Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Ελάτε πιο κοντά με το έφηβο παιδί σας

Μάθε πώς να φτιάξεις και να βελτιώσεις τη σχέση με το παιδί σου στην ηλικία της εφηβείας. 

Ελάτε πιο κοντά με το έφηβο παιδί σας

Ελάτε πιο κοντά με το έφηβο παιδί σας

Διάλογος

Ο διάλογος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.  Για να γίνει διάλογος θα πρέπει και οι δυο πλευρές να συζητάνε και να γίνεται σεβαστή η γνώμη τους. Από μικρή κιόλας ηλικία θα πρέπει να μάθεις στο παιδί σου την έννοια και τη σημασία του διαλόγου. Επίσης, μην ξεχνάς πως το ότι είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία από αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι γνώστης όλων των γεγονότων. Άκου τι έχει να σου πει και προσπάθησε να συζητήσεις μαζί του για να βρεις τη λύση.

Κατανόηση

Πόσο εύκολο είναι να πεις στον άλλο ότι καταλαβαίνεις ενώ πρακτικά απέχεις έτη φωτός. Είναι βασικός παράγοντας το να μπορείς να κατανοήσεις τα προβλήματα του παιδιού σου, ακόμα και αν εσένα σου μοιάζουν με απλούς προβληματισμούς. Μάθε να καταλαβαίνεις τι σου λέει το παιδί σου και όχι να προσπαθείς να του κάνεις υποδείξεις για τα πάντα.

 

Ελάτε πιο κοντά με το έφηβο παιδί σας

Έλλειψη εγωισμού

Ο εγωισμός μπορεί να καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις, γι’ αυτό θα πρέπει  να μάθεις να αφήνεις τον εγωισμό σου στην άκρη, ειδικά όταν πρόκειται για το παιδί σου.  Μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι ο γονέας, ο μεγαλύτερος της σχέσης αυτής και συνεπώς οφείλεις να κάνεις πίσω.

Μην αφήνεις το χρόνο να περάσει

Οι εντάσεις μέσα στο σπίτι είναι σίγουρα αναπόφευκτες. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις λύσεις γρήγορα. Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει αβίαστα για να μην ρίξεις τον εγωισμό σου, γιατί δεν έχεις όρεξη εκείνη τη στιγμή ή γιατί θεωρείς κάποιο άλλο πρόβλημα σου μεγαλύτερο. Όσο αφήνεις το χρόνο να περνάει, οι σχέσεις ψυχραίνονται. Μην το επιτρέψεις! Και μην ξεχνάς, πως δεν θα είναι πάντα παιδί και δεν θα είναι πάντα υπό την προστασία σου!

Ελάτε πιο κοντά με το έφηβο παιδί σας

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!