Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Προστάτεψε τα λουλούδια σου το χειμώνα 

Τον χειμώνα χρειάζεται προσοχή για να μην καταστραφούν τα φυτά σου. Δες μερικές συμβουλές για να προστατεύσεις & να τα διατηρήσεις τον χειμώνα. 

Προστάτεψε τα λουλούδια σου το χειμώνα 

Προστάτεψε τα λουλούδια σου το χειμώνα

Η ενασχόληση με τα λουλούδια για πολλούς δεν είναι μια απλή υπόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λουλούδια στον κήπο ή στο μπαλκόνι τους και ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτά και πραγματικά τα λατρεύουν. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, που αγοράζουν μερικές γλάστρες απλά για να «κλέψουν» λίγο από τις μυρωδιές και τα χρώματα τους και να ομορφύνουν τον χώρο τους.

Είτε ασχολείσαι λοιπόν ερασιτεχνικά, είτε τα λουλούδια είναι κάτι περισσότερο για εσένα, και στις δύο περιπτώσεις θα αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα. Τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα! Την περίοδο που ο καιρός είναι καλός, είναι σχετικά εύκολο να διατηρήσεις τα λουλούδια σου. Τον χειμώνα όμως αυτό αλλάζει και χρειάζεται προσοχή για να μην καταστραφούν τα φυτά σου.  Προτείνουμε λοιπόν μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να προστατεύσεις και να τα διατηρήσεις τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Άλλαξε τους θέση

Αν έχεις γλάστρες, τοποθέτησε τις σε μια πιο προστατευμένη θέση από το κρύο. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ τύλιξε  τις με πλαστικό, μην ξεχάσεις όμως να ανοίξεις τρύπες ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν.

Χιόνι

Εάν δεις τα φυτά σου καλυμμένα από το χιόνι, μην πανικοβληθείς. Το χιόνι γίνεται επικίνδυνο μόνο όταν παγώσει. Σε περίπτωση βέβαια που το χιόνι παγώσει πάνω στα κλαδιά, μην το απομακρύνεις, γιατί μπορεί να τραυματιστεί το φυτό.  Καθάρισε προσεκτικά το χιόνι από τα κλαδιά, ώστε να μην επιβαρύνονται και περίμενε να ανέβει η θερμοκρασία.

Πότισμα

Φυσικά χρειάζεται και τον χειμώνα πότισμα, θα πρέπει όμως να γίνεται με προσοχή. Φρόντισε να αποφύγεις να ποτίσεις τα φυτά σου όταν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι. Προτίμησε τις ώρες της ημέρας που το νερό είναι λίγο πιο ζεστό και η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή. Αυτή είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να ποτίσεις τα φυτά σου.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τις κρύες ημέρες, που ανάβουμε τη θέρμανση λίγο παραπάνω, μειώνεται το ποσοστό της υγρασίας εντός του σπιτιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης των φυτών που έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να τα ποτίζουμε συχνά και να τα κρατάμε μακριά από σημεία με έντονη θερμότητα.  

Τα λουλούδια δίνουν ζωή, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Φρόντισε λοιπόν τα φυτά σου για να συνεχίζουν να δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά σου και να ομορφαίνουν το χώρο σου. Και να θυμάσαι ότι με την κατάλληλη φροντίδα, ο χειμώνας δεν αποτελεί απειλή.

#NestleNoiazomaiΤip: Αφού περιποιηθείς τα αγαπημένα σου φυτά, απόλαυσε μια κούπα από τον αγαπημένο σου Nescafé Classic.

Προστάτεψε τα λουλούδια σου το χειμώνα 

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!