Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
3 Διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων

Εάν υπάρχει κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε κάθε χρόνο για τις γιορτές, αυτό είναι σίγουρα τα διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων.

3 Διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων για συναρπαστικές γιορτές φέτος.

3 Διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων για συναρπαστικές γιορτές φέτος.

Εάν υπάρχει κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε κάθε χρόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αυτό είναι σίγουρα τα πατροπαράδοτα χριστουγεννιάτικα έθιμα που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και σε βάθος χρόνου σκοπεύουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Είμαστε λοιπόν και φέτος πανέτοιμοι να… παραμείνουμε συνεπείς στις παραδόσεις αυτές, που κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τα έθιμα των Χριστουγέννων άλλωστε είναι οι παραδοσιακές, σπιτικές «ιεροτελεστίες» από τις οποίες αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη, διότι μας θυμίζουν πόσο σημαντική είναι η οικογένειά μας, η αγάπη και η θαλπωρή του σπιτικού μας. Με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα λοιπόν δίνουμε και στα φετινά Χριστούγεννα τη λαμπρότητα, τη «ζεστασιά» και τις… λαχταριστές μυρωδιές που τους αναλογούν!

Φτιάχνουμε σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Για κάποιους από εμάς που δηλώνουμε λάτρεις των γλυκών, ένας πολύ σπουδαίος λόγος που μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι το γεγονός πως θα έχουμε την ευκαιρία μετά από έναν ολόκληρό χρόνο, να απολαύσουμε ξανά τα παραδοσιακά γλυκά εδέσματα των ημερών, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που κάνουν ακόμη πιο γευστική τη δεδομένη περίοδο! Η σπιτική και παμπάλαια συνταγή της γιαγιάς βγαίνει από το συρτάρι που περιμένει υπομονετικά για έναν ολόκληρο χρόνο και μας δίνει ένα ένα τα βήματα της… επιτυχίας, ώστε να γεμίσουμε τις χριστουγεννιάτικες πιατέλες μας με τα δικά μας δημιουργήματα! Εξυπακούεται φυσικά ότι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά που ξετρελαίνονται με τη μαγειρική και τις ζύμες, μεταμορφώνονται αυτομάτως σε ξωτικά – βοηθούς και βάζουν τα δυνατά τους για το καλύτερο και… γλυκύτερο αποτέλεσμα! Χρησιμοποιώντας μάλιστα την αγαπημένη μας κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες παραλλαγές στα φετινά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες! Δεν ξεχνάμε βέβαια, πως έπεται η βασιλόπιτα, το γλυκό που συμβολίζει την αγάπη και την καλοσύνη του Αγίου Βασιλείου, και το οποίο κάθε χρόνο ψήνουμε – παραδοσιακά – την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η… ιεροτελεστία μάλιστα επιβάλλει πως το φλουρί το κρύβει κάθε χρόνο προσεκτικά και εντελώς κρυφά ο μπαμπάς ή η μαμά ώστε την επομένη που θα κοπεί το γλυκό, να είναι πραγματική έκπληξη σε ποιον «θα πέσει»!

3 Διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων για συναρπαστικές γιορτές φέτος.

«Σφραγίζουμε» το σπίτι μας με καλή τύχη

Παρότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές του πατροπαράδοτου «ποδαρικού», εκείνη που περιλαμβάνει το σπάσιμο του ροδιού στην πόρτα του σπιτιού, είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής! Η παράδοση που θέλει το ρόδι να φέρνει καλοτυχία και στο σπίτι γενικά και στον νοικοκύρη ειδικά, έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πριν, καθώς η δοξασία λέει πως τα σπόρια του ροδιού αντιστοιχούν στον πλούτο που θα κερδίσει ο νοικοκύρης κατά τη διάρκεια της χρονιάς ή στις χαρούμενες ημέρες που θα έρχονταν στο μέλλον. Ανεξάρτητα από το αν πιστεύουμε στη καλοτυχία του ροδιού ή όχι, το ποδαρικό είναι ένα από τα έθιμα που παραμένουν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου και μία από τις πιο διασκεδαστικές διαδικασίες για τα παιδιά, αφού εκείνα είναι συνήθως που μπαίνουν με το «δεξί» στο σπίτι και τον νέο χρόνο!

3 Διαχρονικά έθιμα των Χριστουγέννων για συναρπαστικές γιορτές φέτος.

Τραγουδάμε οικογενειακώς τα κάλαντα του τόπου μας

Ανεξάρτητα από το ότι τα παιδιά φέτος δεν μπορούν να βγουν να πουν τα κάλαντα στη γειτονιά ή αν αυτό το έθιμο έχει εξασθενίσει στις μέρες μας, η οικογενειακή παράδοση προστάζει πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα! Η αλήθεια είναι πως τα κάλαντα είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα που λατρεύουμε οικογενειακώς και αν κάποιος φέτος είναι μακριά και δεν βρίσκεται στο τραπέζι μας, τότε η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να… εκσυγχρονίσουμε ακόμα και τα κάλαντα, που μπορούμε να τραγουδήσουμε ακόμα και διαδικτυακά – σημασία έχει να είμαστε «μαζί», έστω κι αν είμαστε μακριά, σημασία έχει το «Νοιάζομαι» στους αγαπημένους μας να το λέμε και να το εννοούμε!

Νοιάζομαι Tip: Αν αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε φέτος, μαζί με τα παιδιά, χειροποίητα στολίδια, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούριο, δικό μας, οικογενειακό, χριστουγεννιάτικο «έθιμο»!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!