Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
DIY: Φτιάξτε μόνοι σας λαμπάδες

Φέτος, κάνουμε ακόμη πιο δημιουργικές τις γιορτές φτιάχνοντας μοναδικές λαμπάδες με τα παιδιά μας.

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας λαμπάδες

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας λαμπάδες

Οι γιορτές είναι μία ευκαιρία για ανάπαυλα από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Κατά τις ημέρες του Πάσχα έχουμε την ευκαιρία μέσα από μία θρησκευτική γιορτή, να μοιραστούμε παραδοσιακές εμπειρίες με την οικογένειά μας, όπως είναι το βάψιμο των αυγών ή το ψήσιμο των κουλουριών, μετατρέποντάς τες μάλιστα σε διασκεδαστικά παιχνίδια για όλους -και ειδικά για τα μικρά μας. Φέτος ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο δημιουργικές αυτές τις γιορτές, φτιάχνοντας με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών, μοναδικές DIY λαμπάδες για όλη την οικογένεια! Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, παρακάτω υπάρχουν αναλυτικά τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι να συγκεντρώσουμε σε έναν άνετο χώρο τα υλικά που θα χρειαστούμε στην πορεία. Αυτά είναι τα κεριά, που θα είναι η βάση μας, σπάγκος, σκοινί ή κάποιο κορδόνι, κορδέλες, πετονιά και οποιοδήποτε αξεσουάρ θέλουμε να τοποθετήσουμε πάνω στις λαμπάδες μας: Πολύχρωμες χάντρες, «ματάκια», φιογκάκια, μπιχλιμπίδια και μικρά παιχνίδια όπως μία σφυρίχτρα ή ένα «τσαμπί» από γυάλινους βόλους, ένα μπρελόκ και η λίστα είναι ατέλειωτη, με όριο μόνο τη φαντασία μας. Σε παλιά συρτάρια ή ακόμα και μέσω διαδικτύου, μπορούμε να βρούμε είδη διακόσμησης σε αμέτρητες επιλογές: Επιλέγουμε το μέγεθος, το άρωμα και το χρώμα των κεριών που μας αρέσει, αλλά και την τελευταία λεπτομέρεια για τη διακόσμηση της λαμπάδας μας.

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας λαμπάδες

Βήμα 1ο

Περνώντας τώρα στο πρακτικό κομμάτι, ξεκινάμε βάζοντας μπόλικη κόλλα στιγμής γύρω γύρω από ένα σημείο στην επιφάνεια του κεριού, ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση του στολισμού. Στο ίδιο σημείο, περνάμε περιμετρικά και σφιχτά το σκοινί (το κορδόνι ή τον σπάγκο), ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Αν η κόλλα στιγμής δεν ανταποκρίνεται και το σκοινί ξεκολλάει αμέσως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμοκολλητικό πιστόλι – με ιδιαίτερη προσοχή φυσικά, ώστε να μην λιώσει το κερί μας.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, κόβουμε τις κορδέλες μας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και κάνουμε έναν κόμπο στην άκρη της κάθε μίας. Εναλλακτικά, τις δένουμε μεταξύ τους από τη μία άκρη, τις κάνουμε πλεξούδα, δημιουργώντας ακόμη πιο ευφάνταστους κόμπους. Μέσα από την ελεύθερη άκρη της κορδέλας περνάμε χάντρες ή οποιοδήποτε «κρεμαστό» στολίδι διαθέτουμε. Με έναν δεύτερο σφιχτό κόμπο στην άλλη ελεύθερη άκρη της κορδέλας, σιγουρευόμαστε πως οι χάντρες δεν θα φύγουν από τη θέση τους. Σε περίπτωση που η οπή από τις χάντρες είναι μεγάλη, προτιμήστε τη μέθοδο με τις κορδέλες «πλεξούδα», ώστε ο κόμπος να είναι εξίσου μεγάλος με την οπή και να κρατάει τις χάντρες. Τέλος, με τη βοήθεια της κόλλας, σταθεροποιούμε καλά την κατασκευή μας πάνω στο σκοινί που «ντύνει» τη λαμπάδα μας.

Βήμα 3ο

Αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα μικρό, επιπλέον δωράκι πάνω στη χειροποίητη λαμπάδα μας, όπως για παράδειγμα η σφυρίχτρα και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορούμε να το δέσουμε με λίγη διακριτική πετονιά σε έναν από τους δύο κόμπους που έχουμε δημιουργήσει με τις κορδέλες, ώστε να είναι σωστά στερεωμένο και να μην «χαλάει» το σύνολο.

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας λαμπάδες

Μια πολύ ευχάριστη, «πασχαλινή» δραστηριότητα για να μας βάλει στο κλίμα των ημερών και να μας βοηθήσει να περάσουμε δημιουργικότατες στιγμές με όλη την οικογένεια. Εύκολα και με απλά υλικά, που οι περισσότεροι θα βρούμε στα συρτάρια μας, φτιάχνουμε DIY λαμπάδες για όλους – ακόμα και για τον μπαμπά που δεν είχε ποτέ!

Βεβαίως μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε την ενότητα των συνταγών του Nestlé Noiazomai και να φτιάξετε λαχταριστά σνακ, να απολαμβάνετε όσο δημιουργείτε!

Νοιάζομαι tip: Αν η ηλικία των παιδιών δεν επιτρέπει την επαφή τους με κάποιο από τα παραπάνω υλικά, μπορούμε να τους ζητήσουμε τη βοήθειά τους στην επιλογή των διακοσμητικών και να αναλάβουμε εμείς όλη την υπόλοιπη διαδικασία.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!