνι, οπότε το τραπέζι της κουζίνας να πρέπει να μεταφερθεί εκεί. Επίσης, μπορεί να θέλουμε ο καναπές του σαλονιού να βρίσκεται μπροστά από την μπαλκονόπορτα, ώστε να δροσιζόμαστε καλύτερα, όταν καθόμαστε εκεί. Μια προσεκτική «εξέταση» του χώρου μας θα μας υποδείξει τι πρέπει να αλλάξουμε για να είμαστε πιο άνετα και να δώσουμε στο σπίτι μας μια διαφορετική, «καλοκαιρινή» εικόνα.

Καλοκαιρινή Διασκέδαση Σπίτι: Πώς θα περάσουμε καλά «εντός των τειχών»

2. Φροντίζουμε το μπαλκόνι μας

Καλοκαίρι στο σπίτι σημαίνει πολλές ώρες στο μπαλκόνι μας, στη βεράντα μας, στον κήπο μας. Επομένως, είναι καλό να διαμορφώσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα. Ο χώρος πρέπει να είναι λειτουργικός, δηλαδή όταν βρισκόμαστε σε αυτόν να έχουμε άμεση πρόσβαση σε ό,τι κι αν χρειαστούμε. Ένα μικρό επιπλάκι με ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα, ειδικά εάν η απόσταση με την κουζίνα είναι μεγάλη, θα μας λύσει τα χέρια, για παράδειγμα. Επίσης θα πρέπει να φροντίσουμε ιδιαιτέρως τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας, ώστε να γίνει ένα φιλόξενο μέρος όπου θα ανυπομονούμε να βρεθούμε: Μερικά φωτάκια στα κάγκελα, κεριά και φανάρια, γλάστρες με φυτά και λουλούδια που μας αρέσουν, μερικές μεγάλες μαξιλάρες, ακόμα και μια αιώρα εάν υπάρχει χώρος και υποδομή, θα κάνει «θαύματα»!

3. Προσκαλούμε φίλους

Το καλοκαίρι στο σπίτι, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα το περάσουμε μόνοι μας, με την οικογένειά μας. Αντίθετα, είναι μια πολύ καλή αφορμή, να βρεθούμε με φίλους αγαπημένους που τον υπόλοιπο καιρό μας κρατούν μακριά οι υποχρεώσεις μας. Μια βραδιά στη βεράντα μπορεί να γίνει ιδανική με ένα ελαφρύ δείπνο, πολύ κουβεντούλα και πάρα πολλά γέλια με φίλους. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, ιδιαίτερες προσκλήσεις και η απόλυτη οργάνωση: Είναι καλοκαίρι, είμαστε όλοι χαλαροί και ο στόχος είναι η παρέα. Άλλωστε στις συνταγές τού Νοιάζομαι βρίσκουμε πολλές ιδέες για ευφάνταστα πιάτα και γλυκά που θα καταπλήξουν τους πάντες!

Καλοκαιρινή Διασκέδαση Σπίτι: Πώς θα περάσουμε καλά «εντός των τειχών»

4. Διαβάζουμε

Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει καλοκαίρι χωρίς να διαβάσουμε βιβλία στις διακοπές μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να αλλάξει επειδή περνάμε το καλοκαίρι στο σπίτι μας. Η επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο ή τη δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης είναι επιβεβλημένη, ώστε να προμηθευτούμε νέους τίτλους που θα μας ταξιδέψουν σε νέους κόσμους και θα μας ανοίξουν νέους ορίζοντες διαβάζοντας στο μπαλκόνι μας, στον καναπέ μας, στην αγαπημένη μας γωνιά.

Καλοκαιρινή Διασκέδαση Σπίτι: Πώς θα περάσουμε καλά «εντός των τειχών»

5. Βρίσκουμε ένα νέο χόμπι

Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι μας μπορεί να είναι αφορμή να ασχοληθούμε με ένα νέο χόμπι, ένα νέο σπορ, μια συλλογή. Εξερευνούμε τι μας αρέσει και ασχολούμαστε προσεκτικά ώστε να το εξελίξουμε και να διασκεδάσουμε αποκτώντας μια καινούρια δραστηριότητα που θα μας συντροφεύει στο εξής.

Καλοκαίρι στο σπίτι, μια νέα πρόκληση στην οποία θα ανταπεξέλθουμε με όρεξη και κέφι για να περάσουμε καλά και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις για εμάς και τους αγαπημένους μας!

Νοιάζομαι tip: Ένα καλό βιβλίο κι ένα ποτήρι παγωμένο S. Pellegrino αρκούν για να περάσουμε ένα χαλαρό, υπέροχο καλοκαιρινό βράδυ στο μπαλκόνι του σπιτιού μας!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!