Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Eύκολα & νόστιμα χειμωνιάτικα γεύματα

Βρείτε εδώ εύκολες & νόστιμες ιδέες για τα βράδια του χειμώνα, που η προετοιμασία τους χρειάζεται ελάχιστο χρόνο!

Eύκολα και νόστιμα χειμωνιάτικα γεύματα

Eύκολα & νόστιμα χειμωνιάτικα γεύματα

Γιατροί, διατροφολόγοι και ειδικοί, επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία τη σημασία μίας ισορροπημένης διατροφής, η οποία περιλαμβάνει τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας και τουλάχιστον πέντε γεύματα ημερησίως. Ωστόσο, οι «μύθοι» που διαδίδονται σχετικά με τη σωστή διατροφή, μας παρασύρουν πολλές φορές να υιοθετήσουμε συνήθειες που δεν είναι διόλου ωφέλιμες για την υγεία και τον οργανισμό μας.

Ένας από αυτούς τους μύθους βέβαια, είναι και η παραδοχή πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τα βραδινά γεύματα, καθώς είναι εκείνα που συντελούν σε μεγαλύτερο βαθμό στην αύξηση βάρους. Ακόμη και αν υποθέσουμε πως αυτό έχει μία μικρή δόση αλήθειας, το «πέμπτο» γεύμα της ημέρας καλό θα ήταν να μην παραλείπεται, απλώς να περιλαμβάνει μία ελαφριά επιλογή που θα μας χορτάσει, χωρίς όμως να μας «βαρύνει».

Παρακάτω, λοιπόν, υπάρχουν μερικές εύκολες και νόστιμες ιδέες για να βράδια του χειμώνα, που η προετοιμασία τους δεν χρειάζεται πάρα ελάχιστο χρόνο!

«Βελούδινη» σούπα λαχανικών

Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή που θα μας ζεστάνει και θα «ησυχάσει» την πείνα που αισθάνεται το στομάχι μας επιστρέφοντας από το γραφείο. Για να την πραγματοποιήσουμε, χρειάζεται να υπάρχουν στον πάγκο της κουζίνας μας, τα εξής υλικά (για τέσσερις μερίδες):

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • 2 πράσα
  • 10-12 καρότα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα λαχανικά μας και κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με λάδι, τα σοτάρουμε για 6 λεπτά αλατοπιπερώνοντας, και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα κομμάτια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός blender χειρός, πολτοποιούμε τα λαχανικά. Επανατοποθετούμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για άλλα 3 περίπου λεπτά. Έπειτα, η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα, ενώ αν θέλουμε, μπορούμε να τη γαρνίρουμε με τραγανό κρουτόν ή φύλλα παρμεζάνας για ακόμη περισσότερη γεύση!

Σούπα/Eύκολα και νόστιμα χειμωνιάτικα γεύματα

Επιστρέφοντας κουρασμένοι μετά από ένα γεμάτο 8ωρο στο γραφείο και θέλοντας να αποφύγουμε τηγάνια και κατσαρόλες, μία «πλούσια» σαλάτα είναι η θρεπτική επιλογή που θα μας χορτάσει μέσα σε λίγα λεπτά. Πρώτα όμως, πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως, για τέσσερις μερίδες, διαθέτουμε τα υλικά που περιλαμβάνει η λίστα παρακάτω:

  • ¼ λάχανο κόκκινο
  • 2 καρότα
  • μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. καρύδια
  • 1/3 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 πορτοκάλι σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1-2 κ.γ. μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι πιπέρι

Για αρχή, προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τρίβοντας το λάχανο και τα καρότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα καρύδια τις σταφίδες και το πορτοκάλι. Συνεχίζουμε με την παρασκευή του dressing, ρίχνοντας σε ένα multi blender ή σε μία κούπα μεγάλης χωρητικότητας, τη σόγια, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το μείγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί επαρκώς και γαρνίρουμε με αυτό τη βάση της σαλάτας μας.

«Πράσινη» ομελέτα φούρνου

Εάν τα μικρά μας δεν είναι λάτρεις των λαχανικών, η συγκεκριμένη ομελέτα είναι το κόλπο για να αγαπήσουν το σπανάκι, μία τροφή «πλούσια» πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης Α. Για να φτιάξουμε την ομελέτα για τέσσερα άτομα, πρέπει να διαθέτουμε τα εξής υλικά:

  • 8 αυγά
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι
  • ¾ κούπας cottage τυρί
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κούπα μανιτάρια
  • 1 κούπα γάλα

Θα ξεκινήσουμε με την προετοιμασία του «πρωταγωνιστή» του πιάτου, δηλαδή με το σπανάκι και θα το βράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και όλα μαζί, θα τα τηγανίσουμε έως ότου ροδίσουν επαρκώς. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, θα ανακατέψουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτοντας τα τυριά και αλατοπιπερώνοντας. Θα ρίξουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και θα τα περιχύσουμε από πάνω με το μείγμα των αυγών, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους. Θα τοποθετήσουμε το σκεύος στον φούρνο στους 180 °C, αφού πρώτα τον έχουμε προθερμάνει και θα περιμένουμε 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα μας.

Ομελέτα/Eύκολα και νόστιμα χειμωνιάτικα γεύματα

Κλείνοντας, ξέρουμε πως για ακόμη περισσότερες γευστικές ιδέες και συνταγές, μπορούμε πάντα να επισκεφθούμε το nestlenoiazomai.gr, και να αντλήσουμε από εκεί, όση έμπνευση χρειάζεται για τα επόμενα πιάτα μας!

Νοιάζομαι Tip: Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διάθεση ή χρόνος να πραγματοποιήσουμε κάποια από τις παραπάνω προτάσεις, ας μην ξεχνάμε πως οι λαχταριστές σούπες της Maggi, κοτόσουπα με φιδέ, μανιταρόσουπα, ανοιξιάτικη σούπα, είναι οι ιδανικές επιλογές για ένα ελαφρύ και απολαυστικό γεύμα, ενώ για να τις προετοιμάσουμε αρκούν μόλις λίγα λεπτά!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!