Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Σωστή διατροφή μετά τις διακοπές

Δες εδώ πως μπορείς να οργανώσεις την διατροφή σου μετά τις διακοπές!

Πώς θα ξεκινήσουμε σωστά διατροφή με την επιστροφή από τις διακοπές;

Πώς θα ξεκινήσουμε σωστά διατροφή με την επιστροφή από τις διακοπές;

Η πλειονότητα των ανθρώπων επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, φαίνεται αποφασισμένη να ξεκινήσει μια προσεκτική διατροφή. Είτε όσοι από εμάς προσέχουμε γενικά τη διατροφή μας, είτε όσοι δεν έχουμε και τόσο στο μυαλό μας πως είναι καλό να προσέχουμε τι τρώμε, οι περισσότερες πιθανότητες λένε πως στη διάρκεια των διακοπών, οι κανόνες πήγαν… περίπατο και επιστρέψαμε πιο… γεμάτοι – με επιπλέον εμπειρίες και ίσως κάποια κιλά. Το να θέλουμε να στραφούμε σε μια πιο υγιεινή διατροφή είναι φυσικά θετικό και καλό είναι να το κάνουμε ανεξαρτήτως αφορμής. Υπάρχουν όμως πολλές «παγίδες» στις οποίες κινδυνεύουμε να πέσουμε, καθώς και αρκετά «τρικ» για να τις αποφύγουμε και να ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο.

Αποφεύγουμε τις αυστηρές, στερητικές δίαιτες

Η «λύση» στα 2-3 (ή όσα) κιλά πήραμε στις διακοπές δεν είναι να αρχίσουμε απευθείας μια αυστηρή δίαιτα. Η στέρηση δεν είναι ο σωστός τρόπος για να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η ψυχολογική πίεση μπορεί να έχει ακόμα και αντίθετες επιπτώσεις. Το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψουμε στις διατροφικές μας συνήθειες και μειώνοντας τις ποσότητες φαγητού ελαφρώς, να επανέλθουμε στην προ-διακοπών φόρμα. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην προσπάθειά μας και καλό είναι να δίνουμε τόση σημασία όσο και σε αυτή καθαυτή τη διατροφή που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε. Νοιάζομαι για τον εαυτό μου, δεν σημαίνει στερούμαι ό,τι μου προσφέρει απόλαυση… Σημαίνει γνωρίζω τα οφέλη για τον οργανισμό μου!

Πίνουμε άφθονο νερό

Πάντοτε βοηθάει την προσπάθειά μας το να καταναλώνουμε νερό σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να αποβάλλονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι τοξίνες και να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Δύο λίτρα νερό την ημέρα μάς βοηθούν να καταπολεμήσουμε τα περιττά κιλά καλύτερα. Ένα μπουκάλι νερό πάνω στην επιφάνεια εργασία μας βοηθάει ώστε να μην ξεχνιόμαστε να πίνουμε το νερό που χρειαζόμαστε όσο εργαζόμαστε, ενώ μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα αν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον καθημερινό στόχο μας.

Πώς θα ξεκινήσουμε σωστά διατροφή με την επιστροφή από τις διακοπές;

Τρώμε συχνά και μικρά γεύματα

Τα συχνά και μικρά γεύματα είναι ένα πρωταρχικός κανόνας για μια ισορροπημένη διατροφή, που ενεργοποιεί και βοηθά το μεταβολισμό του οργανισμού μας.. Το πρωινό είναι το πλέον βασικό γεύμα, αλλά η συνήθεια που ίσως ακολουθούσαμε στις διακοπές με ένα πάρα πολύ πλούσιο γεύμα το πρωί και μετά ξανά φαγητό το απόγευμα ή το βράδυ, είναι γενικά λανθασμένη. Αντίθετα, ένα πρωινό στη σωστή ποσότητα, μικρά και υγιεινά σνακς, γεύμα και δείπνο πάλι σε μικρές ποσότητες, διατηρούν κάθε στιγμή τον οργανισμό μας σε εγρήγορση και μας βοηθούν να χάνουμε το περιττό βάρος.

«Επενδύουμε» στην ποικιλία

Μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι ο κανόνας «ψητό και σαλάτα» είναι… «χρυσός» για την απώλεια κιλών, όμως εκτός του ότι εάν ακολουθηθεί επί μακρόν, στερεί από τον οργανισμό πλούσια συστατικά, επιπλέον περιορίζει αρκετά τη γεύση μας. Επομένως, καλό είναι να συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας τροφές όλων των κατηγοριών, ώστε και να είμαστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε και να μην κουραζόμαστε με τις ίδιες «μετρημένες» γεύσεις.

Η άσκηση σίγουρα θα μας βοηθήσει

Σωστή διατροφή και άσκηση, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για έναν υγιή οργανισμό. Ακόμα και μια ήπια άσκηση καθημερινά, μπορεί να μας βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουμε για μια ισορροπημένη διατροφή. Έντονο περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση, κάποιο ομαδικό άθλημα (πάντα με προσοχή και με συχνό πλύσιμο των χεριών σε τακτά διαστήματα), θα τονώσουν την ψυχολογία μας και θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε τον στόχο μας ευκολότερα και με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Πώς θα ξεκινήσουμε σωστά διατροφή με την επιστροφή από τις διακοπές;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η λέξη-κλειδί για την επιτυχία της διατροφής μας, είναι η ισορροπία. Ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με μέτρο, χωρίς να καταφεύγουμε στην υπερβολή και χωρίς να καταφεύγουμε σε ακραίες, πιθανόν και επικίνδυνες για την υγεία του οργανισμού μας, λύσεις. Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι και ειδικοί επί της διατροφής που μπορούν να μας κατευθύνουν σωστά. Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ.

Νοιάζομαι tip: Καλό είναι, κατά τη διάρκεια των διακοπών, να μην «πέφτουμε με τα μούτρα» σε κάτι, έχοντας στο νου μας πως θα το στερηθούμε αργότερα. Οι υπερβολές και οι στερήσεις αντίστοιχα, στο ζήτημα της διατροφής, έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις και θέλουμε να τις αποφεύγουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!