Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Καλοκαίρι & μπαλκόνι: Οικογενειακά βράδια

Τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους από τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι. 

Καλοκαίρι & μπαλκόνι: Οικογενειακά βράδια

Ιδέες για να περάσουμε οικογενειακά τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι

Αν υπάρχει κάτι που μας κάνει κάθε χρόνο να μετράμε αντίστροφα για την έλευση του καλοκαιριού, αυτό είναι τα δροσερά βράδια στο μπαλκόνι, με την οικογένεια σε απαρτία. Όταν ο ήλιος έχει πια εξαφανιστεί, τα μικρά έχουν επιστρέψει σπίτι λαχανιασμένα και ιδρωμένα από το ατελείωτο παιχνίδι με τους φίλους τους στη γειτονιά και το κλείσιμο της ημέρας, μας βρίσκει τελικά τον έναν πλάι στον άλλο. Και ναι, μπορεί εμείς να αρκούμαστε στις χαλαρές μελωδίες από το ραδιόφωνο, την παρουσία των κοντινών μας προσώπων και το δροσιστικό ρόφημα που υπάρχει στο ποτήρι μας, όμως τα παιδιά μας χρειάζονται κάτι επιπλέον, για να περάσουν το ίδιο καλά.

Σε ένα αμερικάνικο εφηβικό best seller, που είχε κυκλοφορήσει πριν δύο περίπου δεκαετίες, έγραφε πως «δεν χρειάζεται όλα τα μέλη μίας οικογένειας, να περνάνε καλά με τον ίδιο τρόπο». Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να περάσουν όλοι μαζί καλά, ακολουθώντας μερικές από τις συναρπαστικές δραστηριότητες που προτείνουμε:

Διοργανώνουμε μία άκρως θερινή προβολή

Με τη βοήθεια ενός HDMI καλωδίου, μεταφέρουμε την τηλεόραση από το σαλόνι στο μπαλκόνι, στολίζουμε τον χώρο με λαμπάκια ή κεριά, ετοιμάζουμε σπιτικό ποπ κορν με μπόλικο βούτυρο, προτάσσουμε τις καρέκλες ή τις αντικαθιστούμε με μεγάλες άνετες μαξιλάρες και απολαμβάνουμε μία... κατ’ οίκον προβολή κλασικών ταινιών. Η «Φαντασία» του Disney, το διαχρονικό «Φλίπερ, το δελφίνι», το «Τhe Lion King», το «Andre» ή το απόλυτα οικογενειακό «Lilo και Stitch», είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους!

Φτιάχνουμε δικό μας σπιτικό παγωτό

Αλήθεια, υπάρχει καλύτερος τρόπος να καλωσορίσουμε και να γιορτάσουμε το καλοκαίρι, από το να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό παγωτό από αγνά υλικά; Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για homemade γρανιτάκια φρούτων, σορμπέ λεμόνι, αφράτο παγωτό βανίλιας, σοκολάτας, μωσαϊκού, που μπορούμε πάντα να εμπλουτίσουμε σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια και τις προτάσεις των μικρών μας στην προετοιμασία του παγωτού, να αφήσουμε το μείγμα μας μερικές ώρες στην κατάψυξη και να... απολαύσουμε το αριστούργημά μας καθισμένοι όλοι μαζί αναπαυτικά το βράδυ στη βεράντα!

Καλοκαίρι & μπαλκόνι: Οικογενειακά βράδια

Δροσίζουμε όλη τη γειτονιά με homemade ροφήματα

Με άλλα λόγια, στήνουμε ένα αυτοσχέδιο «μπαρ» στην αυλή μας ή έξω ακριβώς από το σπίτι και τρατάρουμε τους περαστικούς με σπιτική λεμονάδα, παγωμένο τσάι με αρωματικά μπαχάρια, φυσικό χυμό φρούτων εποχής. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μας δίνετε η ευκαιρία να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους που ζουν στο δίπλα σπίτι από εμάς, αλλά μαθαίνουμε στα παιδιά μας, πως μικρές κινήσεις καλοσύνης όπως η παραπάνω, μπορούν να φέρουν χαρά στους γύρω τους!

Καλοκαίρι & μπαλκόνι: Οικογενειακά βράδια

Παίζουμε παντομίμα με τις σκιές μας

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Χρησιμοποιώντας έναν από τους τοίχους του σπιτιού μας και έναν φακό! Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε δικές μας παράξενες σκιές και σχήματα, τα οποία μπορούμε να φωτογραφίσουμε. Επιπλέον, απλώνοντας ένα λευκό σεντόνι στο μπαλκόνι μας και κάνοντας... κόλπα με έναν φακό και έχοντας όλα τα υπόλοιπα φώτα κλειστά, είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος, για να μάθουμε στα μικρά μας τις ιδιότητες του φωτός!

Καλοκαίρι & μπαλκόνι: Οικογενειακά βράδια

Νοιάζομαι tip: Για να «απογειώσουμε» τη γεύση του σπιτικού παγωτού που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα αγαπημένα Smarties των παιδιών, τα κουφετάκια που με τα παιχνιδιάρικα χρώματα και την απολαυστική γεύση τους, κάνουν κάθε εμπειρία μας πολύ πιο διασκεδαστική!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!