Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες

Με αφορμή τη νέα αρχή που σηματοδοτήθηκε με την έναρξη του έτους,  έχουμε συγκεντρώσει τις συνήθειες που θα μας χαρίσουν ευεξία & έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες

Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες

Διανύουμε τον πρώτο μήνα του έτους και οι περισσότερες από εμάς, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούν τους στόχους που έχουν θέσει για τον εαυτό τους. Μέσα σε αυτούς φυσικά, υπάρχει και η επιθυμία για μία καλύτερη, υψηλής θρεπτικής αξίας διατροφή, παράγοντας σημαντικός όχι μόνο για την ευεξία, αλλά και για την ομορφιά μας!

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι αλλαγές και πόσω μάλλον εκείνες που αφορούν στη διατροφή μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν από τη μία ημέρα στην άλλη. Οι τροφές που επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε στα γεύματά μας, ο τρόπος μαγειρέματος, ακόμη και η ποσότητα που καταναλώνουμε, έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο των χρόνων και δεν αρκεί να θέλουμε να τα αλλάξουμε, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και τα απαραίτητα βήματα.

Ακριβώς για αυτό, με αφορμή τη νέα αρχή που σηματοδοτήθηκε με την έναρξη του έτους, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις συνήθειες που σταδιακά θα μας χαρίσουν ευεξία και έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Σπιτικά και… πεντανόστιμα

Ένα ποσό του εισοδήματός μας ίσως «φεύγει» σε delivery, take away και «γρήγορο» φαγητό από το κυλικείο του γραφείου, οπότε μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτό! Με άλλα λόγια, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να δημιουργούμε με τα χεράκια μας, τα γεύματα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, είτε πρόκειται για το περιεχόμενο του lunch box μας, είτε για το μεσημεριανό μας. Όταν έχουμε προετοιμάσει μόνες μας τα γεύματά μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλύτερα τα συστατικά που υπάρχουν μέσα σε αυτά, καθώς και να τα διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού μας και φυσικά, τις γευστικές προτιμήσεις μας!

Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες

Δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο φαγητό μας

Δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που τρώμε και ενόσω τρώμε, είναι από μόνο του μία σημαντική «νίκη» υπέρ της υγείας και του οργανισμού μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, η κατανάλωση φαγητού και δη των κυρίως ημερησίων γευμάτων, να αποκτήσει τη δική της «ιεροτελεστία». Με άλλα λόγια, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να τρώμε μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση και να αφοσιωνόμαστε περισσότερο στο πιάτο μας. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνοντας ένα γεύμα, θα αισθανόμαστε πολύ πιο χορτάτοι και ικανοποιημένοι από ποτέ, ενώ σε βάθος χρόνου θα βελτιώσουμε τη διαδικασία πέψης του οργανισμού μας. Μάλιστα, το ίδιο περίπου ισχύει και με τον ρυθμό που μασάμε την τροφή. Όσο πιο αργά μασάμε και καταπίνουμε τις μπουκιές μας, τόσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε και συνεπώς, τόσο περισσότερο απολαμβάνουμε το γεύμα μας!

Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες

Εμπλουτίζοντας με νερό την καθημερινότητα

Ένας παράγοντας που επίσης επηρεάζει τη διατροφή αλλά και την υγεία μας στο σύνολό της, είναι η κατανάλωση νερού. Είναι αναγκαίο να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο, ακόμη και τις φορές που δεν αισθανόμαστε δίψα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που την περίοδο του χειμώνα, ξεχνάμε να καταναλώσουμε την απαιτούμενη ποσότητα. Έχοντας καθημερινά μαζί μας ένα μπουκάλι νερό, θα είναι δύσκολο να ξεχαστούμε, ενώ θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και την ποσότητα νερού που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

Μην αφήνουμε το στομάχι μας… παραπονεμένο

Που σημαίνει πως είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνουμε τον απαιτούμενο αριθμό των πέντε γευμάτων καθημερινά, παρέχοντας στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να διεκπεραιώσει τις βασικές λειτουργείες του. Δεν πρέπει να αφήνουμε τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας να μας παρασύρουν και να παραμελούμε τον εαυτό μας. Άλλωστε, όταν το στομάχι μας παραπονιέται έντονα, τότε είναι που τείνουμε να κάνουμε τις πιο βιαστικές και συνεπώς ανθυγιεινές επιλογές. Μικρά, τακτικά και υψηλής θρεπτικότητας γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η πρακτική που θα μας γλιτώσει από πολλές διατροφικές… ατασθαλίες, ενώ το σώμα μας θα «δουλεύει» στο βέλτιστο.

Νοιάζομαι Tip: Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως μία ισορροπημένη διατροφή είναι καλύτερο να συνδυάζεται με φυσική άσκηση. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα, θα δώσει στον οργανισμό και τη διάθεσή μας, ακόμη μεγαλύτερη ώθηση!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!