Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
3 τροφές για την καθημερινή μας διατροφή

Τρεις τροφές για την καθημερινή μας διατροφή που μας βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.

Τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή

Τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή

Όλο και περισσότεροι είμαστε εκείνοι που αναζητούμε συνειδητά μια ισορροπημένη διατροφή, που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα υγιές σώμα. Για λόγους υγείας και ευεξίας, η διατροφή που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο και μας βοηθά όχι μόνο ως προς την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά μας προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Όταν ξεκινάμε μια «προσεκτική» διατροφή, δεν σημαίνει πως πρόκειται να στερηθούμε ή να αποκλείσουμε κατηγορίες τροφίμων. Αντίθετα, πολλές φορές σημαίνει πως διευρύνουμε τη λίστα επιλογών μας, καθώς εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας συνειδητά, σταθερά και προγραμματισμένα τροφές που ίσως μέχρι τώρα είχαμε αποκλείσει – ή, πιο απλά, είχαμε «ξεχάσει». Μεταξύ αυτών, είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, δηλαδή τρεις κατηγορίες τροφίμων που είναι καλό να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς μας παρέχουν απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό, σε ένα ευρύτατο φάσμα ευεργετικών διεργασιών.

Ας δούμε αναλυτικότερα αυτές τις τρεις κατηγορίες τροφίμων που δεν λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή.

Δημητριακά: Βασική πηγή άμεσης ενέργειας

Το αλεύρι, το ψωμί, τα παξιμάδια, τα δημητριακά πρωινού, είναι τρόφιμα που ανήκουν στην κατηγορία των δημητριακών, όπως και τα ζυμαρικά, το ρύζι και η πατάτα. Πολλοί θεωρούν ότι αποτελούν τη βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς προσφέρουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας. Ένα καλό πρωινό με δημητριακά ολικής άλεσης, μία φέτα ψωμί, μία μικρή πατάτα ή δύο φρυγανιές, αποτελούν ενδεικτικές μερίδες δημητριακών που μπορούμε να συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα δημητριακά και ειδικά τα προϊόντα ολικής άλεσης, περιέχουν εύρος θρεπτικών συστατικών που ωφελούν τον οργανισμό: Φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος.

Τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή

Λαχανικά: Πλούτος θρεπτικών συστατικών με λίγες θερμίδες

Κατά πάσα πιθανότητα έχουμε ακούσει για τη θρεπτική αξία των λαχανικών και το πόσο απαραίτητα είναι στη διατροφή μας, πόσοι από εμάς όμως καταναλώνουμε καθημερινά τη συνιστάμενη ποσότητα; Η αλήθεια είναι πως πολύ συχνά τα παραμελούμε, ειδικά όταν πρόκειται για συνοδευτικά γεύματος, όμως αυτή η πρακτική δεν είναι η σωστή. Λαχανικά, ωμά ή μαγειρεμένα, είναι καλό να βρίσκονται στο πιάτο μας, σε κάθε μας γεύμα: Μια δροσιστική πλούσια σαλάτα λαχανικών μπορεί να είναι συνοδευτική ή κυρίως πιάτο, όπως μπορεί να είναι επίσης, οι ντομάτες, τα φασολάκια, ο αρακάς, οι αγκινάρες, οι μελιτζάνες και τόσα άλλα, μεταξύ των αμέτρητων επιλογών που μας δίνει η φύση.

Τα λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας και μάλιστα περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες, επομένως η κατανάλωσή τους, ουσιαστικά έχει μόνο οφέλη για τον οργανισμό. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού, καθώς θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.  καθώς και φυτικών ινών που βοηθούν στην άμυνα και στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή

Φρούτα: Ισορροπημένη διατροφή με τα «δώρα» της φύσης

Πολλοί είμαστε εκείνοι που λατρεύουμε τα φρούτα κάθε εποχής και πράγματι τα εντάσσουμε καθημερινά στο διαιτολόγιό μας, κάποιοι άλλοι όμως… τα παραμελούμε! Τα φρούτα όμως είναι πηγή πλούσιων θρεπτικών συστατικών και ωφελούν τον οργανισμό μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιέχουν φυσικά σάκχαρα, φυτικές ίνες, μέταλλα και ποικιλία βιταμινών, που βοηθούν στην άμυνα του ανθρώπινου σώματος, αλλά και σε πολλές άλλες λειτουργίες του.

Μπορούμε να εντάξουμε τα φρούτα στο μενού όλης της ημέρας, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, είτε ολόκληρα είτε σε μορφή χυμού – είναι θέμα προτίμησης! Ένα πρωινό με ένα χυμό από φρέσκα φρούτα ή ένα ολόκληρο φρούτο είναι το ιδανικό ξεκίνημα, ενώ πολλοί προτιμάμε τα φρούτα ως ενδιάμεσο σνακ. Χρώματα, αρώματα και γεύσεις, τα φρούτα είναι ένα πραγματικό δώρο της φύσης για τον ουρανίσκο και τον οργανισμό μας, που πραγματικά οφείλουμε να «εκμεταλλευόμαστε» στο έπακρο!

Τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή

 

Όλες οι κατηγορίες τροφίμων έχουν να προσφέρουν στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά ή και… απόλαυση. Κάθε υπερβολή μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, όμως όσο διατηρούμε το μέτρο, μπορούμε να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι.

Νοιάζομαι tip: Ένα πρωινό με τα αγαπημένα μας δημητριακά Fitness, ένα φρέσκο φρούτο και ένα χυμό λαχανικών θα μας δώσει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε, με τον καλύτερο τρόπο!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!