Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
H Nestlé Ελλάς για 3η χρονιά στην ομάδα των "The 50 Most Sustainable Companies in Greece"

H προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος αποτελεί όχι μόνο θεμέλιο της ύπαρξης μας αλλά και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. 

1

Ως η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων & ποτών, η Nestlé έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων που μας αφορούν όλους, προσφέροντας τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες και συνέργειες  και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

H Nestlé Ελλάς εντάσσεται για 3η χρονιά στην ηγετική ομάδα των "The 50 Most Sustainable Companies in Greece"

Για 3η χρονιά η Nestle Ελλάς αποτελεί περήφανο μέλος της ηγετικής ομάδας  των “The 50 Most Sustainable Companies in Greece”. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση που επιβεβαιώνει τη συστηματική δουλειά και τις ορθές πρακτικές που εφαρμόζουμε στον τομέα της βιωσιμότητας και στον τρόπο με τον οποίο την έχουμε ενσωματώσει στην επιχειρηματική λειτουργία μας. 

Η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται με βάση τις επιχειρηματικές επιδόσεις στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και σύμφωνα με τα πρότυπα ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση), αλλά και με βάση τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς, που αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και ανθεκτικότητας σε ένα περιβάλλον με μεγάλες προκλήσεις που αλλάζει διαρκώς.  

Πέρα όμως από αυτό αξιολογηθήκαμε και για την συστηματική και εμπεριστατωμένη παρακολούθηση της επίδρασης μας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που εφαρμόζουμε για το περιβάλλον, για τους εργαζόμενους μας και για την κοινωνία, καθώς και μέσα από συγκεκριμένους δείκτες που παρακολουθούμε. 

Η αξιολόγηση και ένταξη των επιχειρήσεων στις “The 50 Most Sustainable Companies in Greece” πραγματοποιείται από τον εξειδικευμένο οργανισμό QualityNet Foundation, με στόχο την αναγνώριση των εταιρειών που αποτελούν πρότυπο για την ελληνική επιχειρηματικότητα και διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

2

 

Με σύμμαχο την Εναλεία στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης

Με όραμα τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα, μένουμε συνεπείς στη δέσμευση μας για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης και συνεχίζουμε για 5η χρονιά τη συνεργασία μας με την Εναλεία στο πρόγραμμα MediterraneanCleanup.  Ο βυθός των πολύτιμων ελληνικών θαλασσών «φιλοξενεί» πληθώρα πλαστικών απορριμμάτων, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται εκεί για δεκαετίες. Απορρίμματα που προέρχονται από πολλές και διαφορετικές πηγές και τα οποία συχνά μεταφέρονται από άλλες περιοχές μέσω θαλασσίων ρευμάτων. Η παρουσία τους στον βυθό προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην πανίδα και την χλωρίδα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ενώ η συλλογή τους από τα βάθη στα οποία βρίσκονται είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία. Η πρόκληση μεγάλη, όσο και η ανάγκη για την ανάπτυξη ουσιαστικών δράσεων που θα συμβάλουν στη λύση του προβλήματος. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για τον πλανήτη. Η Nestlé Ελλάς υποστηρίζει από το 2019 το πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup» που έχει αναπτύξει η Εναλεία και έχει ως στόχο τον καθαρισμό πλαστικών απορριμμάτων που προέρχονται από τον βυθό της θάλασσας σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι αξιοποιούν τα δίχτυα τους για την απομάκρυνση των απορριμμάτων. Από το 2019 που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Εναλεία έχουμε απομακρύνει περισσότερους από 40 τόνους πλαστικών απορριμμάτων από τις περιοχές του Αργοσαρωνικού, του Θερμαϊκού και του Αμβρακικού όπου πραγματοποιούμε καθαρισμούς τα τελευταία δύο χρόνια και συνεχίζουμε! Ο θετικός αντίκτυπος της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί εφαλτήριο και για την ανάπτυξη ενός νέου, πρωτοποριακού προγράμματος που θα εφαρμόσουμε με την Εναλεία το 2024. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες το επόμενο διάστημα!

3

 

Staramaki: από το Κιλκίς στο ποτήρι μας, με σεβασμό στο περιβάλλον

"Εν αρχή ην ο σπόρος". Ή καλύτερα οι σπόροι: της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της εμπειρίας που έχει η Nestlé Ελλάς στον καφέ. Αυτοί είναι οι σπόροι  που καλλιέργησαν τη συνεργασία της εταιρείας μας με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Staramaki, που καινοτομεί δημιουργώντας καλαμάκια από το ίδιο το φυσικό στέλεχος των σιτηρών. Μια συνεργασία που μετρά ήδη τρία χρόνια και περιλαμβάνει την παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικού εξοπλισμού και ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον. Το Staramaki, που εδρεύει στο Κιλκίς, έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να αξιοποιεί το υποπροϊόν της πιο διαδεδομένης καλλιέργειας της περιοχής, δηλαδή των σιτηρών, για να παράγει καλαμάκια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν δημιουργούν απορρίμματα. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Τα στελέχη των σιτηρών, δηλαδή οι κορμοί των φυτών που μένουν στο χωράφι, θερίζονται μηχανικά και συλλέγονται με το χέρι. Στη συνέχεια μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Staramaki όπου και κόβονται.  Η κοπή γινόταν αρχικά με το χέρι, όμως με την στήριξη της Nestlé Ελλάς, το Staramaki έχει πλέον αποκτήσει την πρώτη αυτόματη μηχανή κοπής σιτηρών στον κόσμο, που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της επιχείρησης προκειμένου να τη βοηθήσει να αυξήσει την παραγωγική της δυναμική. Το Staramaki αλλά και ο τρόπος με τοn οποίο αυτό παράγεται συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις της Nestlé για το περιβάλλον και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

 

4

 

Γνωρίζετε ότι: 

Στη Nestle Ελλάς υιοθετούμε φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον στόχο που έχουμε θέσει για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. 

Έτσι λοιπόν:

  • Ανασχεδιάζουμε τις συσκευασίες μας ώστε να είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες έως το 2025, ενώ παράλληλα έχουμε δεσμευθεί για τη μείωση πρωτογενούς πλαστικού κατά 1/3 έως την ίδια χρονιά. 
  • Όλες οι εγκαταστάσεις μας λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές
  • Η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα ήρθε να ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες
  • Ο καφές Nescafé έχει αναπτύξει το Σχέδιο NESCAFÉ 2030, που στοχεύει στην 100% υπεύθυνη προμήθεια του καφέ έως το 2025 και στην υποστήριξη των καλλιεργητών καφέ για τη μετάβαση στην αναγεννητική γεωργία.
  • Οι κάψουλες Nespresso και Starbucks by Nespresso κατασκευάζονται από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. 
  • H Nespresso έχει αναπτύξει το δικό της σύστημα ανακύκλωσης για τις κάψουλες καφέ. Μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα γίνεται ο διαχωρισμός καφέ και αλουμινίου, με το πρώτο να καθίσταται σε βελτιωτικό εδάφους και το δεύτερο να ανακυκλώνεται για τη δημιουργία νέων αντικειμένων. 
  • Τα Smarties είναι η 1η παγκόσμια μάρκα σοκολάτας που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες χάρτινες συσκευασίες σε όλους τους κωδικούς. 
  • Από το 2022, προμηθευόμαστε κακάο από βιώσιμες πηγές για όλα τα σοκολατένια μας δημητριακά & μπάρες Fitness, Nesquik, LION & KitKat Cereals!
  • Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ λάνσαρε το 2020 τον 1º κωδικό με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPE στο film, με στόχο την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. 
  • To βιολογικό βρεφικό γάλα NAN® BIO+ είναι πιστοποιημένο για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. 
  • Εισαγάγαμε για πρώτη φορά συσκευασίες στο βρεφικό γάλα, οι οποίες όχι απλά είναι ανακυκλώσιμες αλλά τα πλαστικά τους μέρη προέρχονται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές (ζαχαροκάλαμο) σε ποσοστό τουλάχιστον 66%.
  • Η Purina στην Ευρώπη ενώνει τις δυνάμεις της για να αποκαταστήσει 1.500 εκτάρια θαλάσσιου οικοσυστήματος μέχρι το 2030. Πόσα είναι τα 1.500 εκτάρια; Είναι ίσα με 3.700 γήπεδα ποδοσφαίρου! 

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!