Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα & λαχανικά

Συνταγές με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά που απογειώνουν τις γεύσεις και μας γυρίζουν στα παιδικά μας χρόνια.

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Αυτή τη μυρωδιά καλοκαιριού που δίνουν στην κουζίνα μας τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου, δύσκολα την «πετυχαίνουμε» διαφορετικά. Ακόμα και πριν μαγειρευτούν, γεμίζουν τον πάγκο μας με χρώματα και αρώματα που μας ανεβάζουν τη διάθεση και το κέφι για δημιουργία, εκτοξεύεται! Παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς που μπορούν και να «εκσυγχρονιστούν» με βάση τα δικά μας γούστα απογειώνουν τις γεύσεις και μας γυρνούν με μια γλυκιά νοσταλγία στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που το φαγητό της γιαγιάς φτιαχνόταν από τα λαχανικά του κήπου που μόλις είχαν μαζευτεί και τότε που τρώγαμε τα φρούτα που έφερνε ο παππούς από την εξοχή, ολόφρεσκα…

Ντομάτα, η βασίλισσα της καλοκαιρινής κουζίνας

Στο καλοκαιρινό πιάτο του Ιουνίου ξεχωρίζει φυσικά η λαχταριστή, κατακόκκινη ντομάτα με το πλούσιο άρωμα και την παχιά σάρκα, που χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της κουζίνας, από τις σαλάτες και τις σάλτσες μας, μέχρι σε γλυκά και σε χυμούς! Τι θα ήταν τα γεμιστά χωρίς την ντομάτα, για παράδειγμα; «Ορφανά» ή με κιμά, δεν έχει τόση σημασία, όση έχει να ομορφύνει το ταψί μας και να γεμίσει το πιάτο μας με κατακόκκινες ντομάτες. Πέρα από το παραδοσιακό του πράγματος όμως και τα αγαπημένα σχεδόν σε όλους γεμιστά, μπορούμε με τις ολόφρεσκιες ντομάτες μας να πειραματιστούμε και σε νέες συνταγές από διαφορετικές κουζίνες. Για παράδειγμα, να ετοιμάσουμε νόστιμα «Fajitas Μοσχάρι με Σάλτσα Ντομάτας», τη συνταγή για τα οποία βρίσκουμε Συνταγές του Νοιάζομαι!

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Αγγούρια και κολοκυθάκια για «πρώτα»

Αγγούρια και κολοκυθάκια ακολουθούν κατά πόδας τις καλοκαιρινές ντομάτες. Καλοκαιρινή σαλάτα χωρίς αγγούρι δεν νοείται, θα μπορούσαμε να πούμε υπερβάλλοντας ελαφρώς, ενώ αντίστοιχα, τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια ταιριάζουν σε όλα τα καλοκαιρινά μας τραπέζια, συνήθως ως συνοδευτικά ή ορεκτικά: Είτε βραστά, «για σαλάτα», είτε γεμιστά στο μεγάλο ταψί που αναφέραμε προηγουμένως, είτε τηγανητά για έξτρα νοστιμιά, είτε ακόμα και ψητά, με τη σάλτσα που μας αρέσει. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μοναδική γεύση των γεμιστών κολοκυθανθών, που σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε με κάποια παραλλαγή;

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Μελιτζάνες για τους «μερακλήδες»

Μελιτζάνες ιμάμ, μελιτζανοσαλάτα, παπουτσάκια, στο μπριάμ, στον μουσακά -βεβαίως, βεβαίως- οι μελιτζάνες «πηγαίνουν» με το καλοκαίρι καταπληκτικά. Μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές για όλα τα παραπάνω πιάτα, αξίζει να δοκιμάσουμε αυτό το παρεξηγημένο, λίγο έως πολύ, λαχανικό – που πολλοί κατηγοριοποιούν ως φρούτο – και σε νέες συνταγές, πολύ πιο «ελαφριές» για το στομάχι. Σε τάρτες ή πίτες, ταιριάζουν πάρα πολύ με ελληνικά τυριά όπως η φέτα και η μυζήθρα και ενδείκνυνται για πειραματισμούς. Οι λάτρεις των γλυκών του κουταλιού δεν ξεχνούν και το γλυκό μελιτζανάκι, που τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ετοιμάσουμε.

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Γλυκά με φρέσκα φρούτα, ο ιδανικός συνδυασμός

Κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, τα πρώτα πεπόνια και καρπούζια, αλλά και οι τελευταίες φράουλες, φρούτα του Ιουνίου που εκτοξεύουν τη φαντασία μας σε αμέτρητους συνδυασμούς. Γιατί, βεβαίως και τρώμε φρέσκα φρούτα ωμά και ολόκληρα γιατί έτσι παίρνουμε τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας, ας μην κρυβόμαστε όμως: Τη μεγαλύτερη απόλαυση την παίρνουμε όταν συνδυάσουμε τα φρέσκα φρούτα με τα γλυκά μας, όπως αυτές οι λαχταριστές φωλιές λευκής σοκολάτας με μους και φράουλες από τις Συνταγές του Νοιάζομαι! Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα μοντέρνο νεοϋορκέζικο τσιζκέικ με φρέσκια μαρμελάδα κεράσι, ή ακόμα και γλυκά ψυγείο με τα αγαπημένα μας ροδάκινα και νεκταρίνια. Ας μην ξεχνάμε τέλος πως με όλα αυτά τα υπέροχα φρούτα, κάθε Ιούνιο φτιάχνουμε τις καλύτερες φρουτοσαλάτες του χρόνου!

Συνταγές με καλοκαιρινά φρέσκα φρούτα & λαχανικά

Νοιάζομαι tip: Κρατάμε τη φρεσκάδα των καλοκαιρινών φρούτων φτιάχνοντας τώρα σπιτικές μαρμελάδες που θα τρώμε όλο το χειμώνα!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!