Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
7 προτάσεις για τα καθημερινα μας σνακ

Η ισορροπημένη διατροφή βοηθά τόσο στην υγεία του οργανισμού όσο και την ψυχολογική διάθεση!

Εύκολα και ισορροπημένα καθημερινά σνακ για κάθε μέλος της οικογένειας

Εύκολα και ισορροπημένα καθημερινά σνακ για κάθε μέλος της οικογένειας

Η διατροφή μας, υποστηρίζουν πολλοί, επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ίδια την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών και ειδών, βοηθά τόσο στην υγεία του οργανισμού μας, όσο και στην ψυχολογική μας διάθεση, στην οποία βεβαίως και παίζει ρόλο το φαγητό μας – σωστότερα, ο τρόπος με τον οποίο τρεφόμαστε. Όταν μάλιστα μιλάμε για οικογένεια με μικρά παιδιά, τότε η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο και για την ανάπτυξή τους, γεγονός που μας δίνει άλλη μία σοβαρή αιτία να την προσέχουμε ιδιαίτερα.

Το ότι είναι καλό να ακολουθούμε ως οικογένεια μια ισορροπημένη διατροφή όμως, δεν θα πρέπει να μας γεμίζει με άγχος και επιπλέον στρες σχετικά με την απάντηση στο ημερήσιο… ερώτημα του «τι θα φάμε σήμερα;», διότι οι επιλογές μας είναι πραγματικά αμέτρητες και μας εξασφαλίζουν σίγουρη «επιτυχία».

Εκτός από το κυρίως γεύμα της ημερήσιας διατροφής μας, κυρίαρχη θέση στο μενού έχουν και τα ενδιάμεσα σνακ, τα μικρά γεύματα που μας βοηθούν να διατηρούμε την ισορροπία στον οργανισμό μας, τρώγοντας σωστά και τα πάντα με μέτρο. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά και για σνακ που προορίζονται και για παιδιά, ο βαθμός… δυσκολίας μπορεί να μεγαλώσει: Το σνακ πρέπει να είναι θρεπτικό, νόστιμο αλλά και «διασκεδαστικό» για τα μικρά μας, ώστε να μην το παραβλέψουν, αλλά αντίθετα, να το… τιμήσουν δεόντως! Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά, επτά προτάσεις για το σνακ όλης της οικογένειας, για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους.

#1 Το φρούτο

Φυσικά τα φρούτα δεν μπορούν να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή, καθώς αποτελούν ιδανικό σνακ τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα. Ωστόσο πολλοί είναι οι μικροί – αλλά και οι μεγάλοι – που δεν δελεάζονται και τόσο με την επιλογή του να φάνε «ένα φρούτο» ως σνακ. Αν όμως ετοιμάσουμε μια πολύχρωμη φρουτοσαλάτα με κομμάτια από διάφορα φρούτα για όλους, είναι βέβαιο πως θα το δουν με… άλλο μάτι!

Εύκολα και ισορροπημένα καθημερινά σνακ για κάθε μέλος της οικογένειας

#2 Η μπάρα δημητριακών

Μια μπάρα δημητριακών μπορεί να είναι ιδανικό σνακ ακόμα και για τη βόλτα καθώς… χωράει ακόμα και στην τσέπη. Με υψηλή διατροφική αξία, νοστιμότατη γεύση και ελεγχόμενες θερμίδες, οι μπάρες δημητριακών μπορούν να αποτελούν ένα πάρα πολύ καλό σνακ τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς τους ίδιους!

#3 Το γιαούρτι

Ακόμα μια δημοφιλέστατη επιλογή για υγιεινό σνακ είναι το γιαούρτι. Η αλήθεια είναι όμως πως μπορεί να γίνει «βαρετό» ειδικά για τα παιδιά, που γρήγορα συνηθίζουν στις γεύσεις και αλλάζουν προτιμήσεις. Επιλέγοντας όμως να το σερβίρουμε με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα με φρέσκα φρούτα, μέλι ή δημητριακά ολικής άλεσης με σοκολάτα, τότε έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα που πραγματικά μας… προκαλεί να το γευτούμε!

#4 Το ποπ κορν

Βεβαίως και το ποπ κορν που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι, προσέχοντας την ποσότητα αλατιού που προσθέτουμε, μπορεί να είναι ένα θελκτικότατο σνακ, ειδικά για τα παιδιά. Εναλλακτικά, μπορούμε να το σερβίρουμε και με μέλι.

Εύκολα και ισορροπημένα καθημερινά σνακ για κάθε μέλος της οικογένειας

#5 Οι ξηροί καρποί

Σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και όποιος άλλος ξηρός καρπός μας αρέσει, μπορεί να μας δώσει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε – μικροί και μεγάλοι. Σερβίροντας σε ένα μπολάκι μια ποικιλία ξηρών καρπών με αποξηραμένα φρούτα, έχουμε ένα πολύ νόστιμο σνακ, που δίνει στον οργανισμό πληθώρα θρεπτικών στοιχείων.

#6 Τα λαχανικά

Βεβαίως και τα λαχανικά μπορούν να μετατραπούν σε σνακ, ακόμα και ωμά. Ετοιμάζοντας όμως μια ποικιλία τσιπς λαχανικών, είναι βέβαιο πως θα τα… τιμήσουν μικροί και μεγάλοι, ανά πάσα ώρα της ημέρας. Γίνονται εύκολα και πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας διάφορα λαχανικά, όπως το καρότο, το κολοκυθάκι, το παντζάρι, η γλυκοπατάτα κ.ά. Αρκεί να τα κόψουμε προσεκτικά σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες και να τα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, αναλόγως με τις προτιμήσεις μας. Μια λαδόκολλα στο ταψί αρκεί, ενώ μετά από 10-15 λεπτά ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον φούρνο μας, έχουμε ένα πεντανόστιμο σνακ για όλη την οικογένεια!

Εύκολα και ισορροπημένα καθημερινά σνακ για κάθε μέλος της οικογένειας

#7 Το «γλυκό»

Πολλές φορές, τα παιδιά μας αλλά και εμείς, αποζητάμε μια «λιχουδιά» ως σνακ. Βεβαίως και τα γλυκά εντάσσονται στο διαιτολόγιό μας, εφόσον αυτό γίνεται με το απαραίτητο μέτρο – κάτι που πρέπει να ισχύει γενικά στη διατροφή μας. Μια σοκολάτα, τα αγαπημένα Smarties, ένα μπισκότο, μπορούν να αποτελέσουν σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Διατηρώντας ποικιλία και ισορροπία, με σωστή οργάνωση και καλή διάθεση, τα σνακ της οικογένειας γίνονται όχι απλώς σωστά ενδιάμεσα γεύματα, αλλά και απολύτως διασκεδαστικά για όλους!

Νοιάζομαι tip: Οι συνταγές του Νοιάζομαι περιέχουν προτάσεις για πεντανόστιμα σνακ που θα κάνουν τη διαφορά – μια τραγανή φοκάτσια και λαχταριστά σκορδοπιτσάκια, είναι βέβαιο πως θα γίνουν ανάρπαστα!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!