Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Τα οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Τα οφέλη του νερού στην καθημερινότητα είναι πολλά. Δεν είναι όμως όλα τα νερά ίδια ούτε έχουν την ίδια γεύση. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μάθε για τη οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας στο Noiazomai.gr

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας. Βρίσκεται σε κάθε κύτταρο μας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό στους ενήλικες και ακόμη περισσότερο στα παιδιά και τα βρέφη.

Δεν είναι όμως όλα τα νερά ίδια ούτε έχουν την ίδια γεύση. Αυτό συμβαίνει διότι έχουν διαφορετική περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ξέρουμε πώς, όπως οι βιταμίνες, έτσι και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη σωστή ισορροπία και την καλή υγεία του οργανισμού μας. Η πρόσληψη αυτών των στοιχειών γίνεται από την τροφή, αλλά στην πράξη, η κακή και μη ισορροπημένη διατροφή και παράγοντες όπως το στρες, η άσκηση, η εγκυμοσύνη, η ηλικία και οι δίαιτες αδυνατίσματος, δεν επιτρέπουν την επαρκή λήψη τους.

Γι’ αυτό θα μπορούσαμε να βάλουμε στην καθημερινότητα μας ένα φυσικό μεταλλικό νερό πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε φυσικό μεταλλικό νερό που περιέχει σημαντικές ποσότητες των μετάλλων αυτών που μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού.

Είστε κουρασμένες, έχετε βαρύ κεφάλι ή πρόβλημα συγκέντρωσης; Διερωτηθείτε μήπως είστε αφυδατωμένες.

Το σώμα μας αποβάλλει καθημερινά περίπου 2 λίτρα νερό μέσω της ούρησης, του ιδρώτα, αλλά και της αναπνοής. Αυτή η ποσότητα αυξάνεται εάν ο καιρός είναι ζεστός ή κατά την άσκηση. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ενυδατωνόμαστε επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην περιμένουμε να νιώσουμε δίψα, ενώ όταν ασκούμαστε να πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Πέραν όπως της ενυδάτωσης που για τις γυναίκες είναι απαραίτητη για να αισθάνονται όμορφες, ένα φυσικό μεταλλικό νερό, πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, αποτελεί μια καλή επιλογή αφού γνωρίζουμε ότι τα μέταλλα που βρίσκονται στα φυσικά μεταλλικά νερά, αφομοιώνονται εξίσου καλά με αυτά που βρίσκονται στις τροφές.

Η σημασία του ασβεστίου και μαγνησίου για τον οργανισμό

Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο άφθονα μέταλλα στον οργανισμό μας και είναι αναγκαίο για «γερά» οστά και δόντια, για τη σύσπαση-λειτουργία των μυών και για τη νευροδιαβίβαση. Σε κάθε ηλικία, καθημερινά, είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουμε την επαρκή και μόνιμη κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο.

Το δε μαγνήσιο είναι και αυτό απαραίτητο για τα οστά, τα δόντια, τους μυς και την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος (ESFA Claim). Η έλλειψή του μπορεί να εκδηλωθεί με κράμπες, έντονο αίσθημα κακουχίας ή χρόνια κόπωση. Επίσης, είναι πολύτιμο για τον γυναικείο οργανισμό σε περιόδους όπως η εγκυμοσύνη (διαδικασία που ζητά πολλά από το σώμα), το νερό παίζει θεμελιώδη ρόλο κατά την εξέλιξή της αυξάνοντας τον όγκο αίματος και παίζοντας ρόλο στη σύσταση του αμνιακού υγρού.  Γι’ αυτό συνιστούμε στις έγκυες να πίνουν περισσότερο νερό, 2,5 λίτρα ημερησίως, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διάρκεια του θηλασμού.

Το μαγνήσιο, όπως και το ασβέστιο είναι απαραίτητα και στη γυναίκα σε εμμηνόπαυση αλλά και στη σύγχρονη γυναίκα-μητέρα που εργάζεται, αθλείται και που στηρίζει τη θηλυκότητα της με το να αισθάνεται όμορφη και γεμάτη ενέργεια.

Υπάρχουν και φυσικά μεταλλικά νερά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο γεγονός που τα κάνει ιδανικά για δίαιτες φτωχές σε αλάτι και ενδείκνυνται για υπερτασικούς, νεφροπαθείς αλλά και για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε την αναγκαιότητα λήψης 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα. Η φύση μας έχει δώσει ποικιλία επιλογών όπως φυσικό μεταλλικό νερό που αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και μαγνησίου. Το νερό είναι πηγή ζωής, ευεξίας και ομορφιάς και επηρεάζει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας. Ας το απολαύσουμε λοιπόν σε συνδυασμό με μια γενικότερη καλή διατροφή και ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Δρ. Μαντώ Κυπριανίδου

Γενική Ιατρός

Υπεύθυνη Τμήματος Check Up ΙΑΣΩ

Τα οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!