Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
5 απολαύσεις που θα σου φτιάξουν το κέφι

Μικρές καθημερινές απολαύσεις που μας χαρίζουν ευεξία για να είμαστε ισορροπημένοι στην καθημερινότητα μας.

5 απολαύσεις που θα σου φτιάξουν το κεφι

5 απολαύσεις που θα σου φτιάξουν το κέφι

Συνήθως ταυτίζουμε την έννοια της «πολυτέλειας» με την απόλαυση, τη χαλάρωση, την ηρεμία, ακόμα και τον πλούτο. Κι όμως αυτές οι ιδιότητες δεν είναι απαραίτητες, γιατί μπορούμε να πάρουμε μικρές απολαύσεις από πολύ απλά πράγματα, από πράγματα και συνήθειες που κάνουμε καθημερινά – συνήθως όμως χωρίς να τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Οι μικρές μας καθημερινές απολαύσεις είναι αυτές που μας χαρίζουν την απαραίτητη ευεξία για να είμαστε ισορροπημένοι άνθρωποι μέσα στην… τρέλα της καθημερινότητας και αξίζουν σίγουρα λίγο περισσότερη προσοχή. Ας δούμε λοιπόν με άλλο μάτι, πέντε απλά πράγματα που κάνουμε καθημερινά και τα οποία πραγματικά μας φτιάχνουν τη διάθεση – αρκεί να κάνουμε τα σωστά βήματα και να τα απολαύσουμε.

1. Ο πρωινός καφές: Το πρωινό ξύπνημα είναι για τους περισσότερους από εμάς μια δύσκολη διαδικασία και ο ήχος του ξυπνητηριού κατατάσσεται μεταξύ των πιο ενοχλητικών για τα αυτιά μας. Η διάθεσή μας όμως αλλάζει μόλις σκεφτούμε ότι αρκεί να σηκωθούμε από τη ζεστασιά του κρεβατιού και να μεταφερθούμε στην κουζίνα μας για την πρώτη απόλαυση της ημέρας: Το πρώτο φλιτζάνι του nescafe! Η μυρωδιά που πλημμυρίζει τον χώρο, η γεμάτη γεύση που φτάνει στον ουρανίσκο μας και η αίσθηση ενέργειας που μας δίνει με την πρώτη γουλιά, μας φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση. Αξίζει να ξυπνήσουμε πέντε λεπτά νωρίτερα και να αφιερώσουμε τον χρόνο αυτό στον καφέ μας ή σε ό,τι άλλο επιλέγουμε για το πρωινό μας, ώστε να ξεκινήσει η μέρα ήρεμα και ευχάριστα.

5 απολαύσεις που θα σου φτιάξουν το κεφι

2. Γυμναστική στο σπίτι: Αρκεί ακόμα και ένα μισάωρο ελαφριάς άσκησης την ημέρα στο σαλόνι του σπιτιού μας για να ιδρώσουμε λίγο και να ξεσκουριάσουμε. Η αίσθηση που μας κατακλύζει αμέσως μετά μας κάνει σαφές ότι αξίζουν μερικές θυσίες για να μπορέσουμε πραγματικά να απολαύσουμε ένα σύντομο διάλειμμα άσκησης. Βγάζουμε τα ρούχα του γραφείου, φοράμε την αγαπημένη μας φόρμα και επί μισή ώρα την ημέρα κάνουμε την άσκηση που προτιμάμε.

3. Το μαγείρεμα: Αντί να είναι το «τι θα φάμε σήμερα» ένα από τα πιο βασανιστικά ερωτήματα, ας γίνει η πιο δημιουργική ερώτηση της ημέρας. Δεν μένουμε στα τετριμμένα και αποφασίζουμε πως το μαγείρεμα αλλά και το ίδιο το καθημερινό γεύμα ή δείπνο (ό,τι ταιριάζει με τα ωράριά μας) της οικογένειας θα γίνει μια πραγματική απόλαυση για όλους. Ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα, δοκιμάζουμε γεύσεις και συνταγές και ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό τραπέζι για αυτούς που αγαπάμε.

4. Το βιβλίο: Το βιβλίο ανοίγει τους ορίζοντές μας και δεν το αφήνουμε ποτέ. Αγαπάμε το διάβασμα και αφιερώνουμε έστω λίγη ώρα πριν τον ύπνο, όχι σε άλλο ένα σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά σε λίγες σελίδες από το νέο βιβλίο που αποκτήσαμε. Έτσι η αγαπημένη μας συνήθεια της ανάγνωσης δεν «σκουριάζει» ποτέ – ούτε και μένει μόνο για την εποχή της… ξαπλώστρας και της παραλίας.

5 απολαύσεις που θα σου φτιάξουν το κεφι

5. Ακούμε μουσική: Γιατί να μαγειρεύουμε χωρίς να ακούμε μουσική; Γιατί να κάνουμε γυμναστική χωρίς να παίζει το ραδιόφωνο στο φουλ; Γιατί να μην είναι ανοιχτό συνεχώς ένα ηχείο με την αγαπημένη μας μουσική όσο ασχολούμαστε με τα διάφορα του σπιτιού; Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα, μα κανένα επιχείρημα έναντι στη μουσική.

Δεν είναι δύσκολο και σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και στην πιο πιεστική καθημερινότητα να δημιουργούμε «οάσεις πολυτέλειας» μετατρέποντας με τον πιο εύκολο τρόπο απλά πράγματα που μας ευχαριστούν σε πραγματικές απολαύσεις. Αρκεί να ξεκινάμε με καλή διάθεση και πάντα να έχουμε στόχο να κάνουμε όσα «πρέπει» με τον τρόπο που μας ευχαριστεί!

Νοιάζομαι tip: Οργανώστε τις «μικρές απολαύσεις» μέσα στη μέρα σας από την προηγούμενη. Έτσι και θα προλάβετε να κάνετε όσα πρέπει και θα έχετε συνεχώς στο μυαλό σας όλα τα ωραία που σας περιμένουν!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!